LîNKîN_PâRk
Kayıtlı Üye
- 400 gr mantar
- 20 gr tereyağı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 4 adet soğan (arpacık soğanı olursa daha güzel oluyor)
- 2 adet defne yaprağı
- 125 gr kırmızı şarap
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- Dereotu ve maydanoz
Tereyağı ve zeytinyağını geniş bir tavada eritip soğanları hafif pembeleşinceye kadar bu yağda öldürün. Büyüklüğüne göre (çok küçük olmayacak şekilde) 2 veya 4 e bölünmüş mantarları üzerine ekleyip yağda çevirerek yumuşak ve hafif kahverengi olana dek pişirin. Daha sonra defne yaprağı, şarap ve limon suyunu ekleyip (karışımın üstünü çıkacak kadar) 15-20 dakika hafif ateşte pişirdikten sonra defne yapraklarını çıkarıp dereotu, maydanoz ve lezzet talebinize göre tuz, karabiber gibi baharatlar ekleyin. Bir gece dolapta bekletin, soğuk veya hafifçe ısıtıp servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun!