` βэγzα '
Banned
Malzemeler
20 adet baklava yufkası
300 gr kıyma
2 baş kuru soğan
2 yemek kaşığı kuş üzümü
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı
Böreğin iç malzemesini hazırlamak için, uru soğanlar küçük küpler halinde doğrayın. Derin bir tavada çok az yağ ile soğanlar yumuşayıp hafif renk değiştirine kadar kavurun.Kavrulan soğanlara kıymada ilave edilip kıyma kavrulana kadar iyice pişirin. Tuz, karabiber ve şekeri ilave edip karıştırın. Sapları ayıklanmış ve suda bekletilmiş kuş üzümleri süzün ve ocaktan aldığınız tavaya ekleyin . Baklavalık yufkadan bir yaprağı tezgaha serin. Üzerine sıvıyağ soda karışımını fırça yardımıyla sürün. (yufkalar çok ince olması nedeniyle dikkatli olun) 2. yufka yaprağını üzerine koyup, yine yağ ve soda karışımından sürün, 3. yufkaya da aynı işlemi uygulayın ve 4. yufkayı üzerine yerleştirin. 4. yufkanın üzerine yağ sürmeksizin, ılınmış olan kıymalı iç malzemesinden koyun ve rulo yaparak sarın. Daha sonra ruloyu 4 veya 5 eşit parçaya keserek tepsiye dizin. Tüm yufka bitene kadar aynı şekilde börekleri hazırlayın. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.
20 adet baklava yufkası
300 gr kıyma
2 baş kuru soğan
2 yemek kaşığı kuş üzümü
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı
Böreğin iç malzemesini hazırlamak için, uru soğanlar küçük küpler halinde doğrayın. Derin bir tavada çok az yağ ile soğanlar yumuşayıp hafif renk değiştirine kadar kavurun.Kavrulan soğanlara kıymada ilave edilip kıyma kavrulana kadar iyice pişirin. Tuz, karabiber ve şekeri ilave edip karıştırın. Sapları ayıklanmış ve suda bekletilmiş kuş üzümleri süzün ve ocaktan aldığınız tavaya ekleyin . Baklavalık yufkadan bir yaprağı tezgaha serin. Üzerine sıvıyağ soda karışımını fırça yardımıyla sürün. (yufkalar çok ince olması nedeniyle dikkatli olun) 2. yufka yaprağını üzerine koyup, yine yağ ve soda karışımından sürün, 3. yufkaya da aynı işlemi uygulayın ve 4. yufkayı üzerine yerleştirin. 4. yufkanın üzerine yağ sürmeksizin, ılınmış olan kıymalı iç malzemesinden koyun ve rulo yaparak sarın. Daha sonra ruloyu 4 veya 5 eşit parçaya keserek tepsiye dizin. Tüm yufka bitene kadar aynı şekilde börekleri hazırlayın. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.