Safranlı Zerde (Karabük)

ashli

Bayan Üye
SAFRANLI ZERDE (KARABÜK)

Malzeme:
(Arzu edildiği kadar) pirinç
(Arzu edildiği kadar) çekirdeksiz kuru üzüm
Tel safran
Toz şeker
Su

Hazırlanışı:
Pirinci suyla yumuşayana kadar haşlayın. Haşlanmış pirince çekirdeksiz üzümü katın. Toz şeker ile akşamdan ıslattığınız bir tel safran suyunu karıştırıp pirince ilâve edin. Bu karışımı muhallebi kıvamında pişirip cam kâselere koyun. Soğuduktan sonra ikram edin.

Not: Yörenin ismini taşıyan Safranlı Zerde, kentte özellikle bayramlarda, cenaze evinde ise mevlütten sonra ikram ediliyor.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers haber
vozol puff
Geri
Üst