Sarımsak Çorbası (Mayorka Usulü) Tarifi (İspanya Mutfağı)

Lilith

Daughter of the Void
Admin
Malzemeler

* 1 küçük boy lahana
* Bir tutam tuz
* 5 diş sarımsak
* Yeteri kadar su
* 3 baş soğan
* 2 olgun domates
* 1 demet maydonoz
* 1 su bardağı zeytinyağı
* 10 dilim tost ekmeği
* 2 çay kaşığı kırmızı biber

Yapılışı

- Lahanayı ince ince doğrayın
- Zeytinyağını bir tencereye koyarak ateşe oturtun. Yağ kızdıktan sonra rendelenmiş soğanları katın. Soğanlar pembeleşene kadar kavrulduktan sonra kabuğu soyulmuş çekirdekleri çıkarılmış ve ufak parçalar halinde doğranmış domateslerle birlikte kıyılmış lahanayı katarak tahta kaşıkla kavurun. 10 dakika kadar kavurduktan sonra tuzunu ve kırmızı biberini serpin. Sonra üzerini örtecek kadar su koyun ve kapağını kapatıp pişmeye bırakın.

- Sarımsakları soyduktan sonra küçük bir kabın içinde iki fincan su ile pişirin. Pişen sarımsakları ısıya dayanıklı camdan bir kayık tabağın içine boşaltın.
- İki dilim tost ekmeğini kuşbaşı doğrayarak sarımsakların üstüne dizin. Bu sırada pişmiş olan sebzeleri de ateşten indirerek ekmeklerin üstüne dökün. Sonra kabı tekrar ateşe oturtun veya orta ısılı bir fırına sürün kaynayınca hemen ateşten indirin üzerini ince kıyılmış maydonozla süsleyin. Ve zeytinyağında kızarmış tost ekmeği dilimleriyle birlikte servis yapın.
 
---> Sarımsak Çorbası (Mayorka Usulü) Tarifi (İspanya Mutfağı)

sarimsak corbasi mi
denemek lazim aslinda :D
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers
vozol puff
antalya havalimanı transfer
Geri
Üst