Satış Ekibinin Performansı Nasıl Artırılır?

sensiz olmaz

Kayıtlı Üye

Kârı yüksek olan işletmelerin başarılı bir satış ekibine sahip olduğu anlamına gelir. İşletmenin kar etmesinin sebebi de budur. Bu nedenle satış bölümü işletmenin en önemli bölümüdür. Bundan dolayı satış ekibinin performansına olumlu etkiler oluşturacak çalışmalar yapılmaktadır. Bu çalışmaların neler olduğunu sizinle paylaşacağız.

Satış sektöründe müşteriyle birebir iletişim kuran kişiler satış ekibi olduğundan, satış ekibinin motivasyonu yüksek olmalıdır. Bu konuda en büyük pay işletme yönetimine düşer. Yönetim satış ekibinin motivasyonunu arttıracak konulara yoğunlaşmalıdır. Örneğin; ödül sistemi koymak gibi. Ödül her insanın olduğu gibi satış bireyinin de gururunu okşar ve motive eder. Ödüle ulaşmaya çalışan kişi beraberinde başarıyı getirir.

İşletme ettiği karın küçük bir kısmını (prim) da olsa kara sebep olan kişiye verirse, satışçı devamını getirecektir. Satış sektöründe, ekip içindeki rekabetin karlılığı arttıracağı yönünde yönetim sistemleri gelişmektedir. Bu aslında kısa süreli karlılığı sağlamaktadır. Çünkü bu rekabet ekip içinde huzursuzluğa sebep olmakta, satışçı bir süre sonra mutsuz bir şekilde çalışmaya başlamaktadır. Bu etkili bir yönetim şekli değildir. İşyerindeki huzur en önemli motivasyon şeklidir.

Diğer bir önemli nokta satış personelinin emeğinin karşılığının verilmesidir. Verilmemesi büyük bir motive düşürücü etkendir. Hiç kimse sonunda karşılığını alamayacağını bildiği konuda başarı gösteremez, emek harcamaz. Birçok yönetici sadece kara, paraya önem vermekte, insana (personele) değer vermemektedir. Değer verilmediğini gören personelin motivasyonunun yüksek olmasının olasılığı yoktur. İyi bir satış için en önemli nokta bilgidir. Satış ekibi satacağı, diğer bir deyişle pazarlayacağı ürün ya da hizmet hakkında ne kadar çok bilgi sahibi olursa o kadar başarılı olur. Bu başarılar satış ekibinin motivasyonunu arttırır. Bu yüzden satış ekibine iyi bir eğitim verilmeli ve eğitim konusunda yenilikçi yöntemler belirlenmelidir.

Sadece satış sektöründe değil, hayatımızın her alanında gözlemlediğimiz bir gerçek vardır: Mutlu olmayan kişi mutlu edemez. Maddi yönden mutlu olan kişi başarılı satış yapacağından yönetimi de mutlu edecektir. Maddi açıdan tatmin olmamış bir satış ekibi güler yüz ile satış yapamaz. Bu durumda satış konusunda çok önemlidir.

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers haber
vozol puff
Geri