Sağlam: 87'de gol yemek bizi üzdü

ďυЧGυ '

Bayan Üye
Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Fenerbahçe karşısında 90'artı da gelen golün ardından şimdi de Trabzonspor karşısında 87. dakikada gol yemelerinin kendilerini üzdüğünü söyledi.

Sağlam, Trabzonspor'la 1-1 berabere kaldıkları maçın ardından yaptığı basın toplantısında, son haftaların en iyi takımlarından bir tanesi, bekli de en formda takımla oynadıklarını kaydetti. Karşılarında çok önemli bir takım olduğunu ifade eden Sağlam, "Oyuncu kadrosunda çok önemli yıldızları barındıran bir takım. Şenol hocanın gelmesiyle çok iyi bir çıkış yaptılar. Bunun karşılığın hem ligde hem kupada üst tura yükselerek aldılar." dedi.

Oyuncularının üst üste zorlu müsabakalar oynadığını belirten Sağlam, şunları dile getirdi: "Böyle bir maçta çok fazla oyuncumuzu değiştirerek oynamak çok kolay olmadı. Ligdeki iddiamızı devam ettirebilmek için kendi sahamızda 3 puanı almamız gerekiyordu. Oyunu iyi getirdik aslında golde bulduk. Ama oyuncularımızın yorgunluğu ortaya çıkmaya başlayınca geri çekildik. Pozisyon verdik ve çok kötü bir gol yedik. 87'de gelen gol bizi çok üzdü. Perşembe günü 90 artı da yenen gol, bugün yenen gol, futbolun azizliği diyebiliriz. Bu maçtan dersler çıkarmamız lazım. Üzüldük ama telafi için önümüzdeki Pazartesi oynayacağımız Fenerbahçe karşılaşması var."

Denizli maçıyla başlayan yoğun bir dönem yaşadıklarını hatırlatan Sağlam, "Bu dönemden ligden konumumuzu koruyarak çıkmak mutluluk verici ama kolay olamadı. Bugün iyi niyetle mücadele eden oyuncularımızı kutluyorum. Taraftarımıza teşekkür ediyorum. Trabzonspor başarılar diliyorum. Maçın hakemi de oyunu iyi yönettiği için kutluyorum. Bir penaltı pozisyonu var mı yok mu onu da akşam göreceğiz." diye konuştu.

Sağlam, bir gazetecinin "Sercan'ın eksikliğini hissettiniz mi, golden sonra takım geri çekildi mi?" şeklindeki sorusuna ise şu karşılığı verdi: "Oyun anlayışımızdan taviz vermedik. O golden sonra oyuncu değişikliği de yaptık. Oyuna diri oyuncularımız da soktuk ama Perşembe günkü üst düzey mücadelenin sıkıntılarını yaşadık. Trabzon daha önce de gol bulabilirdi ama çok kötü bir gol yedik. Trabzon da gol atmak için yüklendi. Tabi maçı bitirmemiz lazımdı. Özellikle Veli ve Krita'yı, Ergiç'i oyuna aldık. Daha diri oyuncularla Trabzon'un üstümüze gelmesini engellememiz gerekirdi. Ama olmadı. Futbol hatalar oyunu.

Sercan ve Volkan bizim takımımızın önemli oyuncuları. Onlar da olsaydı daha iyi olurdu ama yerine oynayan oyuncularımız da gayet iyi mücadele ettiler. Biz iyi bir ekibiz. Olmayan oyuncularımızı oynayanlar aratmadı. Eğer hedefleriniz büyükse bu gibi sıkıntıları hissettirmeyecek çözümleri de üretmeniz gerekir."

"RAKİPLERİMİZİN KAYBETTİĞİ HAFTADA KAZANMAK İSTERDİK"

Bursaspor'un kaptanı Ömer Erdoğan da, zor bir müsabaka olduğunu belirterek, "Zor bir müsabaka Trabzon diri bir takım. İki takım da kontrollü oyandı. İkili mücadeleler yoğundu. Bizim takım son haftalarda sık maç oynaması, maçın sonlarına doğru ortaya çıktı. 1-0'lık avantajı korumaya çalıştık. Trabzon karambolden gol buldu. 2 puan kaybettik. Gönül isterdi ki rakiplerin puan kaybettiği bir haftada kazanalım. Bunu unutup Fenerbahçe maçını düşünmemiz lazım."

Ömer Erdoğan, maç esnasında taraftarların Egemen'e gösterdiği tepkinin sorulması üzerine ise, "Onu Egemen'e sorun. Beni ilgilendirmez." karşılığını verdi.

GÜNEŞ: HER İKİ TAKIM DA KAZANMAYA ÇALIŞTI, KAZANABİLİRDİK DE

Trabzonspor Teknik Direktöre Şenol Güneş ise, son haftalarda iyi futbol oynayan iki takımın maçının beklendiği gibi başladığını ifade etti. Bursaspor'un iyi sonuçlar aldığını hatırlatan Güneş, kıran kırana geçen maçta her iki takımın da kazanmaya çalıştığını kaydetti.

Güneş, şöyle konuştu: "İlk yarıda denk bir maç oldu. Ama ikinci yarıda oyuna hakim olduğumuz dönemde beklenmedik bir gol yedik. Eğer maç böyle bitseydi üzüntü verici olurdu. Çünkü yenilgiyi hak etmedik. Kazanabilirdik ama olmadı. Dostane bir maç oldu. Seyir zevki olan bir maç oldu."

Güneş, bir gazetecinin "Bu sonuç ligde zirve yarışını etkiler mi?" şeklindeki sorusuna ise şu karşılığı verdi: "Yenseydik 3 puan alacaktık, yenilseydik aşağıda kalırdık. Ama oynadığımız oyunlarda rakibimize üstünlük sağlamak istiyoruz. Bugün de bunu yaptık. Puana göre oynamak istemiyorum ben. Bursaspor'un da iddiası var. Bizim de var. Oyunumuz üstündü."

Trabzonsporlu oyuncu Egemen'e yönelik tepkilere de değinen Güneş, bunun yanlış olduğunu dile getirdi. Güneş, "Bursaspor'a da oyuncu gelebilir, bize de gelip gidebilir. Buna alışmak lazım. Oyunculara böyle olumsuz tepkiler olmaz. Futbolun fair play ruhunu öne çıkarmak lazım. Koro halinde tepki olmaz. Buna üzüldüm." şeklinde konuştu.

"BURSASPOR GİBİ GÜÇLÜ BİR TAKIMDAN BİR PUAN ALDIĞIMIZ İÇİN MUTLUYUZ"

Trabzonspor'un yeni transferi Burak Yılmaz da, sahaya kazanmak için çıktıklarını ama Bursaspor gibi güçlü bir takımdan 1 puan aldıkları için mutlu olduklarını belirtti. Burak, şu değerlendirmeyi yaptı: "Bugün gol atmayı çok istiyordum. İki tane pozisyona girdim ama olmadı. Mağlupken çok üzüldüm. Ama bir puan için çok sevinçliyiz. Trabzonspor her zaman en üstleri kovalayacak. Bursaspor gibi büyük bir camiadan zor bir deplasmandan bir puan aldık. Rakiplerimiz de buraya gelecek, onlar da puan kaybedebilir. Ligi iyi bir yerde bitirmek istiyoruz ve kupada da kupayı almak istiyoruz."

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol puff
Geri