Sakız Reçeli

` GüLşah

Bayan Üye
MALZEMELER

2 su bardağı şeker
1 bardak su
1 çorba kaşığı dövülmüş damla sakızı
1 yumurta beyazı

YAPILIŞI

Bir kapta şeker, su ile kaynatılır. Kaynarken bir yumurta beyazı içine konup katılaşınca bir delikli kepçe ile çıkartılır. Kaptaki şuruptan bir damla, soğuk suyun içine damlatılır. Suyun içinde yuvarlanıp katılaşırsa şurubun kıvama geldiği anlaşılır. Yarım limon suyu eklenerek ateşten alınıp ılıtılır ve bir havan kolu yardımıyla aynı yönde iyice karıştırılır. Köpürmeye başlayıp köpük haline gelince damla sakızı eklenerek biraz daha karıştırılır.​
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri
Üst