Salamlı Ay Çöreği

` nazLı ..

Bayan Üye
t5pzk3.jpg

içindekiler

* 200 gr un
* 200 gr margarin
* 200 gr süzme yoğurt
* Tuz
* 100 gr macar salam
* 100 gr otlu peynir veya beyaz peynir
* 1 yumurta sarısı
* 1 çorba kaşığı süt
* Susam


hazırlanışı

* Soğuk margarini küçük parçalar halinde kesin. Bir kasede un
virgul.gif
margarin
virgul.gif
süzme yoğurt ve tuzu harmanlayın. Gerekirse bir miktar su ekleyin. Karışımı pütürsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini örtüp 1 saat buzdolabında bekletin.
* İç malzeme için salamı küçük küpler halinde doğrayın. Peyniri ufalayın. İkisini birbirine karıştırın.
* Fırını 175 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın. Hamuru unlanmış bir zeminde 40x40 cm büyüklüğünde açın. Önce dört kare halinde kesin. Ardından kareleri üçgen şeklinde kesin.
* Üçgenlerin üzerine iç malzemeden yerleştirin. Uzun tarafından başlayarak üçgenleri ayçöreği biçiminde sarın. Fırın tepsisini yağlayın veya içine yağlı kağıt yayın. Ay çöreklerini fırın tepsisine yerleştirin.
* Yumurta sarısı ve sütü karıştırın. Ay çöreklerinin üzerine sürdükten sonra susamı serpin. Tepsiyi fırının orta bölmesine yerleştirip 15 dakika kadar pişirin. Dilerseniz marul yaprakları eşliğinde servis yapın.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol puff
Geri
Üst