Rozbifli Pide Sandviç

AySe^^

Bayan Üye
[FONT=Arial,Helvetica,sans-serif]Malzemeler:
[FONT=Arial,Helvetica,sans-serif]500 gr dana biftegi[/FONT]
[FONT=Arial,Helvetica,sans-serif]2 çorba kaşığı sıvı yağ[/FONT]
[FONT=Arial,Helvetica,sans-serif]1 tatlı kaşığı hardal[/FONT]
[FONT=Arial,Helvetica,sans-serif]2 adet pide (5 parça)[/FONT]
[FONT=Arial,Helvetica,sans-serif]2 adet orta boy kırmızı soğan[/FONT]
[FONT=Arial,Helvetica,sans-serif]15-20 adet roka yaprağı[/FONT]
[FONT=Arial,Helvetica,sans-serif]2 adet kırmızı dolmalık biber[/FONT]
[FONT=Arial,Helvetica,sans-serif]1 tatli kaşığı kekik[/FONT]
[FONT=Arial,Helvetica,sans-serif]Tereyağı, tuz[/FONT]

[FONT=Arial,Helvetica,sans-serif]HARDAL SOS İÇİN[/FONT]
[FONT=Arial,Helvetica,sans-serif]2 çorba kaşığı mayonez[/FONT]
[FONT=Arial,Helvetica,sans-serif]2 çorba kaşığı hardal [/FONT]
[FONT=Arial,Helvetica,sans-serif]2 çorba kaşığı yogurt[/FONT]

TARİFİ:
Rozbif hazırlamak için dana biftegini 2 kaşık sıvı yağ ve 1 tatlı kaşığı hardal ile marine edin. 1 saat bekletin.
Geniş bir tavada, yüksek ateşte dişi alün sarısı renk alıncaya kadar ters düz ederek kızaran. Kırmızı dolmalık biberleri, ızgara veya yağsız teflon tavada közleyin, dış zarlarını soyup ince şeritler halinde doğrayın. Kırmızı soğanları soyup, halka doğrayıp katlarından ayırın. Kekik ile harmanlayın. Rozbifleri ince dilimleyin. Rokalan yıkayıp uzun ve sert olan saplarını koparın, havlu peçete ile kurutun. Pideleri kareler halinde hazırlayıp kızartın. Üzerlerine sıcakken tereyağı sürün. Pide ılıklığını kaybetmeden roka yaprakları, dilimlenmiş rozbif, kırmızı dolmalık biber ve kırıizı soğan sıralaması ile sanviçi hazırlayın.
SERVİS
Yanında hardal sosu ile servis yapabileceğiniz gibi, hardal sosunu sandviç malzemesinin üzerine sürerek de servis edebilirsiniz.
[/FONT]​
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri
Üst