'hayaL
Bayan Üye
Sabır hakkında hadis-i şeriflerden bazıları şöyledir
(İmanı en üstün olan; sabırlı, cömert ve hoşgörülü olandır.) [Deylemİ]
(Hak teâlâ, sevdiği kulu dertlere müptela kılar, oda sabrederse, ondan razı olur.) [Deylemİ]
(Kötü komşunun eziyetlerine ölünceye kadar sabredeni Allahü teâlâ sever.) [Hakim]
(Allahü teâlâ, sabredeni sever.) [Taberanİ]
(Allahü teâlâ buyurdu ki: “Kimin, bedenine, evladına veya malına bir musibet gelir, o da güzel sabrederse, Kıyamette ona hesap sormaya hayâ ederim.) [Hakim]
(Hak teâlâ, kendini sabretmeye zorlayanı sabretmeye muvaffak kılar.) [Buharİ]
(Sevmediklerinize sabretmedikçe, sevdiklerinize kavuşamazsınız.) [İ. Maverdİ]
(Acıya sabredip uğradığı felaketi gizlemesi ve kimseye şikayet etmemesi, kişinin Allahü teâlâyı iyi tanımış olmasındandır.) [İ.Gazalİ]
(En üstün ibadet sıkıntıya sabretmektir.) [Tirmizİ]
(En şiddetli bela sabrın az olmasıdır.) [Deylemİ]
(Yeminle söylüyorum, uğradığı zulme sabredenin Allahü teâlâ şerefini arttırır.) [Taberanİ]
(Geçim sıkıntısına sabredeni Allahü teâlâ Firdevs Cennetine koyar.) [Ebuşşeyh]
(Kıt kanaat geçinecek kadar az rızka sabredenlere müjdeler olsun.) [Deylemİ]
(İki gözünü kaybeden sabrederse Cennete gider.) [Hatib]
(Müminin silahı sabır ve duadır.) [Deylemİ]
Allahü teâlâ buyurdu ki: Benim hükmüme razı olmayan ve verdiğim musibete sabretmeyen benden başka Rab arasın. [Taberanİ]
Resulullah efendimiz, Allah’tan sabır isteyen birine buyurdu ki: (Allah’tan bela mı istiyorsun, önce afiyet iste.) [Tirmizİ]
<- Alıntıdır ->
(İmanı en üstün olan; sabırlı, cömert ve hoşgörülü olandır.) [Deylemİ]
(Hak teâlâ, sevdiği kulu dertlere müptela kılar, oda sabrederse, ondan razı olur.) [Deylemİ]
(Kötü komşunun eziyetlerine ölünceye kadar sabredeni Allahü teâlâ sever.) [Hakim]
(Allahü teâlâ, sabredeni sever.) [Taberanİ]
(Allahü teâlâ buyurdu ki: “Kimin, bedenine, evladına veya malına bir musibet gelir, o da güzel sabrederse, Kıyamette ona hesap sormaya hayâ ederim.) [Hakim]
(Hak teâlâ, kendini sabretmeye zorlayanı sabretmeye muvaffak kılar.) [Buharİ]
(Sevmediklerinize sabretmedikçe, sevdiklerinize kavuşamazsınız.) [İ. Maverdİ]
(Acıya sabredip uğradığı felaketi gizlemesi ve kimseye şikayet etmemesi, kişinin Allahü teâlâyı iyi tanımış olmasındandır.) [İ.Gazalİ]
(En üstün ibadet sıkıntıya sabretmektir.) [Tirmizİ]
(En şiddetli bela sabrın az olmasıdır.) [Deylemİ]
(Yeminle söylüyorum, uğradığı zulme sabredenin Allahü teâlâ şerefini arttırır.) [Taberanİ]
(Geçim sıkıntısına sabredeni Allahü teâlâ Firdevs Cennetine koyar.) [Ebuşşeyh]
(Kıt kanaat geçinecek kadar az rızka sabredenlere müjdeler olsun.) [Deylemİ]
(İki gözünü kaybeden sabrederse Cennete gider.) [Hatib]
(Müminin silahı sabır ve duadır.) [Deylemİ]
Allahü teâlâ buyurdu ki: Benim hükmüme razı olmayan ve verdiğim musibete sabretmeyen benden başka Rab arasın. [Taberanİ]
Resulullah efendimiz, Allah’tan sabır isteyen birine buyurdu ki: (Allah’tan bela mı istiyorsun, önce afiyet iste.) [Tirmizİ]
<- Alıntıdır ->