Şampiyon Fenerbahçe

Thundeers

Anadolu'dan Bir Ses
Kayıtlı Üye
Anzhi'nin yeni yıldızı, Sarı-Lacivertliler'in eski Sambacı'sı Roberto Carlos, ikinci Avrupa seferine ülkemizden başladı.

fft1mm1368012.jpg

38 yaşındaki oyuncu, “Taraftarı asla unutamam. Umarım sezon sonunda lig şampiyonluğuna Fenerbahçe ulaşır” dedi.

İlk buluşması Antalya’da gerçekleşti
Fenerbahçe’ye gelişi büyük olay olan Roberto Carlos, ikinci Avrupa seferine Türkiye’den başladı. 38 yaşındaki oyuncu, yeni takımı Anzhi Makhachkala ile ilk buluşmasını Antalya’da gerçekleştirdi. İlk iki gününde adım adım takip ettiğimiz Sambacı, para için Rusya’ya gitmediğini ifade ederken, özellikle Sarı-Lacivertli taraftarları unutamadığını söyledi. İşte Brezilyalı yıldızın büyük olasılıkla son durağı olarak gösterilen Anzhi ve eski takımı Fenerbahçe ile ilgili düşünceleri;

‘Futbolu bırakacaktım ama...’
“Anzhi’ye geldiğim için çok mutluyum. Fenerbahçe’de oynarken, Rusya futbolunu yakından takip ediyordum. Brezilya’da Corihthians’ta istenmeyen olaylar yaşandı. Aldığımız kötü sonuçların ardından taraftarların otobüsümüzü taşlaması, kabul edemeyeceğim bir olaydı. Sonrasında Ronaldo futbolu bıraktı, ben de kendime yeni bir yol haritası çizdim. Aslında aklımdan futbolu bırakmak geçmişti. Brezilya ve Avrupa’nın önemli kulüplerinden teklif aldım. Ancak Anzhi’nin projeleri ve benimle yakından ilgilenmeleri çok hoşuma gitti. Yöneticilerle görüştükten sonra burayı seçtim.”

‘Bilgileri internetten aldım’
“Güce dayalı bir ligde mücadele edeceğimi biliyorum. Rusya’da birçok ilgi çekici takım var. Rekabet de üst düzeyde. Bu benim için yeni bir macera anlamını taşıyor. Anzhi hakkında hiçbir şey bilmediğim söylenemez. Anlaşmadan önce internette kulüp hakkında bazı bilgiler edinmiştim. Portekizce, İspanyolca, biraz da İngilizce ve İtalyanca biliyorum. Rusça zor bir dil ama öğrenmeye çalışacağım. Rusya’daki havanın soğuk olması benim için sorun değil. Türkiye’de de benzer iklim koşulları ile karşılaşmıştım. Ayrıca daha önce Brezilya ve Real Madrid’le bu ülkeye gelmiştim. Anzhi’de elimden gelenin en iyisini yapmak ve atabileceğim kadar çok gol atmak istiyorum.“

‘Benim paraya ihtiyacım yok’“Burada 2.5 sene forma giyeceğim. 41 yaşına kadar top oynayabilirim. Çünkü idman yapmayı ve futbol oynamayı çok seviyorum. Anzhi’ye para için gelmedim. Real Madrid ve İnter gibi kulüplerin formasını giydim. Paraya ihtiyacım yok. Ayrıca siz benim ne kadar kazandığımı biliyor musunuz? Bekleyip neler yapabileceğimi hep birlikte göreceğiz. Fenerbahçe’nin benim için ayrı bir önemi var. Özellikle taraftarı unutmam mümkün değil. Takımlarını çok seviyorlar. Andre Dos Santos, Can Arat ve Bilica ile hâlâ görüşüyoruz. Onlar da benim Rusya’ya gelmemden dolayı mutlular. Ayrıca burası Türkiye’ye yakın, arkadaşlarımı ziyarete gelebilirim.”

‘Eleştirim Yıldırım’a değildi’
“Geçmişte Fenerbahçe’den ayrılan oyuncuların, kulüpleri hakkında bazı olumsuz açıklamalar yapması elbette rahatsız edici bir durum. Ancak benim için böyle bir şey söylenmesi yanlış. Başkan Aziz Yıldırım hakkında bir yorumum olmaz. Onun hataları ya da başarıları ile ilgili bir açıklama yapmam. Bu konu ile ilgili dediğim tek şey; başarısızlığın sorumlusu olarak sadece futbolcuların gösterilmesiydi. Ancak bu bir takım oyunu ve nasıl başarıda herkesin payı varsa, başarısızlıkta da hepimiz taşın altına elimizi koymalıyız.”

‘Kocaman başarılı olacaktır’
“Zico ile büyük başarılar kazandık ve Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek finale kadar yükselmiştik. Ancak sonrasında onun gönderilmesiyle birlikte istediğimiz hedeflere ulaşmakta zorlandık. Şu anki teknik direktör Aykut Kocaman’a olan saygım ise oldukça büyük. Kendisi çok değerli bir futbol adamı ve Fenerbahçe’de başarılı olacağına inanıyorum. Fırsat buldukça Fenerbahçe’nin maçlarını izlemeye çalışıyorum. Bu sezon lig oldukça çekişmeli geçiyor. Elbette ben eski kulübüm Fenerbahçe’nin, sezon sonunda şampiyon olmasını istiyorum. Eğer bu gerçekleşirse, bundan büyük mutluluk duyarım.”

Alex’i duydu ve gülümsedi

Carlos, 2.5 sene için 16 milyon Euro alacağı kulübünün hazırlık kampı için ülkemize geldi ama, bu gelişi çok görkemli değildi. 8 Rus gazeteci havalimanındaydı. Kulüp çalışanlarını saymazsak sadece iki taraftar vardı. Çıkışı sırasında onu gören bazı Türkler, “Ahh Carlos” deyip, “Alex, Alex” diye seslendi. “Alex çok iyi” cevabını veren Carlos, kendisini otele götürecek arabaya binerken de, “Tekrar burada olmak güzel” dedi.

Kısaca Anzhi Makhachkala!

20. kuruluş yılını kutlayan Anzhi, Rusya’nın 5. zengini Suleyman Kerimov’la adını duyurdu. 5.5 milyar Dolar serveti bulunan Kerimov’un yönetimindeki kulüp, maçlarını 20 bin kişilik Dinamo Stadı’nda oynuyor. Ancak takım, Makhachkala’da yeterli tesis bulunmadığı için Moskova’da kalıyor. Karşılaşma günleri ise takım, iki kent arasında gidiş-geliş olmak üzere dört saatlik bir yolculuk yapıyor.

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
bypuff
Geri