Hestia
Bayan Üye
MALZEMELER
4,5 su bardağı un
3 adet yumurta
2 paket kuru maya
100 gram margarin
100 gram tereyağı
1 adet limon suyu
1 çorba kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
l çay bardağı süt
Üzeri İçin:
1 adet yumurta sarısı
HAZIRLANIŞI
Yoğurma kabına unu eleyip tuz, toz şeker ve mayayı ilave edip karıştırın. Ortasını havuz gibi açıp yumurtaları, eritip ılıtılan yağı, sütü ve limon suyunu ekleyip yumuşak hamur olacak şekilde yoğurun.
Yoğurduğunuz hamuru 45 dakika ılık bir yerde mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp avucunuzda yuvarlayın ve yağlanmış tepsiye yerleştirip parmağınızla ortasına bastırarak yuvarlak bir delik açın. Buraya hamurdan küçük bir parça kopartıp yuvarlak şekil verip yerleştirin.
Hamur bitene dek aynı işlemi tekrarlayın. Üstlerine yumurta sarısı sürüp daha sonra tepside 10-15 dakika bekletin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üstleri iyice pembeleşinceye dek pişirin.
AFİYET OLSUN