Sabahları Ceviz Yemek

bal_böceği

€q0iSt
Prenses
Kayıtlı Üye
forumdasnetceviz.jpg


Hergün bir avuç ceviz tüketilmelidir. Sinir sistemini korur, yaşa bağlı zihinsel gerilemeye ve beyin hasarlarına iyi gelir. Diyette de kullanılır. Tarım bakanlığı tavsiye etmiştir. Bilimsel çalışmalar sonucunda cevizin damar koruyucu, ishal kesici, cildi temizleyici, siğil giderici, hipoglisemik, antifungal, antiviral, tümör engelleyici özelliklerinin olduğu belirlenmiştir.

Ceviz kanın pıhtılaşmasını önler, kan dolaşımını düzenler, kan pıhtılarını bozar, antialerjik özellik gösterir, karaciğer fonksiyonlarını düzenler, protein sentezini teşvik eder, serum kolesterolünün azalmasını sağlar, bağışıklık fonksiyonları korur ve anormal antikor oluşumunun engeller.

Meyveler arasında içeriğinde Gümüş iyonu taşıyan sadece cevizdir.
Bu gümüş iyonuna insan bedeninde ihtiyaç duyan tek organ da beyindir. Beyne benzeyen ceviz, kavrama ve anlamayı geliştiriyor. Cevizdeki yağ profili, fitosteroller ve magnezyum, safra taşı oluşumunun önüne geçiyor.Yüksek oranda protein ve yağ içeren ceviz içi, kuruyemiş olarak tüketilmesinin yanı sıra, şeker hastalarına besin olarak da verilir.

Ceviz;

• Beyni motor nöron dejenerasyonuna karşı korur.
• E Vitamini içeren doğal bir antioksidandır, nörolojik sağlığı koruyan kilit unsurudur.
• Yüksek miktarda antioksidan içeren zengin kabuklu bir yemiştir.
• Antioksidanlar hücre hasarına karşı vücudu korur temel besinlerdir. Alzheimer, Parkinson, kanser ve kalp hastalığı ile mücadele eder.
• A vitamini, folik asit, kalsiyum, magnezyum, fosfor, çinko ve çeşitli B vitaminleri dahil olmak üzere toplam 19 adet vitamin ve mineral içerir.
• Doğal kolesterol düşürücüdür, tuz içermez.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri
Üst