MALZEMELER
Pandispanyasi için :
5 adet yumurta
4 fincan seker
5 fincan un
Yarim çay bardagi limon suyu
Yarim çay bardagi su
1 paket kabartma tozu
Krema için :
4 çorba kasigi margarin
3 çorba kasigi un
1 paket kakao
1,5 su bardagi seker
3 su bardagi süt
Yarim paket seftali jolesi
1 su bardagi iri dövülmüs ceviz
(kremanin üzerine serpmek için)
Üstü için :
2 paket krem santi
1,5 su bardagi süt
1 büyük paket bitter çikolata
1 çorba kasigi margarin
1 çorba kasigi süt
Islatmak için :
YAPILIŞ TARİFİ
Pandispanyanin hazirlanisi :
Bir kapta yumurta ve sekeri iyice çirpin. Içerisine limon
suyu ve su ilave edin. Un ve kabartma tozunu da içerisine
ilave edin. Yagladiginiz 30 ve 15 santimetre çaplarindaki
iki kaliba malzemeyi dökün. 170 derecede isitilmis
firinda 35-40 dakika pisirin.Firindan alarak ilininca kaliplardan
çikarin. Hazirlamis oldugunuz pandispanyayi ikiye kesin.
Alt katini servis tabagina koyarak süt ile islatin.Üzerine
krema sürerek iri dövülmüs ceviz serpin. Üzerine ikinci
parçayi koyup sütle islatin. Üzerine tekrar krema sürün.
Küçük pandispanyayi ikiye kesin.Bir katini büyük pandis-
panyanin üstüne biraz kenara dogru yerlestirin.
Üzerini sütle islatip krema sürerek ceviz serpin. Küçük
pandispanyanin ikinci parçasini krema sürdügünüz birinci
parçanin üzerine koyun. Sütle islatip krema sürün. Küçük
pandispanyanin üzerine, büyük pandispanyanin üzeri ve
kenarina krem santi sürün. Çikolatayi bir çorba kasigi süt
ve margarinle benmari usulü eriterek küçük pandispanyanin
üzerine dökün. Çikolata donunca küçük pandispanyanin
üzerine krem santi sürün. Kalan çikolatayi pandispanyanin
üzerine dökerek kenarlarindan süzülmesini saglayin. Krem
santinin kalan kismini sikma torbasina doldurun.Düzgün
görünmesi için küçük pandispanyanin alt ve üst kenarina çepe
çevre sikin. Alt kenarina krem santi ile kurdele yapin. Kurdelenin
üstüne bütün bir ceviz yerlestirin. Servis tabagina alarak servise
sunun.
Kremanin hazirlanisi:
Bir kapta margarini eritin. Içerisine un ilave ederek kavurun.
Üzerine kakao, seker ilave edin. 3 su bardagi sütü azar azar
ekleyerek pisirin.Yarim paket seftali jolesini üzerindeki tarife
göre hazirlayin. llinmis kremaya ilave edip mikserle karistirin
Pandispanyasi için :
5 adet yumurta
4 fincan seker
5 fincan un
Yarim çay bardagi limon suyu
Yarim çay bardagi su
1 paket kabartma tozu
Krema için :
4 çorba kasigi margarin
3 çorba kasigi un
1 paket kakao
1,5 su bardagi seker
3 su bardagi süt
Yarim paket seftali jolesi
1 su bardagi iri dövülmüs ceviz
(kremanin üzerine serpmek için)
Üstü için :
2 paket krem santi
1,5 su bardagi süt
1 büyük paket bitter çikolata
1 çorba kasigi margarin
1 çorba kasigi süt
Islatmak için :
YAPILIŞ TARİFİ
Pandispanyanin hazirlanisi :
Bir kapta yumurta ve sekeri iyice çirpin. Içerisine limon
suyu ve su ilave edin. Un ve kabartma tozunu da içerisine
ilave edin. Yagladiginiz 30 ve 15 santimetre çaplarindaki
iki kaliba malzemeyi dökün. 170 derecede isitilmis
firinda 35-40 dakika pisirin.Firindan alarak ilininca kaliplardan
çikarin. Hazirlamis oldugunuz pandispanyayi ikiye kesin.
Alt katini servis tabagina koyarak süt ile islatin.Üzerine
krema sürerek iri dövülmüs ceviz serpin. Üzerine ikinci
parçayi koyup sütle islatin. Üzerine tekrar krema sürün.
Küçük pandispanyayi ikiye kesin.Bir katini büyük pandis-
panyanin üstüne biraz kenara dogru yerlestirin.
Üzerini sütle islatip krema sürerek ceviz serpin. Küçük
pandispanyanin ikinci parçasini krema sürdügünüz birinci
parçanin üzerine koyun. Sütle islatip krema sürün. Küçük
pandispanyanin üzerine, büyük pandispanyanin üzeri ve
kenarina krem santi sürün. Çikolatayi bir çorba kasigi süt
ve margarinle benmari usulü eriterek küçük pandispanyanin
üzerine dökün. Çikolata donunca küçük pandispanyanin
üzerine krem santi sürün. Kalan çikolatayi pandispanyanin
üzerine dökerek kenarlarindan süzülmesini saglayin. Krem
santinin kalan kismini sikma torbasina doldurun.Düzgün
görünmesi için küçük pandispanyanin alt ve üst kenarina çepe
çevre sikin. Alt kenarina krem santi ile kurdele yapin. Kurdelenin
üstüne bütün bir ceviz yerlestirin. Servis tabagina alarak servise
sunun.
Kremanin hazirlanisi:
Bir kapta margarini eritin. Içerisine un ilave ederek kavurun.
Üzerine kakao, seker ilave edin. 3 su bardagi sütü azar azar
ekleyerek pisirin.Yarim paket seftali jolesini üzerindeki tarife
göre hazirlayin. llinmis kremaya ilave edip mikserle karistirin