'Kartaliçe
Bayan Üye
NTV'de Mehmet Barlas'ın konuğu olan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Şişli'ye yönelik projelerinden iktidara, muhalefetten gündem maddelerine çeşitli konularda açıklamalar yaptı.
'Ben Olursam Başbakan Olurum'
Mehmet Barlas'ın, 'Diyelim ki siz Ana Muhalefet Liderisiniz. Bir eleştirin bakalım.' demesi üzerine Sarıgül, "Ben muhalefet partisi lideri olmam. Ben olursam Başbakan olurum. Ben muhalefet partisi lideri olmak için Ankara'da bir gün dahi oturmam. Ben öyle bir şey için Ankara'ya gidersem Başbakan olmak için giderim." diyerek iddialı konuştu.
'İyi Bir Muhalefet Yok'
İyi bir muhalefetin olmadığını söyleyen Sarıgül, " Bilgisi, becerisi, yetenekleri ile muhalefetin kendisini yenilemesi ve çözüm üretmesi gerekir. Kural nedir biliyor musunuz? Bir probleminizle bir yere gidiyorsanız, vatandaşa ya da bir makama gidiyorsanız, o problemin çözüm önerileriyle gitmezseniz siz de sorunun bir parçası sayılırsınız. Muhalefetin çözüm önerileri yok. Bu sebeple beğenirsiniz, beğenmezsiniz bir iktidar var. Ama iktidarın karşısında ciddi bir şekilde bir iktidar enerjisini yurttaşlar görmek ister." şeklinde konuştu.
'İktidarın Yaptığı Olumlu Şeyler Var'
İktidarı başarılı bulan Mustafa Sarıgül, "İktidarın yaptığı olumlu şeyler var. Gerçekçi olmak lazım. Duble yollar ve hızlı tren olumlu. Toki'nin yaptığı başarılı çalışmalar var." şeklinde konuştu.