Sağlık, güzellik ve mutluluk getiren sarı!
Anadolu'nun vazgeçilmezi ve sofraların baş tacı olan bulgurun insan sağlığına neler kattığını biliyor musunuz? Kendi minik marifetleri büyük olan bulgurun özelliklerini sizler için derledik!
Bağışıklık sistemini güçlendirir.
Kansere karşı koruyucu özelliktedir.
B vitamini deposudur.
İçerdiği B1 vitamini, sinir ve sindirim sisteminin güçlenmesine yardım eder.
Çinko, magnezyum ve krom gibi mineraller içerir.
Günlük lif ihtiyacı bir tabak bulgurla karşılanabilir.
İçerdiği folik asit, anne karnındaki bebeğin zeka gelişimi üzerinde etkilidir.
Kan şekerini yükseltmez.
Şeker hastalarına iyi gelir.
Hazmı kolaylaştırır. Kilo aldırmaz
Doktorlar bulgurun, vitamin ve protein yönünden pirince oranla daha zengin olduğu da bildiriliyor.
Bulgur, insan vücuduna 350, pirinç ise 360 kalori enerji veriyor.
Protein yönünden karşılaştırdığımızda, bulgurda 12,5 gram, pirinçte 6,7 gram protein bulunduğunu görülüyor.