ashli
Bayan Üye
Richard Parker, bu yılki Oscar Ödül töreninde en iyi film ödülü adaylarından Life of Pi'nin kahramanlarından biri. Bir karışıklık sonucu Richard Parker ismini alan bengal kaplanının Pi ile açık denizdeki macerasını izlemiştik. İtiraf ediyorum ben Richard Parker'ın gerçek olduğunu düşünmüştüm. Şüphelemiyor değildim çünkü vahşi bir kaplanla o sahneler nasıl çekilebilirdi ki.. derken Richard Parker'ın bilgisayar ortamında gerçekleştirildiğini öğrendim.. Umarım yanlış bilgidir ya da eklemeler yapılmıştır vardır o kaplan. Duygularım karmakarışık oldu o an
Richard Parker tam ormana girecekken duraklayıp arkasını dönüp bakmadığı için üzgün olan Pi gibi hissediyorum kendimi..
Filmden Pi'ın sözleri..
Richard Parker beni kaba bir şekilde terk ettiği için ağlıyordum. Bu kalbimi kırmıştı. Biliyor musun, babam haklıydı. Richard Parker, beni asla arkadaşı gibi görmemişti. Yaşadığımız onca şeyden sonra arkasına bile dönüp bakmadı. Ama o gözlerde, kendi yansımamın bana bakıyor olduğundan daha fazlası olduğuna inanmak zorundayım. Böyle olduğunu biliyorum. Bunu hissettim. İspat edemesem bile öyle. Geride çok şey bıraktım biliyorsun. Ailemi, hayvanat bahçesini, Hindistanı, Anandiyi Sanırım sonunda, yaşamın tümü aldırmamak eylemine dönüşüyor. Ama her zaman en çok yaralayacak olan elveda demek için zaman ayırmamaktır. Babama, ondan tüm öğrendiklerim için hiç teşekkür edemedim. Öğrettikleri olmadan asla kurtulamazdım diyemedim. Richard Parkerın bir kaplan olduğunu biliyorum ama Keşke ona, Bitti, kurtulduk. Hayatımı kurtardığın için teşekkürler. Seni seviyorum Richard Parker. Hep benimle olacaksın kalbim seninle. deseydim.