Malzemeler
* 1 küçük boy lahana
* Bir tutam tuz
* 5 diş sarımsak
* Yeteri kadar su
* 3 baş soğan
* 2 olgun domates
* 1 demet maydonoz
* 1 su bardağı zeytinyağı
* 10 dilim tost ekmeği
* 2 çay kaşığı kırmızı biber
Yapılışı
- Lahanayı ince ince doğrayın
- Zeytinyağını bir tencereye koyarak ateşe oturtun. Yağ kızdıktan sonra rendelenmiş soğanları katın. Soğanlar pembeleşene kadar kavrulduktan sonra kabuğu soyulmuş çekirdekleri çıkarılmış ve ufak parçalar halinde doğranmış domateslerle birlikte kıyılmış lahanayı katarak tahta kaşıkla kavurun. 10 dakika kadar kavurduktan sonra tuzunu ve kırmızı biberini serpin. Sonra üzerini örtecek kadar su koyun ve kapağını kapatıp pişmeye bırakın.
- Sarımsakları soyduktan sonra küçük bir kabın içinde iki fincan su ile pişirin. Pişen sarımsakları ısıya dayanıklı camdan bir kayık tabağın içine boşaltın.
- İki dilim tost ekmeğini kuşbaşı doğrayarak sarımsakların üstüne dizin. Bu sırada pişmiş olan sebzeleri de ateşten indirerek ekmeklerin üstüne dökün. Sonra kabı tekrar ateşe oturtun veya orta ısılı bir fırına sürün kaynayınca hemen ateşten indirin üzerini ince kıyılmış maydonozla süsleyin. Ve zeytinyağında kızarmış tost ekmeği dilimleriyle birlikte servis yapın.
* 1 küçük boy lahana
* Bir tutam tuz
* 5 diş sarımsak
* Yeteri kadar su
* 3 baş soğan
* 2 olgun domates
* 1 demet maydonoz
* 1 su bardağı zeytinyağı
* 10 dilim tost ekmeği
* 2 çay kaşığı kırmızı biber
Yapılışı
- Lahanayı ince ince doğrayın
- Zeytinyağını bir tencereye koyarak ateşe oturtun. Yağ kızdıktan sonra rendelenmiş soğanları katın. Soğanlar pembeleşene kadar kavrulduktan sonra kabuğu soyulmuş çekirdekleri çıkarılmış ve ufak parçalar halinde doğranmış domateslerle birlikte kıyılmış lahanayı katarak tahta kaşıkla kavurun. 10 dakika kadar kavurduktan sonra tuzunu ve kırmızı biberini serpin. Sonra üzerini örtecek kadar su koyun ve kapağını kapatıp pişmeye bırakın.
- Sarımsakları soyduktan sonra küçük bir kabın içinde iki fincan su ile pişirin. Pişen sarımsakları ısıya dayanıklı camdan bir kayık tabağın içine boşaltın.
- İki dilim tost ekmeğini kuşbaşı doğrayarak sarımsakların üstüne dizin. Bu sırada pişmiş olan sebzeleri de ateşten indirerek ekmeklerin üstüne dökün. Sonra kabı tekrar ateşe oturtun veya orta ısılı bir fırına sürün kaynayınca hemen ateşten indirin üzerini ince kıyılmış maydonozla süsleyin. Ve zeytinyağında kızarmış tost ekmeği dilimleriyle birlikte servis yapın.