Saçlarınızı Güneşe Teslim Etmeyin

bal_böceği

€q0iSt
Prenses
Kayıtlı Üye
Aslında saç yaz aylarını sever. Kendi halinde kuruma fırsatının verilmesi, kurutmaya bağlı gelişen kuruma, yıpranma, kırılma ve yanma gibi sorunların atlatılmasını sağlar. Tatildeyken de saçınızı güneşten, tuzdan, kumdan ve klordan koruyun.
Güneş, deniz ve havuz, saçınızı yorar. Saçınızı korumak istiyorsanız, deniz veya havuza girerken önce saçınızı ıslatın. Akşamları iyi yıkayın ki tuz, klor, kum ve saçınıza sürdüğünüz koruyucu ürünlerden tamamen arınsın.
Gündüz yıpranan saçlarınızın gece nefes alması için özel üretilen güneş bakım şampuanı, yıkama maskesi gibi ürünlerden de yararlanabilirsiniz. UV filtreli koruyucu bir ürün bu konuda size yardımcı olabilir. Saç için hazırlanmış özel koruyucu ürünler mevcut. Yüzünüz veya vücudunuz için kullandığınız güneş kremi de işe yarayabilir.
Yazın ardından mat, kırılgan ve hassas saçlarla başbaşa kalmak istemiyorsanız, denize ve havuza girmeden önce de saç koruyucularının kullanılması öneriliyor. Ancak asıl önemli olan saçların havuz ve deniz suyuna sokulmaması. Bunu sağlamanın tek yolu da bone takmak.
Tatile gitmeden perma, boya, balyaj gibi uygulamalar yaptırmayın. Bu planları tatil dönüşüne erteleyin. Kimyasal işlemler güneşin zararlı etkilerini artırıyor. Saçın daha hızlı kurumasına neden oluyor. Saç uçlarındaki kırıkları ve rengi atan kısımları kestirmekle yetinin.
Bunlar da saçın mitleri
Beyaz saç asla dökülmez: Yanlış. Renk değişimi saç dökülme oranını etkilemez. Beyaz saçların daha az ya da çok dökülmesi söz konusu değil.
Jöle kullanmak zararlıdır, saçları döker: Yanlış. Jöle, saç spreyi ya da köpük gibi ürünler tek başına saç dökülmesine yol açmaz.
Babanı zın saçları dökülüyorsa sizin de dökülme sorunu yaşamanız kesin: Yanlış. Genetik bilgilerin yarısı anneden yarısı da babadan gelir. Bu nedenle yalnız babaya bakılarak kesin bir yargıya varılamaz.
Saçlarınızı ne kadar sık uçlarından kestirirseniz o kadar çabuk uzarlar: Yanlış. Saçları sık olarak uçlarından kestirmenin çabuk uzaması üzerinde etkisi yok. Ancak sağlıklı görünmesine katkıda bulunur.
Krem kullanmak saça zarar verir: Yanlış. Yalnız uçlara uygulamak koşuluyla mekanik travmayı azaltarak çekilme dökülmesini önler.
Saçları sıcak suyla yıkamak, köklere zarar verir, dökülmeyi hızlandırır: Yanlış, saçları sıcak su ile yıkamak saçlara zarar vermez.
Saç ekimi sadece erkeklere uygulanabilir: Yanlış. Saç ekimi aynı zamanda kadınlara da uygulanabilen bir işlemdir.
Saç ekimi sonrası ekilen saçlar da dökülebilir. Ekilen saç dökülür ise bir daha çıkmaz: Yanlış. Ekilen saçlar kökleriyle birlikte ekildikleri ve dökülen kısım sadece görünen teller olduğu için saçlarınız tekrar uzayacaktır.
Ekilen saçlara özel bir bakım uygulamak gerekir: Yanlış. Ekilen saçlar herhangi bir özel bakım istemezler.
Saçlarımızı ne kadar çok fırçalarsak o kadar güçlenir: Yanlış. Sık fırçalamak mekanik travma etkisi yapacağı için saçlarda dökülmeye bile yol açabilir.
İnce telli saçlar daha kolay dökülür, zarar görür: Yanlış. Dökülme problemi saç üreten hücrelere bağlı gelişir. Bu hücreler kalın ve ince telli saçlarda aynı karakterdedir.
Uzun saç kısa saça oranla daha fazla dökülür: Yanlış. Dökülen uzun saç kısa saça oranla daha gözle görülür olabilir.
Perma ve boyanın etkileri
Hangi kuaföre giderseniz gidin, “Perma tam size göre, saçınıza hacim verir” ya da “saç renginiz röfleye ne kadar uygun, düşünmez misiniz” benzeri tekliflerle çıkarlar karşınıza. “Ya saçım yıpranırsa” kaygısına verilen yanıt değişmez hiç, “O eskidendi, artık öyle zararlı etkiler yok” derler. Perma, düzeltici gibi saçta uzun süre etkili kozmetik uygulamalar saç telinde kırılma, çatallanma gibi yapısal sorunlara neden olur. İlla ki rengiyle oynamak istiyorsanız, saçı birkaç gün yıkamadan boyaya hazırlayın. Doğal saç renginize yakın tonları tercih edin. Boyadan sonra saçların uçlarını kestirin. Boyama özellikle ince telli saçların uçlarında çatal ve kırılmalar yapabilir.
Sık saç yıkamak zararlı mı?
Saç yıkama sıklığı kişiye göre değişkenlik gösterir. Saçı sık yıkamak birçok kişinin sandığının aksine saçı yıpratmaz, dökmez. Saç günde en fazla bir, en az haftada bir kez yıkanmalı. Uygun bir şampuanla hergün yıkamanın hiçbir sakıncası yok. Uygun olmayan şampuanlarla sık yıkamak, kuruma, elektriklenme, matlık gibi sorunlara yol açabilir. Günlük yıkamaya uygun geliştirilen şampuanları deneyebilirsiniz.
Günde 80-100 saç telinin dökülmesi normal
Saç dökülmesi her iki cins için de tatsız bir durum. Sorun düşen her telin estetik ve güzellikten çalmasından ibaret değil. Saç gençliğin de simgesi aynı zamanda. Aslında günde 80-100 saç telinin dökülmesi normal kabul ediliyor. Ancak genetik yatkınlığın yanısıra, mevsimsel değişiklikler, stres, uzun süren ciddi hastalıklar, doğum, hormonal sorunlar, kansızlık, beslenme bozuklukları, aşırı diyet gibi faktörler de normalden fazla saç dökülmesine zemin hazırlıyor.
Transmed Kliniği''nden Cilt Hastalıkları Uzmanı Pınar Güzel, sorun haline gelen saç dökülmelerinde uzmana başvurmanın şart olduğunu hatırlatıyor. Genel sağlığınız için iyi olan saçlarınız için de iyidir. Sağlıklı ve dengeli beslenmek, sigara ve stresten uzak durmak saçlarınıza da katkıda bulunuyor.
Tüm önlemlere rağmen yastığınız, fırçanız, omuzlarınızdan normalden fazla saç teli topluyorsanız, uzmandan destek alın. Dr. Güzel, “Saç dökülmesinin önlenmesinde ve varolan saçların güçlendirilmesinde lokal ve sistemik yöntemeler kullanılıyor. Lokal yöntemler arasında mezoterapi, lazer tarağı, minoxidil solüsyon bulunurken, sistemik metotlarda ağızdan alınan vitamin ve mineral tabletler sayılabilir” diyor.
Saça mezoterapi
Saç mezoterapisi, kıl köklerini besleyen vitamin, antioksidan ve kan dolaşımını artırıcı ilaçların 2 veya 4 mm''lik özel iğneler ve bir enjektörle direkt kıl köklerine verilmesiyle yapılıyor. Strese bağlı, mevsimsel, metabolik nedenli ve gebelik sonrası ani saç dökülmeleri yaşayanlar bu yöntemden yararlanabilir. Hormonal ve genetik saç dökülmelerinde ise destek tedavi olarak tercih edilebilir.
Lazer saç tarağıyla saç köklerindeki canlı hücrelerin gereksinim duyduğu enerji, bir başka enerji kaynağı olan ışık tarafından karşılanıyor. Görünen ışık spektrumunun kırmızı bölgesinde ve tek bir dalga boyunda ışık enerjisi veriliyor. Uzun dalga boyundaki lazer ışığının, dolaşımdan dokulara daha fazla oksijen bırakılmasını sağlayarak hücrelerin canlanmasına katkıda bulunduğu gözleniyor. Böylece hem iyi beslenen hem de canlanan hücreler sayesinde saçlar daha canlı ve sağlıklı görünüme kavuşuyor.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri
Üst