CimCime66
Bayan Üye
Malzemeler
•Kırmızı Lahana (İnce ince kıyılmış) 1 kg.
•Defne yaprağı 1 adet
•Kırmızı şarap sirkesi 6 çorba kaşığı
•Kaynar su 2 bardak
•Toz şeker 1 silme çorba kaşığı
•Tuz
•Biber
•Elma (Soyulup gobekleri çıkartılarak dilimlenmiş) 225 gr.
•Soğan (Küçük, çentilmiş) 1 adet
•Karanfil (Çekilmiş veya dövülmüş) 1 çimdik
Tarif Bilgileri
Kategori: Alman Mutfağı
Puanı: 4
Tarifi Yazdır
Yapılışı
Lahanayı bir tencereye koyun; sirkeyi, şekeri, tuz ve biberi katarak karıştırın. Yağı veya içyağını derin bir tencerede eritin ve elmalarla soğanı 5 dakika veya elmaların rengi hafif kahverengi oluncaya kadar kavurun, içine dövülmüş karanfili, defne yaprağını, suyu ve lahanayı katın. Tencerenin kapağını kapayarak hafif ateşte bir saat kadar kaynatın. Suyunu çekmemesi için arada bir kontrol edin, gerekirse su ekleyin. Servis yapmadan önce defne yaprağını çıkartın.
•Kırmızı Lahana (İnce ince kıyılmış) 1 kg.
•Defne yaprağı 1 adet
•Kırmızı şarap sirkesi 6 çorba kaşığı
•Kaynar su 2 bardak
•Toz şeker 1 silme çorba kaşığı
•Tuz
•Biber
•Elma (Soyulup gobekleri çıkartılarak dilimlenmiş) 225 gr.
•Soğan (Küçük, çentilmiş) 1 adet
•Karanfil (Çekilmiş veya dövülmüş) 1 çimdik
Tarif Bilgileri
Kategori: Alman Mutfağı
Puanı: 4
Tarifi Yazdır
Yapılışı
Lahanayı bir tencereye koyun; sirkeyi, şekeri, tuz ve biberi katarak karıştırın. Yağı veya içyağını derin bir tencerede eritin ve elmalarla soğanı 5 dakika veya elmaların rengi hafif kahverengi oluncaya kadar kavurun, içine dövülmüş karanfili, defne yaprağını, suyu ve lahanayı katın. Tencerenin kapağını kapayarak hafif ateşte bir saat kadar kaynatın. Suyunu çekmemesi için arada bir kontrol edin, gerekirse su ekleyin. Servis yapmadan önce defne yaprağını çıkartın.