Saray Köftesi

' Kontes..

Bayan Üye
2zsogwk.jpg

Malzemeler:

Krep Icin:

*
1 sb sut
*
1 sb dan biraz az un
*
Biraz tereyagi
*
Bir cimdik tuz

Koftesi Icin:

*
350 g yagsiz kiyma
*
1 adet sogan ( ince dogranmis)
*
1 dilim bayat ekmek ici
*
1/2 dmt maydanoz (ince dogranmis)
*
Tuz, karabiber, kofte bahari


Sosu Icin:

*
2 adet domates (rendelenmis)
*
1/2 sb su
*
1 tk salca
*
2 dis sarmisak (dovulmus)
*
1 kup tereyagi

Yapilisi:

1
Krep icin sutu ve unu iyice cirpin 30 cm capinda bir tavaya biraz terayagi alip eritin Hamurdan bir kepce kadar (ya da daha az, ne kadar ince dokerseniz o kadar iyi olur) alip kizgin tavaya dokun ve tavayi daire seklinde yuvarlayarak hamurun yayilmasini saglayip arkali onlu pisirin Tum krep hamurunu boyle hazirlayip bir kenarda bekletin
2
Ayri bir kapta kiymayi, sogani, maydanozu, ekmek icini, tuz karabiberi ve kofte baharini guzelce yogurun Kofte harcini krep sayisi kadar bezelere ayirin Her bezeyi elinizle bastirarak (tipki lahmacun eti gibi) kreplerin uzerine yayin ve krepleri rulo seklinde sarin Krepleri bu seklde hazirladiktan sonra buzluga kaldirip yarim saat kadar bekletin
3
Buzluktan alginizi rulolari birer parmak kalinliginda dilimleyip hafifce yaglanmis firin tepsisine dizip orta hararetteki firinda ustleri kizarana kadar pisirin
4
Kofteler piserken sosu hazirlayin; bir tavaya yagi alip kizdirin, domatesi ekleyip kokusu cikana kadar kavurun Salcayi ve sarmisagi ekleyip kavurmaya devam edin Suyu da ekledikten sonra kisik ateste bir kac tasim kaynatin, eger sos cok kati olursa biraz daha su ekleyebilirsiniz
5
Firindan aldiginiz kofteleri servis tabagina dizin, uzerine domatesli sostan gezdirip sicak sicak servis yapin Afiyet sifa olsun
 
Son düzenleme:
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers haber
vozol puff
Geri
Üst