ashli
Bayan Üye
SANDVİÇ HAMBURGER
MALZEMELER
Yuva Maya - 1 Paket - 42 gr.
Un 9 su bardağı - 1000 gr.
Su 2 su bardağı - 400 gr
Margarin 50 gr.
Tozşeker 1 fincan silme - 60 gr.
Tuz 2 tatlı kaşığı tepeleme - 20 gr.
Yumurta (sarısı üzeri için)
HAZIRLANIŞ
Maya ılık su ile eritilir. Diğer malzemeler karıştırılarak yumuşak bir hamur yapılır. 30 dk. dinlendirilir. Kabaran hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler alınarak yuvarlak toplar yapılır Tepsiye dizilir üzeri örtülerek 1.5 saat bekletilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür ve 210 derece ısılı fırındal5-20 dakika pişirilir.
MALZEMELER
Yuva Maya - 1 Paket - 42 gr.
Un 9 su bardağı - 1000 gr.
Su 2 su bardağı - 400 gr
Margarin 50 gr.
Tozşeker 1 fincan silme - 60 gr.
Tuz 2 tatlı kaşığı tepeleme - 20 gr.
Yumurta (sarısı üzeri için)
HAZIRLANIŞ
Maya ılık su ile eritilir. Diğer malzemeler karıştırılarak yumuşak bir hamur yapılır. 30 dk. dinlendirilir. Kabaran hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler alınarak yuvarlak toplar yapılır Tepsiye dizilir üzeri örtülerek 1.5 saat bekletilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür ve 210 derece ısılı fırındal5-20 dakika pişirilir.