Sağlıklı Akşam Yemeği Menüsü

bal_böceği

€q0iSt
Prenses
Kayıtlı Üye
Sağlıklı Akşam Yemeği Menüsü nasıl olur
Akşamları Sağlıklı Yemek Menüsü



Akşam Yemeği En hafif alınması gereken öğündür. Ancak sosyalleşmenin en yoğun olduğu öğün olması nedeniyle genellikle kalorisi yoğun ağır yemekler bu öğünde tercih edilmektedir. Oysa ki tam tersi olmalıdır.

Akşam yemekleri planlarken;

Birinci grup yemekler menülerde esas yemek olarak kullanılmalıdır.
Menüde yer alan yemekler renk, kıvam ve tat , besleyici değeri yönünden birbiriyle uyumlu ve tamamlayıcı olması gerekir.
Menü planlarken monotonluktan kaçınılmalıdır.
Menü planlarken önceki ve sonraki günlere dikkat etmek gerekir , iki gün üst üste tavuk yemeği veya nohut yemeğinin ertesi günü nohutlu pilav verilmez.
Çorba hafif olduğu için genelde akşam, kurubaklagil yemekleri de öğlen verilmelidir.
Pilav, Makarna, börek gibi besinlerin yanına tatlı yapılmamalıdır.
Etli sebze yemeğinin yanına zeytin yağlı dolma ve zeytin yağlı sebze yemekleri verilmemelidir.
Etli ve zeytinyağlı dolmaların yanına pilav veya makarna verilmemelidir.

örnek;

Etli bezelye
Bulgur pilavı
Cacık
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri
Üst