~AnıL~
Kayıtlı Üye
Malzemeler
2 adet salatalık1 çay bardaşı iç ceviz1 kg yoğurt2 yemek kaşığı kıyılmış taze nane
4 diş sarmısak3 yemek kaşığı zeytinyağı tuz-biber
Hazırlanışı
1-Salatalıkları soyup ortadan ikiye ayırın
iri çekirdekleri varsa çıkarın, küçük parçalar halinde doğrayıp üzerine tuz serperek 30 dakika bekletin
2-Salatalığın suyunu ince delikli bir süzgeçten bastırarak çıkartın
Bu suyu yoğurt, kıyılmış ceviz, nane, dövülmüş sarmısak ve biberle karıştırın
Damla damla zeytinyağı yedirin
Servise kadar buzdolabında bekletin
3-Servis yaparken çorba kaselerine birer dilim salatalık koyup 1 yemek kaşığı da kırılmış buz serpin
2 adet salatalık1 çay bardaşı iç ceviz1 kg yoğurt2 yemek kaşığı kıyılmış taze nane
4 diş sarmısak3 yemek kaşığı zeytinyağı tuz-biber
Hazırlanışı
1-Salatalıkları soyup ortadan ikiye ayırın
iri çekirdekleri varsa çıkarın, küçük parçalar halinde doğrayıp üzerine tuz serperek 30 dakika bekletin
2-Salatalığın suyunu ince delikli bir süzgeçten bastırarak çıkartın
Bu suyu yoğurt, kıyılmış ceviz, nane, dövülmüş sarmısak ve biberle karıştırın
Damla damla zeytinyağı yedirin
Servise kadar buzdolabında bekletin
3-Servis yaparken çorba kaselerine birer dilim salatalık koyup 1 yemek kaşığı da kırılmış buz serpin