AySe^^
Bayan Üye
kalp hastalıklarından korunmak - sağlıklı beslenme önerileri - dengeli beslenme - yüksek kolesterol - beslenme sorunları - doğru beslenme - düzenli beslenme
Kolestrol seviyesinde meydana gelen istenmeyen değişiklikler kalp hastalıklarından obeziteye kadar birçok sağlık sorununa davetiye çıkarıyor. İşte sağlıklı bir kalp ve hastalıksız bir vücut için dikkate alınması gereken beslenme ipuçları…
- Etlerin görünür yağlarını temizleyin. Tavuk ve balığın derisini yemekten kaçının.
- Yemeklerinizde tuz yerine taze doğal otları ve baharatları kullanmaya çalışın.
- Ayçiçek
mısırözü
zeytinyağı gibi bitkisel sıvı yağlarda ve margarinlerde bulunan doymamış yağlar
kandaki kolesterolü düşürür. Beslenmenizde tereyağı yerine sıvı yağları ve doymamış yağlar açısından zengin margarinleri tercih edin. Çünkü
tereyağı kolesterol içerir
margarinler ise içermez.
- Yarım yağlı veya yağsız süt ve süt ürünleri kullanın.
- Yemeğe salata ya da deniz ürünleri gibi iştah açıcılar ya da sebzeli ve az yağlı
sıcak bir çorba ile başlayabilirsiniz.
- İçecek olarak su
soda
taze meyve suyu ya da düşük kalorili içecekler tercih edin.
- Porsiyonları mümkün olduğunca küçük tutun
az ve sık beslenin.
- Ekmek olarak kepekli buğday ekmeğini tercih edin. Çünkü kepek bağırsakların daha düzenli çalışmasına yardımcı olur.
- Hamburger
sosis
çörek ve çerez gibi hazır yiyecekleri seçerken içerdikleri görünmeyen yağlara
kolesterol ve kalori miktarına dikkat edin.
- Tereyağı ve katı yağlardan kaçının. Çünkü bu yağlar
kan kolesterolünü yükselten doymuş yağları yüksek miktarda içerir. Sıvı yağları ve doymamış yağ oranı yüksek margarinleri tercih edin.
- Sebze
meyve ve tahıl ürünlerinin sağlıklı beslenme için vazgeçilmez olduğunu unutmayın.
- Kırmızı et
salam ve sosis gibi et ürünleri yerine
yağsız tavuk eti ve balığı tercih edin.
- Yüksek düzeyde kolesterol içeren karaciğer
böbrek
yürek
dalak gibi sakatatı ve karides
kalamar gibi deniz ürünlerini daha az tüketmeye özen gösterin.
- Tuzun yüksek tansiyona yol açtığını asla unutmayın. Yemeklerinizde tuz yerine taze doğal otlar ve baharat kullanmaya özen gösterin.
Kolestrol seviyesinde meydana gelen istenmeyen değişiklikler kalp hastalıklarından obeziteye kadar birçok sağlık sorununa davetiye çıkarıyor. İşte sağlıklı bir kalp ve hastalıksız bir vücut için dikkate alınması gereken beslenme ipuçları…
- Etlerin görünür yağlarını temizleyin. Tavuk ve balığın derisini yemekten kaçının.
- Yemeklerinizde tuz yerine taze doğal otları ve baharatları kullanmaya çalışın.
- Ayçiçek
- Yarım yağlı veya yağsız süt ve süt ürünleri kullanın.
- Yemeğe salata ya da deniz ürünleri gibi iştah açıcılar ya da sebzeli ve az yağlı
- İçecek olarak su
- Porsiyonları mümkün olduğunca küçük tutun
- Ekmek olarak kepekli buğday ekmeğini tercih edin. Çünkü kepek bağırsakların daha düzenli çalışmasına yardımcı olur.
- Hamburger
- Tereyağı ve katı yağlardan kaçının. Çünkü bu yağlar
- Sebze
- Kırmızı et
- Yüksek düzeyde kolesterol içeren karaciğer
- Tuzun yüksek tansiyona yol açtığını asla unutmayın. Yemeklerinizde tuz yerine taze doğal otlar ve baharat kullanmaya özen gösterin.