Samosa ve Tatlı Ekşi Sos

sllsn

Bayan Üye
Malzemeler:
100gr Taze patates
20gr Haşlanmış bezelye
1 adet Taze soğan
5gr Köri ezmesi
5 gr Taze kişniş
1 adet Yufka
Tuz – Biber
30gr Tatlı ekşi sos

Yapılışı:
Patatesleri haşlayıp, eziyoruz. İçerisine ince ince doğradığımız kişniş ve taze soğanları ekliyoruz. Köri ezmesi ve haşlanmış bezelyemizi de ekliyoruz. 7şer cmlik şeritler halinde kestiğimiz yufkaların içerisine malzemelerimizi doldurup üçgen börekler halinde katladıktan sonra kızgın yağda kızartıyoruz.
Tatlı Ekşi Sos Malzemeleri:
500 ml. Sirke
200 gr. Şeker
10 gr.Tereyağı
1 ad. Kapya Biber
10 ml. Soya Sos
2 diş Sarımsak
10 gr. Pul Biber
8 gr.Nişasta

Tatlı Ekşi Sos Yapımı:
Sirkeyi kaynatıp kapya biberi içine atıyoruz. Yaklaşık 2/3′ünü çektirdikten sonta, 1 diş sarımsağı incecik doğrayıp, pul biber, şeker, tereyağı ve soya sosunu ilave ediyoruz. Tekrar kaynadıktan sonra 20 ml. soğuk su içinde erittiğimiz nişastayı ekleyip 5 dk daha kaynatıp ocaktan alıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.

 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri
Üst