PAZILI BALIK
Malzemeler
1 kg levrek fileto
1 su bardaği beyaz şarap
1 adet defne yapraği
1 demet maydanoz
1 demet pazi
Beşamel Sos Malzemesi
1 avuç kaşar peyniri rendesi
1 çorba kaşiği margarin
2 su bardaği balik suyu
1 çorba kaşiği süt
1 çorba kaşiği un
Hazirlanişi
Baliği bir su bardaği beyaz şarap, bir demet maydanoz, bir defne yapraği ve tuz kattiğiniz suda haşlayin. Ayni suya bir kahve kaşiği karbonat atin, pazilari da suya atip, diriliğini kaybetmeden çikarin. Malzemeyi hazirladiktan sonra, iki adet pazi yaprağini çarpraz koyun, içine bir dilim balik koyarak bohçalayin. Bu işlemi tamamladiktan sonra, firin kabini yağlayip bohçalari içine düzgün olarak dizin.
Diğer yanda balik suyu, bir miktar süt ve bir avuç kaşar peyniriyle, sulu bir beşamel sos yapin ve bu sosu bohçalann üzerine dökün. Her bohçanin üzerine bir dilim cheddar peyniri koyun ve kizgin firinda biraz pişirip, servis yapin.
Beşamel sos (balik suyu ile) :
Bir tencerede bir kaşik yağ eritin, içinde un pembeleşinceye dek, kanştirarak kavurun. Buna iki bardak balik suyunu, azar azar ve devamli kanştirarak ilave edin. Bir çorba kaşiği süt ve kaşar peyniri koyup, sulu muhallebi kivamina gelene dek kariştirip, pişirin.
ROKFOR SOSLU BONFİLE
Malzemeler
2 parça bonfile
1 su bardaği krema
1 adet soğan(rendelenmiş)
3 çorba kaşiği zeytinyaği
1 çay kaşiği biberiye
Tuz
Karabiber
Hazirlanişi
Rendelenmiş soğani, tuzu, zeytinyaği ve biberiyeyi kariştirip bonfileleri bir gece bu karişimda bekletin. Rokfor peynirini küp şeklinde doğrayin ve tavada krema içerisinde kisik ateşte eritin. Sosun içerisinde beklettiğiniz bonfileleri tavada pişirin. Servis tabağina alip üzerine hazirladiğiniz sosu dökün. Bonfileleri tabaklara alirken yanlarina haşlanmiş sebzeler ekleyerek servise hazirlayin.
PATATES PÜRESİ
Malzemeler
1 kilo patates
Yarim kilo süt
tuz
2 kaşik margarin(tercihe göre 1 çay fincani sivi yağ)
Hazirlanişi
Patateslerin kabuklarini soyup suda haşlayin. Ezilecek kivama gelince ateşten alip suyunu süzün. Tencereye yaği, sütü ve patatesleri koyup tuzunu da ilave edip bir çatal yardimiyla, pütürsüz hale gelinceye kadar iyice ezin.
Malzemeler
1 kg levrek fileto
1 su bardaği beyaz şarap
1 adet defne yapraği
1 demet maydanoz
1 demet pazi
Beşamel Sos Malzemesi
1 avuç kaşar peyniri rendesi
1 çorba kaşiği margarin
2 su bardaği balik suyu
1 çorba kaşiği süt
1 çorba kaşiği un
Hazirlanişi
Baliği bir su bardaği beyaz şarap, bir demet maydanoz, bir defne yapraği ve tuz kattiğiniz suda haşlayin. Ayni suya bir kahve kaşiği karbonat atin, pazilari da suya atip, diriliğini kaybetmeden çikarin. Malzemeyi hazirladiktan sonra, iki adet pazi yaprağini çarpraz koyun, içine bir dilim balik koyarak bohçalayin. Bu işlemi tamamladiktan sonra, firin kabini yağlayip bohçalari içine düzgün olarak dizin.
Diğer yanda balik suyu, bir miktar süt ve bir avuç kaşar peyniriyle, sulu bir beşamel sos yapin ve bu sosu bohçalann üzerine dökün. Her bohçanin üzerine bir dilim cheddar peyniri koyun ve kizgin firinda biraz pişirip, servis yapin.
Beşamel sos (balik suyu ile) :
Bir tencerede bir kaşik yağ eritin, içinde un pembeleşinceye dek, kanştirarak kavurun. Buna iki bardak balik suyunu, azar azar ve devamli kanştirarak ilave edin. Bir çorba kaşiği süt ve kaşar peyniri koyup, sulu muhallebi kivamina gelene dek kariştirip, pişirin.
ROKFOR SOSLU BONFİLE
Malzemeler
2 parça bonfile
1 su bardaği krema
1 adet soğan(rendelenmiş)
3 çorba kaşiği zeytinyaği
1 çay kaşiği biberiye
Tuz
Karabiber
Hazirlanişi
Rendelenmiş soğani, tuzu, zeytinyaği ve biberiyeyi kariştirip bonfileleri bir gece bu karişimda bekletin. Rokfor peynirini küp şeklinde doğrayin ve tavada krema içerisinde kisik ateşte eritin. Sosun içerisinde beklettiğiniz bonfileleri tavada pişirin. Servis tabağina alip üzerine hazirladiğiniz sosu dökün. Bonfileleri tabaklara alirken yanlarina haşlanmiş sebzeler ekleyerek servise hazirlayin.
PATATES PÜRESİ
Malzemeler
1 kilo patates
Yarim kilo süt
tuz
2 kaşik margarin(tercihe göre 1 çay fincani sivi yağ)
Hazirlanişi
Patateslerin kabuklarini soyup suda haşlayin. Ezilecek kivama gelince ateşten alip suyunu süzün. Tencereye yaği, sütü ve patatesleri koyup tuzunu da ilave edip bir çatal yardimiyla, pütürsüz hale gelinceye kadar iyice ezin.