sensiz olmaz
Kayıtlı Üye
Safran ve Sağlık için Faydaları
Safran (zaferan) : Süsengiller familyasından; yurdumuzda da yetiştirilen, 10-15 cm boyunda, çok yıllık otsu bir bitkidir. Etli, yuvarlak, kaidesi yassı, 4 cm kadar çapında, üstü esmer renkli ve zarımsı pullarla kaplı, alt tarafında da kök parçaları bulunan bir soğanı vardır. Yaprakları uzun ve koyu yeşildir. Çiçekleri mor renklidir. Sonbahar mevsiminde yapraklardan önce açar. Meyvesi kapsül şeklindedir ve sonbahar aylarında meydana gelir. İçeriğinde; şekerler, organik asitler, krosin ve uçucu yağ vardır. Tepeciklerinden elde edilen toz; renk, tat ve koku verici olarak kullanılır.
Faydası :
Vücuda kuvvet verir.
Sinirleri uyarır.
Aybaşı gecikmelerinde faydalıdır.
Rahim hareketlerini arttırır.
İştah açar.
Sinir zayıflığını giderir.
Öksürük, bronşit ve astımda faydalıdır.
Fazla miktarda kullanılmamalıdır.
Hamilelerin de kesinlikle kullanmaması gerekir.
Safran (zaferan) : Süsengiller familyasından; yurdumuzda da yetiştirilen, 10-15 cm boyunda, çok yıllık otsu bir bitkidir. Etli, yuvarlak, kaidesi yassı, 4 cm kadar çapında, üstü esmer renkli ve zarımsı pullarla kaplı, alt tarafında da kök parçaları bulunan bir soğanı vardır. Yaprakları uzun ve koyu yeşildir. Çiçekleri mor renklidir. Sonbahar mevsiminde yapraklardan önce açar. Meyvesi kapsül şeklindedir ve sonbahar aylarında meydana gelir. İçeriğinde; şekerler, organik asitler, krosin ve uçucu yağ vardır. Tepeciklerinden elde edilen toz; renk, tat ve koku verici olarak kullanılır.
Faydası :
Vücuda kuvvet verir.
Sinirleri uyarır.
Aybaşı gecikmelerinde faydalıdır.
Rahim hareketlerini arttırır.
İştah açar.
Sinir zayıflığını giderir.
Öksürük, bronşit ve astımda faydalıdır.
Fazla miktarda kullanılmamalıdır.
Hamilelerin de kesinlikle kullanmaması gerekir.