Sağlıklı Kahvaltı Menüleri
Sağlıklı Kahvaltı Menüsü Örnekleri
Sağlık Bakanlığı tarafından da önerilen sağlıklı kahvaltı menüleri
Öğünlerin içinde en önemlisinin sabah kahvaltısı olduğunu kaydeden Bakanlık, akşam yemeği ile sabah kahvaltısı arasında yaklaşık 12 saatlik bir süre geçtiğine, bu süre içinde vücudun kandaki besinlerin tümünü kullandığına işaret
Sağlıklı Kahvaltı Örnekleri
*Bir su bardağı süt, bir kibrit kutusu beyaz peynir, 5-6 adet zeytin, domates, 1-2 dilim ekmek,
*Bir su bardağı sütle karıştırılmış kahvaltılık tahıl ürünü, 1 çay bardağı taze sıkılmış meyve suyu,
*Bir su bardağı süt, bir yumurta, bir dilim reçelli ekmek, bir adet mandalina,
*Bir su bardağı süt, tahin-pekmez, 4-5 adet ceviz içi, 1 adet mandalina.
Yumurtayı Katı Yiyin
Vücut ağırlığı fazla olmayanların, kahvaltılarına pekmez, bal, reçel, marmelat, fındık ezmesi ekleyebileceklerini bildiren Bakanlık, yumurtanın kaynamaya başladıktan sonra 8-10 dakika pişirilmesini önerdi.
Broşürde, kahvaltıda içilen çayın besinlerde bulunan yararlı maddelerin kullanımını azalttığı belirtilerek, Bu nedenle çay açık ve limonlu olmalı. Daha çok ıhlamur gibi bitki çayları tercih edilmeli.
kahvaltıda süt içmek en sağlıklısıdır.Bakanlık, besin içeriği zengin olması nedeniyle evde yapılan tarhana, yayla, mercimek çorbalarının da kahvaltıda tüketilebileceğine işaret etti.
Sağlıklı Kahvaltı Menüsü Örnekleri
Sağlık Bakanlığı tarafından da önerilen sağlıklı kahvaltı menüleri
Öğünlerin içinde en önemlisinin sabah kahvaltısı olduğunu kaydeden Bakanlık, akşam yemeği ile sabah kahvaltısı arasında yaklaşık 12 saatlik bir süre geçtiğine, bu süre içinde vücudun kandaki besinlerin tümünü kullandığına işaret
Sağlıklı Kahvaltı Örnekleri
*Bir su bardağı süt, bir kibrit kutusu beyaz peynir, 5-6 adet zeytin, domates, 1-2 dilim ekmek,
*Bir su bardağı sütle karıştırılmış kahvaltılık tahıl ürünü, 1 çay bardağı taze sıkılmış meyve suyu,
*Bir su bardağı süt, bir yumurta, bir dilim reçelli ekmek, bir adet mandalina,
*Bir su bardağı süt, tahin-pekmez, 4-5 adet ceviz içi, 1 adet mandalina.
Yumurtayı Katı Yiyin
Vücut ağırlığı fazla olmayanların, kahvaltılarına pekmez, bal, reçel, marmelat, fındık ezmesi ekleyebileceklerini bildiren Bakanlık, yumurtanın kaynamaya başladıktan sonra 8-10 dakika pişirilmesini önerdi.
Broşürde, kahvaltıda içilen çayın besinlerde bulunan yararlı maddelerin kullanımını azalttığı belirtilerek, Bu nedenle çay açık ve limonlu olmalı. Daha çok ıhlamur gibi bitki çayları tercih edilmeli.
kahvaltıda süt içmek en sağlıklısıdır.Bakanlık, besin içeriği zengin olması nedeniyle evde yapılan tarhana, yayla, mercimek çorbalarının da kahvaltıda tüketilebileceğine işaret etti.