endLesS
Webmaster
Sahanda Pirzola ( 4 kişilik ) Malzemeler :
8 adet kuzu pirzola
3 orta boy domates (Kabukları soyulmuş ve küp şeklinde doğranmış)
4 adet çarliston biber (Çekirdekleri çıkarılıp küçük doğranmış)
4 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı salça
1 orta boy soğan (İnce kıyılmış)
2 çorba kaşığı tereyağ
Tuz karabiber
Hazırlanışı:
Pirzolaların her iki tarafını tuz ve karabiberle ovarak tavada erittiğiniz yağda kızartın. Soğanı ve sarımsakları hafifçe pembeleştirin. Biberleri ekleyip 2 dakika kavurun. Domatesleri ve salçayı da ilave edin.
Domatesler yumuşayınca pirzolaları tavaya aktarın. Kapağını örterek 20-25 dakika kısık ateşte pirzolalar yumuşayıncaya kadar pişirin. Kızarmış patates ve pilav ile birlikte servis yapın.
8 adet kuzu pirzola
3 orta boy domates (Kabukları soyulmuş ve küp şeklinde doğranmış)
4 adet çarliston biber (Çekirdekleri çıkarılıp küçük doğranmış)
4 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı salça
1 orta boy soğan (İnce kıyılmış)
2 çorba kaşığı tereyağ
Tuz karabiber
Hazırlanışı:
Pirzolaların her iki tarafını tuz ve karabiberle ovarak tavada erittiğiniz yağda kızartın. Soğanı ve sarımsakları hafifçe pembeleştirin. Biberleri ekleyip 2 dakika kavurun. Domatesleri ve salçayı da ilave edin.
Domatesler yumuşayınca pirzolaları tavaya aktarın. Kapağını örterek 20-25 dakika kısık ateşte pirzolalar yumuşayıncaya kadar pişirin. Kızarmış patates ve pilav ile birlikte servis yapın.