Salatalık Turşusu

Asi Ruh

Kayıtlı Üye
Salatalık Turşusu MALZEMELER: (18 KİŞİLİK)

3-4 kg küçük körpe salatalık
5-6 Dal kereviz yaprağı
1 Baş sarmısak
1 Adet limon
1 Demet dereotu
2-3 Adet defne yaprağı
1 Litre su
6 Çorba kaşığı tuz


Hazırlanışı
  • Taze, sert, aynı boydaki salatalıkları iyice yıkayıp temizleyin.
  • Temiz bir iğneyle birkaç yerinden delin.
  • Kavanozun dibine birkaç dal kereviz yaprağı yerleştirin ve bunun üzerine de iki ince limon dilimi koyun.
  • Salatalıkları sıkıca yeşleştirin.
  • Aralarına sarmısak dişlerini, defne yaprağını ve kereviz yaprağını sıkıştırın.
  • İnce limon dilimlerini dıştan görülecek şekilde kavanozun kenarlarına yerleştirin.
  • Yerleştirme işlemi bitince, 1 litre suya (kaynatılmış ve kireçsiz) 6 çorba kaşığı rafine kaya tuzu koyarak salamura suyunu hazırlayın.
  • Tuz iyice eridikten sonra kavanoza dökün.
  • Eğer su salatalıkların üzerini örtmediyse aynı şekilde tuzlu su hazırlayıp, salatalıkların üstünü örtecek kadar tuzlu su koyun.
  • Salatalıkların üzerini defne yaprakları ve dereotuyla örtüp kavanozun kapağını kapatın.
  • Oda sıcaklığında 3-4 hafta suyunu zaman zaman savurarak bekletin.
  • 3-4 hafta sonra turşunuz hazır hale gelmiş olur.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers haber
vozol puff
Geri
Üst