Sarımsaklı Bulgur Pilavı

InnoCence

ÜLKÜ & UMAY
Webmaster
Prenses
c421fc71b0223dee41016aae8a0ae2bf_M.jpg


Malzemeler:

1 su bardağı pilavlık bulgur

1 soğan

3 yemek kaşığı zeytinyağı

1 baş sarımsak

20 gr tereyağı

2.5 su bardağı su

Tuz

Karabiber

Taze kekik


Hazırlanışı:

Soğanın kabuğunu soyup küp şeklinde doğrayın.

Zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun.

Kabukları soyulmuş bütün sarımsakları da ekleyip soteleyin.

Yıkanmış bulguru ilave edin ve 3 dakika yüksek ateşte sürekli karıştırarak kavurun.

Tereyağı, su, tuz ve karabiberi ekleyin.

Önce yüksek ateşte, sonra kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirin.

Servis tabağına alıp üzerine taze çekilmiş karabiber serpin.

Taze kekik ile süsleyip servis yapın.

Afiyet olsun!
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri
Üst