Sağlıklı dişler için kapuzu kabuğu ile tüketin

İnci

1907
Prenses
Sağlıklı dişler için kapuzu kabuğu ile tüketin
166520100414062645894.jpg


Diş Hekimi Murat Papak
virgs.gif
ağız ve diş sağlığımızın devamı için meyve ve sebzeleri kabuğuyla tüketmek gerektiğini hatırlattı. Papak
virgs.gif
karpuzu kabuğuyla yemenin ise çok farklı faydalarına dikkat çekti.

Günümüzde artık anlaşıldı ki meyve ve sebzelerin vitamin mineral kompleksi ve lifli bölümleri kabukta ve kabuğa yakın yerlerde.
Elma
virgs.gif
karpuz gibi sert meyveler mekanik temizlik sağlayıp ağızda çürüklere sebep olan asit miktarını azalttığı gibi dişetlerine de masaj etkisi yapıyor.
Ağız diş sağlığının birinci basamak bakımı sayılan mekanik temizlik ve gargara yapmayı
virgs.gif
sulu ve lifli gıdalar (sulu meyveler gargara ve ağız duşu etkisi ile
virgs.gif
lifli gıdalar mekanik temizlik etkisi ile) sağladıkları için yaklaşan yaz mevsimi de göz önüne alınarak karpuzdan (özellikle beyaz kısmı dahil) azami derecede faydalanmak doğru olur kanaatindeyim.

%95’i su ve lifli bir besin olan karpuz C vitaminin açısından da gayet zengindir. Yıkayıcı etkisi ağızda başlar bağırsaklarda son bulur. Bu yıkayıcı etkisi kötü ağız kokusundan muzdarip hastalarımız için de etkili sonuçlar içermektedir.
Çocuklarda özellikle günlük karbonhidrat ihtiyacını karşılamak için beslenme çantasına çikolata yerine meyve konulması daha isabetli olacaktır.
Bu tercih hem koruyucu sağlık açısından önem arz eder hem de çürük tedavilerinin ailelere getirdiği maddi yükü de ortadan kaldırmış olur.

İyi yıkanmış ve özellikle organik tarımla yetiştirilmiş meyve ve sebzeleri kabukları ile tüketmeliyiz.

NOT: Yanlış anlaşılmalara mahal vermemek için karpuz kabuğunun hepsini tüketmemek yerinde olacaktır
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri
Üst