Sarımsak kebabı

inci_himes

Bayan Üye
Malzemeler:
- 500 gr. yağlı kıyma
- 500 gr. taze baş sarımsak
- 1 kahve fincanı nar pekmezi
- karabiber ve tuz


Hazırlanışı:
Bir kaba kıymayı, biraz tuz ve karabiberi koyun ve az suyla yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlak köfteler yapın. Sarımsakların başlarını ayırmadan ortadan ikiye bölün.
Şişe bir köfte bir sarımsak olacak şekilde dizin ve mangalda ya da ızgarada pişirin. Isıya dayanıklı bir kaba dizip, üzerine sulandırılmış nar pekmezi veya az su gezdirin. Ateşte 10 dakika ağzı kapalı olarak bekletin ve servis yapın.

sarmisak_kebabi_l.jpg
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers haber
vozol puff
Geri
Üst