Salça soslu pırasa mücveri
KAÇ KİŞİLİK: 6
HAZIRLAMA SÜRESİ: 15 dk
PİŞME SÜRESİ: 10 dk
Malzemeler:
1 kg pırasa
2 yumurta
3-4 çorba kaşığı un
3-4 çorba kaşığı rendelenmiş beyazpeynir
1 demet maydanoz
Tuz
karabiber
Kızartma için sıvıyağ
Sos için:
3 çorba kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı un
1 çorba kaşığı salça
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tozşeker
Tuz
karabiber
Hazırlanışı:
* Pırasaları temizleyip küçük küçük doğrayın. Teflon tencereye alıp kısık ateşte kendi suyuyla pişirin. Tencereyi ocaktan alın. Pırasalar soğuyunca 2 yumurta
un
beyazpeynir
maydanoz
tuz ve karabiberi ekleyip bir çatalla karıştırın. Maydanozları temizleyip kıyın.
* Sıvıyağı bir tencerede kızdırın. Mücver malzemesinden bir çorba kaşığı kadar alıp kızgın yağa dökün. Kaşıkla hafifçe bastırarak yassılaştırın. Pembeleşinceye kadar arkalı önlü kızartıp kâğıt havlu üzerine alın. Tüm malzemeyi bu şekilde kızartın.
* Sos için; sarımsakları temizleyip ezin. Küçük bir tavada sıvıyağı kızdırın. Unu ekleyip kavurun. Salça
sarımsak
şeker
tuz ve karabiberi tavaya ekleyip karıştırarak pişirin. Mücverleri servis tabağına alıp hazırladığınız sosla birlikte sıcak olarak servis yapın.
KAÇ KİŞİLİK: 6
HAZIRLAMA SÜRESİ: 15 dk
PİŞME SÜRESİ: 10 dk
Malzemeler:
1 kg pırasa
2 yumurta
3-4 çorba kaşığı un
3-4 çorba kaşığı rendelenmiş beyazpeynir
1 demet maydanoz
Tuz
Kızartma için sıvıyağ
Sos için:
3 çorba kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı un
1 çorba kaşığı salça
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tozşeker
Tuz
Hazırlanışı:
* Pırasaları temizleyip küçük küçük doğrayın. Teflon tencereye alıp kısık ateşte kendi suyuyla pişirin. Tencereyi ocaktan alın. Pırasalar soğuyunca 2 yumurta
* Sıvıyağı bir tencerede kızdırın. Mücver malzemesinden bir çorba kaşığı kadar alıp kızgın yağa dökün. Kaşıkla hafifçe bastırarak yassılaştırın. Pembeleşinceye kadar arkalı önlü kızartıp kâğıt havlu üzerine alın. Tüm malzemeyi bu şekilde kızartın.
* Sos için; sarımsakları temizleyip ezin. Küçük bir tavada sıvıyağı kızdırın. Unu ekleyip kavurun. Salça