Rheumon jel

CaSPeR35

Kayıtlı Üye
Formülü :
1 g jel 50 mg etofenamat ve ayrıca izopropanol içerir.
Farmakolojik Özellikler :
Farmakodinamik özellikler
Etofenamat, analjezik özellikleri olan nonsteroidal bir antienflamatuvardır. Hayvan deneylerinde gösterilmiş ve insanlar üzerinde yürütülen birçok çalışmayla da onaylanmış belirgin antifilojistik etkisi, ayrı ayrı bir çok etkinin bileşiminden kaynaklanmaktadır. Etofenamat, enflamatuvar sürecin bir çok noktası üzerinde etkilidir: Prostaglandin sentez inhibisyonuna ek olarak, histamin salıverilmesinin inhibisyonu, bradikinin ve serotonini antagonize edici etkisi, kompleman aktivitesinin inhibisyonu ve hiyaluronidaz salıverilmesinin inhibisyonu olarak belirlenmiştir.Membran-stabilize edici özellikleri, proteolitik enzimlerin salıverilmesini önler. Sonuç olarak, eksüdatif ve proliferatif enflamatuvar süreçler inhibe edilir ve anafilaktik reaksiyonlar ve yabancı madde reaksiyonları azalır.
Farmakokinetik özellikler
Plazma konsantrasyonları :Jel formundaki 300 mg etofenamatın, gönüllü deneklere uygulanmasını takiben, 12 ve 24 saat arasında, maksimum plazma fenamat düzeyleri ölçülmüştür.
Proteine bağlanma :% 98-99
Metabolizma ve eliminasyon :Etofenamat, çok sayıda metaboliti (hidroksilasyon, eter ve ester ayrışması) ve metabolit konjugatları halinde, %35 oranında böbrek, daha büyük bir oranda ise safra ve feçes yoluyla atılır. Enterohepatik dolaşımın gerçekleşmesi de muhtemeldir.
Biyoyararlanımı :Etofenamat içeren ürünlerin biyoyararlanımında, esas olarak uygulama bölgesi , cilt nemi ve diğer faktörlerden kaynaklanan, büyük ölçüde bireyler arası ve bireye bağlı dalgalanmalar görülür. Deriye uygulanmasını takiben, relatif biyoyararlanım (dozun sistemik olarak yararlanılabilir bölümü) diğer etofenamat ürünlerinin sınırları (%20'ye varan oranda) içerisindedir.
Endikasyonları :
Kas-iskelet sistemine ait yumuşak doku romatizmal hastalıkları:
· Musküler romatizma
· Donmuş omuz ( omuz bölgesi periartriti) ile birlikte görülen kas sertliği
· Lumbago
· Siyatalji
· Tenosinovit
· Bursit
· Omurga veya eklemlerde, aşırı zorlanmaya ve erozyona bağlı olarak gelişen hastalıklar ( spondiloz, osteoartrit)
Kontüzyonlar (ör. spor yaralanmaları):
· Ezilmeler
· Burkulmalar
· Zorlanmalar
Kontrendikasyonları :
Rheumon Gel;
- Etofenemat, flufenamik asid veya diğer nonsteroidal antienflamatuvarlara
karşı aşırı duyarlılık durumunda,
- Gebelikte,
- Çocuklarda kullanılmamalıdır.
Uyarılar / Önlemler :
Rheumon Gel, hasarlı veya ekzematöz enflamasyon gösteren cilt üzerine
uygulanmamalıdır.Rheumon Gel, mukoz membranlara veya göze uygulanmamalıdır.
Gebelik ve laktasyonda kullanım
Etofenamat gebelik sırasında kullanılmamalıdır. Emziren kadınlarda, yalnızca küçük alanlar üzerine ve kısa süreli olarak uygulanabilir.
Yan Etkiler / Advers Etkiler :
Ender vakalarda ciltte kızarıklık ve çok ender vakalarda alerjik cilt
reaksiyonları (örn. şiddetli kaşıntı, kızarıklık, eritem, şişme, vezikül) görülebilir.
Genellikle ilaç kullanımı kesildiğinde, bu belirtiler hızla kaybolur.
BEKLENMEYEN BİR ETKİ GÖRÜLDÜĞÜNDE DOKTORUNUZA BAŞVURUNUZ.
İlaç Etkileşimleri :
Etofenamat doğru şekilde kullanıldığında, hiçbir etkileşme bilinmemektedir.
Kullanım Şekli ve Dozu :
Doktor tarafından farklı bir şekilde önerilmedikçe, Rheumon Gel, aşağıda tarif edilen şekilde kullanılmalıdır. Uygulanması gereken jel miktarı, hastalığın tipine ve şiddetine bağlıdır ve hastadan hastaya uygulamada oldukça büyük farklılıklar gösterir. Bu sebeple, aşağıdaki talimatlar, ortalama değerlere dayanmaktadır.Ağrılı alanların genişliğine göre değişecek şekilde günde birkaç kez (3-4 defa), 5 ile 10 cm uzunluğunda bir jel şeridi ( uygulama başına yaklaşık 1.7 ile 3.3 g ) uygulanır ve mümkün olan en geniş cilt bölgesini kapsayacak şekilde yedirilir.Romatizmal hastalıklar için, 3-4 hafta süren tedavi çoğu vakada yeterli olmaktadır. Künt travmalarda ( ör. spor yaralanmaları) tedavi süresi 2 haftaya kadar uzayabilir. Semptomlar devam ediyorsa, ileri tedavi gerekliliğini belirlemek üzere bir doktora danışılmalıdır.Bilerek veya kaza sonucu, bir veya bir kaç tüp Rheumon Gel içeriği, tüm vücuda kısa bir süre içinde uygulandığında; başağrısı, baş dönmesi veya epigastrik rahatsızlık gözlenebilir. Doz aşımı durumlarında bu etkileri geriye çevirmek amacıyla, hastaya Rheumon Gel'i su ile yıkayarak vücuttan uzaklaştırması önerilir.Tadından dolayı, toksikolojik açıdan güvenli olmayan dozlara genellikle oral olarak ulaşılmaz, ulaşıldığı takdirde gastrik lavaj yapılır veya kusma sağlanır ve aktif kömür uygulanır.
Saklama koşulları
25 oC' nin altındaki oda sıcaklığında saklayınız

Ticari Takdim Şekli :
40 g'lık aluminyum tüplerde
Piyasada mevcut diğer farmasötik dozaj şekilleri
Rheumon i.m. 1 g / 2 ml ampul: 1 ve 3 ampullük ambalajlarda.
Rheumon Sprey: 50 ml'lik atomizer cam şişelerde.
Bayer AG, Almanya lisansı ile üretilmiştir.
Ruhsat sahibinin isim ve adresi : Bayer Türk Kimya San. Ltd. Şti., İstanbul
Ruhsat tarihi: 05.12.1990 Ruhsat no.: 154/33
Üretim yeri isim ve adresi : Bayer İlaç Fabrikaları A.Ş., İstanbul
Reçete ile satılır.
Çocukların ulaşamayacakları yerlerde ve ambalajında saklayınız.
Doktora danışılmadan kullanılmamalıdır.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri
Üst