Resimli Program Anlatım [TheTürk-ARŞİV]

TheTürk

Kayıtlı Üye
Böyle bir bölüm mevcut olmadıgından buraya açıyorum.

Bozuk CD Leri Kurtarma - Bozuk DVD Leri Kurtarma


Format savaşının ardından her ne kadar Blu-ray, optik medyaların bir numaralı ismi olsa da, CD ve DVD'lerin kullanımında bir azalma olduğunu söylememiz en azından şu an için pek mümkün değil. Kullanıcılar, verilerini saklamak istediklerinde veya daha birçok amaç için bu medyaları kullanabilmektedir. 700MB'lık kapasite sınırı bulunan CD'lere karşılık DVD'ler 4.7GB'lık kapasiteleriyle öne çıkmaktadır.

Kullanımı oldukça pratik olan bu medyaların maalesef negatif bir yanı da bulunuyor. Aylar ya da yıllar önce verilerinizi yazdığınız bir CD ya da DVD medyasının artık optik okuyucunuz tarafından okunamadığına şahit olabiliyorsunuz. Bunda elbette kalitesiz CD ve DVD'lerin rolü çok büyük; fakat kullanıcı hatası faktörünü de mutlak suretle göz önünde tutmak gerekiyor; zira özellikle medyaların ön yüzünün çiziklerle dolu olması daha çok kullanıcıdan kaynaklanan bir problemdir.

CD Recovery Toolbox ile veri kurtarma

resimir3.jpg


Aracı sisteminize yükledikten sonra zarar görmüş CD, DVD ya da HD DVD'nizi (hala kullanıyorsanız tabii) optik okuyucunuza koyun. Optik okuyucu koyduğunuz medyayı algıladıktan sonra CD Recovery Toolbox, bu medyada yer alan klasör ve dosyaların bir dökümünü size sunacaktır.

Kurtarmak istediğiniz dosyaları işte bu pencere yardımıyla seçtikten sonra 'Next' ile devam edin. Bu işlem biraz vakit alabileceğinden sabırlı olmanızda fayda var.

Radkil's Unstoppable Copier ile veri kurtarımı

resim1wm7.jpg


Eğer bu araç sizi tatmin etmezse, Radkil's Unstoppable Copier isimli aracı da bu anlamda işinizi görebilir. Çiziklerden ya da herhangi bir dış etkenden zarar görmüş medyalardaki verilerin kurtarılması için geliştirilen yazılımın en büyük eksisi kurtarma işleminin fazlasıyla uzun sürmesi denilebilir.

Ancak bunu da hesap eden yazılım geliştiricileri, ekledikleri 'Pause' fonksiyonu sayesinde devam etmekte olan işleme istenilen bir anda ara verilebilmesine imkan veriyor.


Diğer yöntemler

Bu araçların dışında zarar görmüş medyalarınızı kurtarmak için şu yöntemleri de izleyebilirsiniz:

• Önce diskinizin yüzeyini temiz ve yumuşak bir bez ile temizleyin. Ayrıca diskin üzerinde herhangi bir parmak izi ya da benzeri bir izin olmamasına dikkat edin ve ovalama işlemini fazla abartmayın; aksi taktirde diskinizin durumu daha da kritikleşebilir.

• Bu adımdan sonra diskinizin çizikli olan yüzeyine biraz diş macunu uygulayın ve elinizdeki bezle diskinizi ovalayın.

Eğer bu yöntemleri doğru bir şekilde uygulayabilirseniz, disk üzerinde görünen çiziklerin azaldığını fark edeceksiniz.

Bunun yanında bu tür medyalardan verilerinizi kurtarabilmek için şu noktalara da dikkat etmenizde fayda var:

• Kurtarma işlemini CD/DVD okuyucunuz yerine yazıcınızla yapmanız daha iyi bir sonuç verebilir; çünkü yazıcılar diskler üzerindeki track'leri (izleri) daha net bir şekilde okuyabilmektedir.

• Kaliteli bir medya satın alın; böylece daha en başından verilerinizi sağlama almış olursunuz. Neticede kalitesiz medyaların üzerleri çizilmemiş olsa dahi bir süre sonra kendiliğinden bozulabilmektedir.

• Disklerinizi koruyun. Zarf ya da plastik kutuların kullanımı bu anlamda büyük önem taşır.
 
---> Resimli Program Anlatım [TheTürk-ARŞİV]

Firefox ile daha hızlı indirmeler yapın(FireDownload Eklentisi)™

Merhaba arkadaşlar.Bu aralar daha çok firefox ekletilerinden gidiyorum ve yararlı bulduğum eklentileri paylaşmak istiyorum.Tanıtacağım eklenti FireDownload eklentisi.Bu eklentiye https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/10615 adresinden ulaşabilirsiniz.
firedownload1.png


Bu eklenti aynı İndirme Yöneticilerinin mantığıyla çalışarak Firefox'un kendi indirme yöneticisinden daha hızlı indirmeler yapmanızı sağlar.Kullanımı ise oldukça basit.

firedownload2.png


Eklentiyi kurduktan sonra indirme yapacağınız zaman "Accelerate with FireDownload"ı seçmeniz yeterlidir.Yalnız size tavsiyem bu eklentiyi sadece "Sabit Diske Kaydet" işleminde uygulamanız.
 
---> Resimli Program Anlatım [TheTürk-ARŞİV]

fpscreator8gr.jpg

Kendi FPS Oyununuzu Yaratın


Kodlama Bilgisi Gerekmez!


Programın İçinde gelen 3D düzenleyici ile oyunlarınızı ve nesnelerinizi o an yaratmak hatta kodlama bile gerektirmeden olusturmak artık uzak degil Trfighters taki güzide arkadaslar. Duvarlardan karakter animasyonlarına kadar, cephaneden silah tasarımlarına kadar bulabileceginiz hersey bu programın içinde.


FPS Creator X9 + Model Paketleri + Editorler



Arşiv Bilgileri


FPSC Boyut:550 Mb​
Model Paketleri Boyut:580 Mb​
Editorler:360 Mb​
Toplam Boyut:1.43 GB​
Format:MDS + RAR + EXE​
Tüm Şİfreler:www.trfighters.com​
Resmi Sitesi:http://www.fpscreator.com/​


FPSC
(Bu siteden en altta yeşil download kısmına tıklayın)


Alternatif Link:


Model Paketleri

illegal link yasaktır.

Editörler

illegal link yasaktır.

FPS Creator ile oyunda 50 ye kadar seviye yapabilir ve son adım olarak kendi oyununuzu isterseniz tekli oyuncu isterseniz çoklu oyuncu olarak ayarlayıp exe olarak oluşturabilirsiniz.


FPS Creator çalışma prensibi "tıkla ve sürükle" mantığına dayanır, yani bir kodlama bilgisi gerektirmez arkadaslar. Programın yanında birde Model paketleri veriyorum. Bunları programın güncelleştirmeleri olarak görebilirsiniz. Her model pakedi farklı objeleri yenilemektedir. Duvar, zemin, tavan, kaplama, süs eşyaları, canlı modeller, silah tasarımları, yol tasarımları, ses eklentileri vb... aklınıza gelecek bir cok yenilik verdigim bu model paketlerinde mevcut.


Model paketlerinin içinde sadece Model Pack 8 yok. Oda inmek üzre torrentten çekiyorum ve en zor bulunan model pakedi bu zaten içerik olarak en büyügü (kendi başına 182 MB -> programı geçecek şopar
ka23.gif
). Programın içinde tasarım yapacaganız yada yapmak istediginiz tüm objeler hem mevcut olmayanlarda bu model paketleri ile tamamlanmıs hale getirilmistir. Model paketleri için bilgi sahibi olmak isteyenler FPS Creator » Welcome bu adresten yararlanabilirler.


Ayrıca ışıklandırma efekleri için program geniş bir seçenek yelpazesi sunuyor (yelpaze o ne lem
ka23.gif
kendi kendimede konusmaya başladım hadi hayırlısı
smile.gif
). Işık kombinasyonları saglayarakta çeşitli açılardan buğu efektinden tutunda flash efektine kadar bircok seçenek önümüzde. Aslında bu efekler tamamiyle Dark BAsic Proffessional ile yapılmıslar ama o programlama bilgisi istedigi için ayrıca 1.23 GB de oldukları için burda vermemin bir mantıgı yok, çoğumuz programlamanın "P" sini dahi bilmiyoruz hadi şimdi gerçekleri saklamayalım. Ama ben bu işlerle ilgileniyorum, yetenegim hayal gücüm var, programlamada can yakarım diyenlere bu programı verebilirim sorun olmaz benim için...


Programın adından da anlaşılacagı gibi kendileri orta düzey ekran kartlarında çalışmaktadır. Direct X9 bu program için yeterde artar zaten. Programın yeni çıkan versionu FPS Creator X10 PC de çok iyi gereksinimler isteyen bir program, adından da belli oldugu üzre Dx10 ile çalışıyor yani vistanız olması gerek vistadan dolayı 2 GB ram isteyen PC niz birde bunu açında inanın bana en az 3GB RAM isteyecektir. Bende 4 GB RAM var ve bazen ışıklarla oynarken programda kasılmalar yaşıyorum. Ayrıca Dx10 destekleyen NVidia dan 8 serisi ve aTi den 1900 serisi ekran kartınızda sisteminizde olması şart. Neyse onun tanıtımını sonra yapacagım şimdi FPSC X9, paketleri ve yardımcı programları ile gidelim.


Paketlerin yanında birde yardımcı programlar veriyorum. Bunlar bazen çok işe yarıyor. kafanızda objeyi, ışık efektini, model kaplamasını yada nesen tasarımını bazen programda bulamıyorsunuz, o zamanda bu programlar çok yardımcı oluyor gerçekten. Kullanımları basit öyle ahım şahım programlar değil hicbiri zaten boyutlarıda küçük. 1-2 denemeden sonra alışıyorsunuz. Güzel tarafı ise hepsi tam sürüm, biraz zor oldu bulmak hepsinin tam sürümünü (ne o trial mi koycagımı sanıyorsunuz buraya
tongue.gif
)


Gelelim Bu Editorlerin Tanıtımına

FPSC Entity Maker

FPSC Magic FPS 2.3

Bu iki programda aynı işi yapıyor ama Magic FPS biraz cafcaflı. Digerinin içinde ise 4 tane tutorial de mevcut. Kafası karısan arkadaslar once onlara bakabilirler, hem nasıl kururlacagını hemde nasıl uygulanacagını gosteriyor. Bunun ile programda kullanılan "entity" lerin tasarımını gerçekleştirebiliyoruz. Çoğu hazır ama yinede dosyalarda küçük değişikliklerle inanılmaz seyler elde etmek mevcut. Ucu boğa başı olan tüfek yapmıstım siz düsünün..

screen1.jpg
Resimde de gördüğünüz gibi amcamın birini su kemeri tasarımı yaparken kemerin alt kısmına gerekli açı uzunluklarını (arch-lenght) vermeye çalışırken yakalıyoruz. Gerçekten yaratıcı olmak gerekir. Adam kaplamasınıda bitirmis baksanıza eskimis tuğla efektide veriyor, kim acaba bu adam uehuehe
smile.gif


FPSC LYTEFX

Aslında programı şeklin üstünde anlattım çoğu özelligini. Yinde birşeyler katmak gerekirse, güçlü ışıklandırma efeklerini FPSC tek başına veremiyor (FPSX X10 da çok arıza efekler var ama neyse dur atlamayalım konudan konuya) bunun için onunla birlikte çalışabilen iyi ve güçlü bir programa ihtiyac duyuyor. Bende evde denerken bir "Residen Evil Oturma Odası" efekti vermek istedim, çalışmanın sonunda ben bile ürktüm odadan oyunu deneyince...

wol_error.gif
Aşağıdaki resim küçültülmüştür. Buraya tıklayarak büyütebilirsiniz. Resmin orijinal boyutları 800x2000.
lytefxrs8.png

FPSC S3D Lite

Bu programda yapmıs oldugunuz textureların kaplamasında ve renklendirilmesinde çok iyi iş görüyor. Yukardaki "Arch Resminde" arkadas önce bu programa bir ugramıs bunu burdan anlıyoruz....

s3drk5.png

MilkShape3D

Bu programda biraz basit aslında fotoshop bilgisi yada 3D Max bilgiside gerektirmiyor orta düzey PC kullanıcısı için. İnanıyorumki bu forumda verdigim tüm programları kullanacak kapasitesi olan çok kişi var. Aslında Moliver'de ilgilenir bu tarz tasarım işlerinde adam tasarımcı sonuçta sıkısırsanız onada sorabilirsiniz.

Lem programı unuttuk arada ne ile yarıyor die. Resimden de anladıgınız gibi karakter tasarımına elverisli bir program. 28 çeşit oyun motorunun dosyalarını algılıyor. Zaten resimde gordugunuz gibi max payne 2 den hatunu almışız onu kurcalıoz sonra karakter haline getirip hatta FPSC nin algılayacagı uzantıya getirip kullanabiliyoruz..

5156_large.jpeg

Signs III

Signs aslında (özünde
ka23.gif
) texture dosyalarını sınıflandıran kategori işine yarayan bir program olsada FPSC ile uyumlu çalışan (her ne kadar 2005 yapımıda olsa hala tek stabil theme ve picture programı FPSC için) çok kullanışlı bir program kendileri. Ayrıca webcam ile foto yakalam ozelligi ile oyunlara istediginiz fotoları ekleyebilirsiniz. Ben kendi odamın fotosunu çekip oyunda bir oda olarak kullanmıstım biraz kırparak biraz üstünde oynayarak..

SignsIV-5.jpg

SkiesCE

PocoRev5.jpg
Buda gökyüzü yaratma programı pek işlevsel degil çunku tek amacı var oda gökyüzü yaratmak için. Açık alan sevenler FPS oyunlarında bunu kaçırmasın
smile.gif



Eee artık ne duruyoruz ki hadi bakalım en basitinden oyun yapımına başlayalım. Sakın komplex düsünüp baslamayın, herseyi basit basit yapın once. Oda yapın kapıyı acınca düsman cıksın birazda waypoint (düsmanın yol güzergahı buna saklanma taktikleride dahil -> kutu koyarsın olur biter) ekleyin deneyin. Bu kadar programı bulana kadar canım cıktı. Daha sonra FPSC X10'u tanıtacagım o biraz meşakatli ve iyi bir PC istiyor. İsteyenler için tanıtım koyarım neden olmasın ama kesinlikle iyi bir PC niz olsun ve vista kullanıcıları icin oldugunuda unutmayın
smile.gif
 
---> Resimli Program Anlatım [TheTürk-ARŞİV]

İP Gizleme Resimli Anlatım

TOR sadece web sayfaları için değil, anında mesajlaşma yazılımları (msn, icq v.s.), ssh, IRC v.s. gibi TCP protokolünden çalışan uygulamalarda da kullanılabilir. TOR ile yaptığımız bağlantıda paketler birbiri arkasına eklenmiş TOR sunuculardan geçerek gittiği için iletişim son derece güvenli olmaktadır. Bu iletişim modeline Onion Router denmektedir. Gönderdiğimiz istek TOR sunuculardan geçerken seçilen yol tamamen rastgele seçilmektedir. Böylece hedefe ulaştığımızda son çıkış yaptığımız TOR sunucusunun ip adresini almış oluruz. Güvenliği sağlarken istemciden gönderilen paket, TOR sunucularından gönderirken şifrelenerek iletiliyot. Her bir TOR sunucusu sadece kendisinden bir sonraki ve bir önceki sunucudan haberdar oluyor. Seçilen yolda hiçbir sunucu gidilecek yol bilgisine sahip değildir. Yine de bizden gönderilen ve bize gelen çerez (cookie) bilgileri ile tam bir güvenlik sağlanamayabilir bunun için TOR’a uygun proxy yazılımları kullanmak gerekebilir. Bu amaçla TOR privoxy adlı yazılımı önermektedir. TOR kullanmak istediğimiz uygulamanın SOCKS desteğinin olması gerekmektedir. İletişim SOCKS üzerinden sağlanmaktadır. Ayrıca TOR sadece TCP protokolünü destekler. UDP desteği yoktur.

byfn4.jpg


Kurulum :



TOR’u windows, linux-unix-bsd ve mac-os x üzerine kurabilirsiniz. Ben bu yazıda TOR client’ın windows işletim sistemi üzerine kurulumunun nasıl yapılacağını anlatacağım. TOR client yazılımını windows 98, 98SE, NT4, 2000, XP, Server üzerine kurabilirsiniz. Bu yazı hazırlanırken windows için son TOR sürümü 0.1.0.15 idi. TOR kurulduktan sonra isterseniz bilgisayarınızda konsol olarak çalışır, isterseniz de windows servisi olarak çalışmasını ayarlayabilirsiniz. Kurulum dosyasını çalıştırdıktan sonra karşımıza aşağıdaki ekran gelecektir. Burayı Next’e basıp geçiyoruz.

by2cu1.jpg


Aşağıdaki ekranda TOR kurulumu sırasında yapılmasını istediğimiz işlemleri seçiyoruz. TOR’un bilgisayar açılırken otomatik olarak başlaması varsayılan olarak işaretlenmemiştir. Burayı işaretleyerek TOR’un açılışta başlamasını sağlayabilirsiniz.

by3wr4.jpg


Kurulum tamamlandıktan sonra aşağıdaki konsol ekranı ile karşılaşacaksınız. Bu ekranda TOR sunucuları arasındaki geçişleri, oluşan muhtemel hata loglarını v.s. takip edebilirsiniz. Konsol modunda çalışırken bu ekranı kapatmamalısınız. TOR’un bir windows servisi olarak çalışmasını istiyorsanız C:\\\\\\\\Program Files\\\\\\\\Tor\\\\\\\\tor –install komutunu kullanmalısınız. Eğer TOR’u windows servisi olarak kullanmaktan vazgeçerseniz C:\\\\\\\\Program Files\\\\\\\\Tor\\\\\\\\tor –remove ile servisi kaldırabilirsiniz.

by4ba0.jpg


Kullanım :

TOR servisi çalışmaya başladığında ilk yaptığı iş gidip mevcut TOR serverların bir listesini almaktır. Bu listede TOR serverların şifreli konuşmak için kullandıkları anahtarlar ve TOR server kural dizgileri gibi bir çok kayıt tutulur. Bu dosya Windows işletim sisteminde C:\\\\\\\\********s and Settings\\\\\\\\Kullanici\\\\\\\\Application Data\\\\\\\\Tor dizininde tutulur. TOR server listesi dökümanında server’ın ip numarası, kullandığı port, kullanılan TOR sürümü, TOR server’ın işletim sistemi ve şifreleme anahtarları vardır.

TOR ile internette gezinmek için SOCKS destekli tarayıcınızı (Örn: Firefox) açıp SOCKS proxy olarak 127.0.0.1 yani localhost ve port olarak da 9050 yazmanız yeterli olacaktır. TOR konsolu çalışır durumdayken bu ayarlarla artık ip numaranız gizlenmiş bir şekilde internet’te dolaşabilirsiniz. IP adresinizin ne olduğunu ve hangi ülkeden bağlanfığınızı görebilmek için color=#ff0000http://www.ipbul.com adresine bakabilirsiniz. MSN messenger’ı da TOR üzerinden çıkartıp daha güvenli sohbet edebiliriz. Bunun için de MSN bağlantı ayarlarında SOCKS yerine yukarıdaki ip ve port bilgilerini girmeniz yeterli olacaktır.

by5bf5.jpg


Sonuç :

Internette güvenli dolaşım ve kimlik gizlemenin alternatif bir yolu olan TOR gayet başarılı çalışan bir yazılım. Kullanımı çok pratik ve gerçekten iyi sonuçlar çıkartıyor. Bazı programlar FreeCap ile uyumsuzluk gösterse de bir çoğu başarılı bir şekilde iş görüyor. Ayrıca hatırlatmak isterim ki bu yazıda anlatılan tekniklerin kullanılmasıyla yapılacak hack atakları ve diğer saldırılardan sorumlu olmayacağım. Bu yazı sadece internet’te kimlik gizleme ile ilgili bilgilendirme amacıyla yazılmıştır..
 
---> Resimli Program Anlatım [TheTürk-ARŞİV]

XP SP2 CD hazırlamak

wxpsp2bannershdwjc8.jpg

Pratik SP2 CD hazırlamak için:
*Ön Hazırlık*
*Update Güncelleme*
*Cd Oluşturma*

*Ön Hazırlık*
İlk önce ön hazırlık yapıyoruz. Güncel bir nero programı teğmin ediyoruz. Aşada 2 liinkteki yazılımlarını indiriyoruz.
Link için.......Windows XP SP Türkçe Download (265 MB)
Link için.......Boot.bin
XRMHOEM_TR d:\ dizininde xpcdsp2 klasör oluşturup, kopyalıyoruz.
indirdiğimiz dosya ismi uzun olduğu için sp2.exe olarak değiştiriyoruz . Aynı d:\ dizinine kopyalıyoruz, sp2.exe

*Update Güncelleme*
Başlat/Çalıştırdan şu komutu yazıyoruz:

D:\sp2.exe /integrate:d:\xpcdsp2
aaaabr5.jpg

bbbbwf7.jpg

ccccccn0.jpg

ddddduy4.jpg

yani güncelleme tamlmış oluk.​





*Cd Oluşturma*​

boot.bin doyasınıda d:\ dizininde xpcdsp2 klasör kopyalıyoruz. İlk resimde göreceksiniz aynen uyguluyorsunuz. boot. bin yer göstermeyi.​

eeeeia6.jpg

ffffuu4.jpg





Bu 4 resimdeki tüm ayarları yapın ve dikat edin nero göz atıcıdan d:\xpcdsp2 açın içindeki tüm dosyalarıda cd basılacak alana sürükleyin ve son kez bu 4 resimdeki ayarlara bakın öyle işlemi yapın. Bu işlemler sırasında hata yaparsanız cd'yi oluşturamazsınız.​




Püf noktaları çalıştıra bunu D:\sp2.exe /integrate:d:\xpcdsp2 kopyalaya bilirsiniz aynı işlemleri d:\ dizinine yapın yada başka dizinede yapabilirsiniz komut değişikliğe urayacak ona göre ades tayin edin.​

cd de boş alan olucak isterseniz başka şeylerde ilave edebilirsiniz klasör oluşturun örnek SUPPORT klasörün içine olabilir başka yerlerde olmasın​
 
---> Resimli Program Anlatım [TheTürk-ARŞİV]

Uzak masaüstü bağlantısı ( Hamachi + Remote Admin )

3zk6.jpg
Remote Admin uzak masaüstü bağlantısı yapan basit ve kullanışlı bir programdır. LAN'daki yada internetteki herhangi bir bilgisayarı bu program ile kontrol edebilirsiniz. Tabi karşı bilgisayarda da Remote Admin yüklü olması gerekir.

Remote Admin'i hamachi olmadan yalnız başına da kullanabilirsiniz. Bunun için karşınızdaki kişinin internet ip numarasını bilmeniz ayrıca bağlanacağınız bilgisayarın modeminden gerekli portları açmak ve DMZ ayarları yapmak gerekir. Bir de dinamik ip'nin zamanla değiştiğini düşünürsek, yalnız başına Remote Admin kullanmak hem zahmetli hem güvensiz olacaktır.

Remote Admin'i buradan, Hamamchi'yi de buradan indirip kurulumları yaptıktan sonra, bilgisayarına erişmek istediğimiz kişinin hamachi ip'sini alıp Remote Admin'e yazıyoruz

16un2.jpg


26du.jpg



Connect tuşuna bastığımızda eğer karşıda windows güvenlik duvarı kapalı ise bağlancaktır. Tabi güvenlik için açık durması gerekir. Bu yüzden karşı bilgisayarda sadece sizin bağlanabilmeniz için windows güvenlik duvarında şu ayarları yapmak gerekir.
46ca.jpg


50ar.jpg



Ad kısmına bağlanacak kişinin ismi yada hamachi ip'sini yazabilirsiniz. Bağ. nok. no: 4899 Bu Remote Admin'in kullandığı porttur. Sonra kapsam değiştir seçerek bu bilgisayara bağlanacak ip'leri giriyoruz. Böylece sadece buraya ip'si yazılan bilgisayarlar erişim hakkı kazanır.

64mf.jpg


71xm.jpg




Windows güvenlik duvarına bu ayarları da yaptıktan sonra Hamachi + Remote Admin ikilisiyle son derece güvenli ve basit bir uzak masaüstü bağlantısı sağlamış oluruz.
85od.jpg


Bu bağlantıya özeliklerinden bir isim de verebiliriz. Tıkladığımızda karşı bilgisayara bağlanacaktır.

97je.jpg
 
---> Resimli Program Anlatım [TheTürk-ARŞİV]

Çöken Windowsdan Veri Kurtarma

Kurtarma Operasyonu sırasında ihtiyaç Duyacaklarımız.
1-Bartpe (cd'de çalışan Xp)
2-Cd rom
3-Flash Bellek


1. Adım :Öncelikle Bilgisayarımızın Start (power) tusuna basıp çalıştırıyoruz.
Bilgisayara elektrik girdiği ve ekran görüntüsünü aldığımız andan itibaren
Delete Tuşuna 10-15 defa basarak Beos Menüsüne girip bilgisayarımızın CD'den Boot Olmasını sağlıyoruz.

2.Adım: Bilgisayarımız Cd'den Boot Ettikten sonra karşımıza bartpe görüntüsü gelecektir. Aşağıdaki resim.
Buradan Sonraki Adımlarımızı Atarken Resimler Bizi Yönlendirecek.

giriux3.jpg


kinciadmjx2.jpg


ncadmverikurtarmagc6.jpg


mutluson1xt9.jpg
 
---> Resimli Program Anlatım [TheTürk-ARŞİV]

Müzikten Sesi Ayırma

İlk önce burdan Goldwave programını indiriyoruz

Goldware: Download
Sürüm: 5.22
Kullanım izni: özellik Kısıtlamalı (Demo)
Kısıtlama: 200 Komut sınırı
Dil ingilice
İşletim sistemi: Windows Me/2000/Xp/Vista


Değerli arkadaşlarım... Bu program (Gold wave) ile Müzikleri seslerden ayırt etmeyi öğreneceğiz. Özellikle Gold waveyi vermemin amacı şu. Kullanımı kolay arayüzü kolay ifadeleri kolay yani anlayacağınız diğer programlara nazaran daha kullanışlı ve basit bir program. Bu programla vocal Reduce veya vocal cut yapmasını öğrendiğinizde daha zor programların ( mesela acid pro, cool edit pro gibi) işlevlerine de yabancı kalmayacaksınız

Simdi baslayalim
wol_error.gif
Aşağıdaki resim küçültülmüştür. Buraya tıklayarak büyütebilirsiniz. Resmin orijinal boyutları 1024x768.
17mp.gif


Open deyip bir müzik dosyasını açıyoruz...

wol_error.gif
Aşağıdaki resim küçültülmüştür. Buraya tıklayarak büyütebilirsiniz. Resmin orijinal boyutları 1024x768.
24fv.gif


Programın içine müzik dosyamız bu şekilde yükleniyor...

wol_error.gif
Aşağıdaki resim küçültülmüştür. Buraya tıklayarak büyütebilirsiniz. Resmin orijinal boyutları 1024x768.
34cr.gif


Müziğimiz yüklendi....

wol_error.gif
Aşağıdaki resim küçültülmüştür. Buraya tıklayarak büyütebilirsiniz. Resmin orijinal boyutları 1024x768.
40du.gif


Vocal yerini (yani sanatçının ses gelen yerini) belirliyoruz. Burası biraz ince detaylı. Dikkat edelim. Es kaçmasın yoksa çirkin durur...

wol_error.gif
Aşağıdaki resim küçültülmüştür. Buraya tıklayarak büyütebilirsiniz. Resmin orijinal boyutları 1024x768.
53wn.gif


Göründüğü gibi vokal yerini keseceğimiz yeri açıyoruz. (Adımları iyi takip edelim)....

65im.gif


Bu bölümde vocal'i keseceğimiz menümüz açılıyor. Presets'den işaretli olan yeri seçiyoruz. Burada önemli olan iki şey var. Birincisi from ve too hızlarını kendiniz ayarlayacaksınız. Ama yok ayarlamazsanız program kendini otomatik olarak kendi standartına alacaktır. İkincisi ise mutlaka ön izleme yapmalısınız ki şarkının seslerini düzgün kaybedelim.

wol_error.gif
Aşağıdaki resim küçültülmüştür. Buraya tıklayarak büyütebilirsiniz. Resmin orijinal boyutları 1024x768.
77zn.gif


From-too ayarlarını yaptık, ön izlemeyi yaptık ve bizim istediğimiz verimi aldık. Şimdi OK diyeceğiz ve bu şekilde yüklenmesini bekleyeceğiz. Yaklaşık 5-7 saniye arasında sürer.

wol_error.gif
Aşağıdaki resim küçültülmüştür. Buraya tıklayarak büyütebilirsiniz. Resmin orijinal boyutları 1024x768.
85ia.gif
 
---> Resimli Program Anlatım [TheTürk-ARŞİV]

Windows Hata Bildirimi Uyarisini Kaldiralim

Bilgisayarim Simgesine Gelin Sag Tıklayın
Özellikler Diyin

2j10i8z.jpg

10i8cpj.jpg

14mqb9c.jpg
 
---> Resimli Program Anlatım [TheTürk-ARŞİV]

Msn 'ne virüs mü bulaşti Aşagida Örnekleri Var Onlari Tek Tek Temizleyecegiz

2d1mnp5.gif

21913sw.png


İşlemlere Başliyoruz

sql6x5.jpg

161yqte.jpg

9thf2s.jpg

wkppiq.jpg

314qy4j.jpg

nd0j12.jpg

2vvmceg.jpg

no7w50.jpg
 
---> Resimli Program Anlatım [TheTürk-ARŞİV]

1. Microsoft Outlook’u açıyoruz.
39185668ql0.jpg

2. Menülerden Araçlardan E-posta Hesapları’nı seçiyoruz
90094465uv8.jpg

3. Yeni E-posta hesabı ekle ve ardından ileri seçilir.
14509797yd8.jpg

4. Sunucu türünden IMAP seçilir
55794035ru5.jpg

5. Aşağıdaki örnek gibi doldurmalıyız. Daha sonra Diğer Ayarları seçiyoruz.
75842611of3.jpg

6. Diğer ayarları seçince aşağıdaki pencere açılır. Buradan Giden Sunucusu seçilir.
Daha sonra Giden sunucum (SMTP) için kimlik doğrulaması gerekir seçilir.

96049903xy8.jpg

7. Daha sonra aşağıdaki pencere açılır. İşlemleri bitirmek için İleri seçilir.
96035655dz5.jpg

8. Aşağıdaki ekran ile işlemlerimizin bittiğini anlıyoruz.
84310094ai3.jpg

9. E-postaları indirmek için sizden parolanızı ister.
68920827qc7.jpg

10. İnen e-postaları aşağıdaki gibi görürsünüz.
 
---> Resimli Program Anlatım [TheTürk-ARŞİV]

Free Youtube Download Youtubeden Video İndirme

YouTubeDownloadBig.png


Ücretsiz YouTube indirin. Bir fare tıklama ile bilgisayarınızın sabit diskine YouTube indirin video. Video from YouTube AVI, MP4, veya FLV dosyaları olarak kaydedilir. Bilgisayarınızda herhangi bir video oynatıcı ile AVI oynamaya edebileceksiniz.

Şimdi de hiç kolay önce indirmek YouTube flv Video avi veya Serbest YouTube İndir orijinal flv için.

Yeni sürüm desteği HD (Yüksek) tanımı ve HQ (Yüksek Kalite) YouTube Video indirme ve toplu iş vardır. Yani YouTube bir oturum sırasında birkaç video dosyalarını indirebilirsiniz.

Ücretsiz YouTube İndir hiçbir casus yazılım veya reklam içeriyor. Açıkça ve kesinlikle yüklemek ve çalıştırmak güvenli ücretsizdir.


Link
http://free-youtube-download.en.softonic.com/download
 
---> Resimli Program Anlatım [TheTürk-ARŞİV]

Kendi yarttığınız bir programı veya herhangi bir çalışmanızı tek bir kurulum dosyasına çevirmek ve bu şekilde dağıtmak istiyorsanız bu yazımızı okuyabilirsiniz. bu yazıda “pratik şekilde bir ‘setup’ dosyası nasıl oluşturulur” adım adım anlatıyoruz.

Bilgisayarımıza kurduğumuz her yazılımın bir setup yani kurulum dosyası bulunur ve bu dosya aracılığı ile ilgili yazılımları bilgisayarımıza zahmetsiz bir şekilde kurabiliriz. Başka hiçbir işlem yapmamıza gerek kalmaz. Sizlerin arasında da kendi yazmış olduğu bir programı veya elindeki bir çalışmasını tek bir kurulum dosyasına çevirip bu şekilde dağıtmak isteyeniniz olabilir. bu yazıda ücretsiz bir yazılım olan “Install Creator” aracılığı ile nasıl “setup” dosyası oluşturabiliriz anlatıyor.

Kullanılacak Önerilen Program: Install Creator

Install Creator programı bu iş için kullanabileceğimiz gayet başarılı bir yazılım olarak öne çıkıyor.
Programı
BURAYA tıklayarak bilgisayarınıza indirebilirsiniz. Yaklaşık olarak 2,5 MB. büyüklüğündeki kurulum dosyasını indirdikten sonra hemen kurulumunu yapıp devam ediyoruz.

Programı ilk defa çalıştırdığımızda “Welcome” ekranı ile karşılaşıyoruz ve sihirbaz yardımı ile adım adım ilerleyerek bir kurulum (setup) dosyası oluşturabileceğimiz belirtiliyor. Bu yol daha pratik olduğu için “İleri” düğmesine basarak ilk aşamaya geçiyoruz.

Directory

Birinci adımda bize setup dosyamızın içeriğini oluşturacak dosyaların hangi klasörde tutulduğunu belirtmemiz isteniyor. Bu ekranda bulunan “Browse” düğmesi aracılığı ile sabit diskimizde bulunan çalışmamızın klasörünü gösterip “Tamam” düğmesine basıyoruz. Ayrıca eğer bu klasörün kendi alt klasörleri de mevcutsa ve bu klasörlerin de “setup” dosyamızın içeriğinde yer almasını istiyorsak “Include sub-directories” seçeneğinin hanındaki kutuya işaret koyup “İleri” düğmesi ile devam edelim.


image0017kr.jpg

Setting your program’s title

Bu ekranda oluşturacağımız kurulum dosyasının giriş ekranında görüneceği başlığı yazmamız gerekiyor. Burada öncelikle üst kısımdan dil seçeneğini ve daha sonra alt tarafta bulunan kutucuğa programımız veya çalışmamızın ismini yazıp devam ediyoruz.

Window

Bu bölümün isminden de anlayabileceğiniz gibi setup dosyamızın pencere ayarlarını belirlememiz gerekiyor. “Small” veya “Full Screen” diye iki seçeneğimiz var. Small seçeneği ile pencere modunda, Full Screen seçeneği ile de setup dosyamızın tam ekran modunda çalışmasını sağlayabiliyoruz. Full Screen modunu seçersek alt kısımdaki renk ayarlamalarımızı da yapmamız gerekiyor. Artık o bölüm de sizin zevkinize kalmış. Bu arada her adımda bulunan “Preview” düğmesi çok iyi düşünülmüş. Bu düğmeye tıklayarak ilgili adımda yaptığınız ayarlamaların bir ön izlemesini görebiliyorunuz. Gerekli ayarlamalarınızı yaptıktan sonra “İleri” düğmesi ile bir sonraki aşamaya geçebiliriz.

image0026dy.jpg

Bitmaps

Bitmap bölümünde, setup dosyamız çalıştırıldığında ekranda görünmesini istediğimiz herhangi bir grafik dosyamız varsa belirleyebiliyoruz. Bu bölümde dikkat etmemiz gereken şey bu grafik dosyasının formatının BMP olması. Bu format dışındaki bir grafiği kesinlikle kullanamıyorsunuz. Bu aşamada eğer elinizdeki grafik dosyası BMP formatında değilse herhangi bir Image Editor yazılımı yardımı ile çok kolay bir şekilde bu formata dönüştürebilirsiniz. “Browse” düğmesi ile bu dosyanın yolunu belirttikten sonra alt kısımda bulunan bir dizi ayarlamayı kullanarak bu grafiğin ekranda nasıl görünmesini istiyorsanız belirleyebilirsiniz. Daha önce de belirttiğimiz gibi “Preview” düğmesi ile çalışmanızın o anki önizlemesini görmek ve bu şekilde deneme yanılma yoluyla sonuca ulaşmak en doğru yol olacaktır.

Wizard Template

Tamamen setup pencerelerinin görünümü ile ilgili ayarlamaların yapıldığı bu bölümde ilk olarak pencere stilinizi belirtmeniz gerekiyor. Üst kısımdaki açılır menüde “Default” seçeneği standart olarak geliyor. Bunun dışında kullanabileceğiniz iki tane daha pencere stili mevcut. Bunların arasından seçim yapmak size kalmış. Ön izleme seçeneğini kullanarak ve sırayla deneyerek tercihinizi yapın.


Bunun dışında “Left Bitmap” ve “Top Bitmap” diye iki tane bölüm daha var. Left Bitmap bölümünde belirleyeceğiniz BMP formatındaki grafik dosyası setup penceresinin sol kısmında yerini alacak. Top Bitmap bölümündeki ise sağ üst kısımda görüncek. Programın standart olarak bu alanlara yerleştirdiği resimler var ama dilerseniz bu bölümler yardımı ile bunları değiştirebilirsiniz.

Information

Bu bölüme çalışmanız hakkında hazıladığınız bilgilendirici bir dökümanınızı yerleştiriyorsunuz ve “İleri” düğmesi ile devam ediyoruz.

License

Hemen hemen her kurulum dosyasında bulunan lisans anlaşmasını kendi çalışmamız için de uygulayabiliriz. Bu alana dilerseniz bir uyarı mesajı yerleştirebilirsiniz. Kabul edilmesi durumunda kurulum devam eder.

Installation directory

Bilgisayarımıza yüklediğimiz hemen hemen her program standart olarak “C:\Program Files” dizinine kurulum yapar. Bu kısımda biz eğer hiçbir ayara dokunmazsak oluşturacağımız setup dosyası da “C:\Program Files” dizini içersine kurulum yapacaktır. Yok eğer kurulumun başka bir dizin altına yapılmasını istersek üst kısımdaki kutucuğu kullanmamız gerekecek.

Standart olarak bırakırsak “C:\Program Files” dizini içersine çalışmamızda belirttiğimiz isme göre bir klasör oluşturulup kurulum bu klasöre yapılacaktır. Bu kısımda bulunan “Registry” ve “INI file” bölümleri ise dikkat isteyen bölümler. Çalışmanızın ihtiyaçları doğrultusunda bu bölümleri kullanarak bazı ince ayarlamalar da yapmanız mümkün. Registry bölümü çok önemli, bu konuda fazla deneyiminiz yoksa çok dikkatli davranmanızı tavsiye ederiz.


image0035hd.gif

Shell

Yavaş yavaş son adımlara doğru yaklaşıyoruz. Shell bölümünde “Start Menu” yani “Başlat Menüsü”ne eklenecek çalışmamızın .exe formatlı dosyasını göstermemiz gerekiyor. En üst kısımdaki “Browse” düğmesini kullanara uygulama dosyamızı seçiyoruz. Hemen alt kısımda bulunan kutucuğa da bu dosyayı tanımlayan bir isim belirleyip yazalım.

Bunların dışında alt kısımdaki “Add desktop shortcut” kutucuğunu işaretleyerek kurulum sonrasında programımız veya çalışmamız için masa üstünde bir kısayol dosyası oluşturulmasını sağlayabiliyoruz. En alttaki bölümü kullanarak da bu kısayol için bir ikon dosyası belirleyebiliriz. Ama daha önceden hazırlık yapıp .ico formatlı bir ikon dosyası hazırlamamız gerekiyor.


End page options

Bu adımda bir dizi ayarlama daha yapabiliriz. Mesela kurulum tamamlandıktan sonra programı çalıştır diye bir seçenek de kurulumun son ekranında belirebilir. Ve kullanıcı da dilerse bu seçeneğin yanındaki kutucuğu işaretleyerek (ki standart olarak işaretlidir) kurulum tamamlandıktan sonra hemen otomatik olarak programın çalışmasını sağlayabilir.

Uninstallation

En son aşama olan “Uninstallation” bölümündeki “Uninstall program” seçeneğini işaretleyip devam edersek, setup dosyamıza otomatik olarak bir uninstall sistemi adapte ediliyor. Bu sayede programın, kurulduğu sistemden sorunsuz ve temiz bir şekilde kaldırılmasına olanak sağlanmış oluyor.

Herşey bu kadar, “End” bölümünde ise “Son” düğmesine tıklayarak işlemimizi tamamlamış oluyoruz. Bu aşamadan sonra “Farklı Kaydet” penceresi açılıyor ve setup dosyamıza bir isim verip kaydediyoruz. Oluşturduğumuz kurulum dosyasını deneyebiliriz artık...
 
---> Resimli Program Anlatım [TheTürk-ARŞİV]

Ulead Gif Animatör - Banner Yapmak İçin
Ulead Gif Animatör programıyla animasyonlu farklı efektlerde yazı-banner hazırlayabilirsiniz.


Bu programla hareketli Gif Animayon formatında yazılar hazırlamayı anlatacağız.

Program menüsünden sırasıyla File-New sekmesini tıklıyoruz,karşımıza aşağıdaki ekran çıkacak.Siz çalışmanızı hangi boyutlarda hazırlamak istiyorsanız değişiklik yapabilirsiniz,ben default ayarda bırakıp 468x60 Pixel'de bıraktım ayarı.Eğer arka planı (back-ground) transparan-renksiz bırakmak isterseniz aşağıdaki ekranda gördüğünüz seçeneklerden Fully Transparent seçeneğini seçili yapın.
gifanim18li.jpg

OK. butonuna tıklayınca karşımıza beyaz bir ekran çıkacak,biz hemen sol menüden aşağıdaki resimde de gördüğünüz "T" işaretli butona basıp bu boş ekrana yazmak istediğimiz yazımızı yazıyoruz.
gifanim27eq.jpg

Karşımıza çıkacak ekran aşağıdaki resimdeki gibi olacak,hemen boş-beyaz bölüme yazımızı yazıyoruz,bu bölümde yazınızı kalınlaştırabilir-rengini belirleyebilir-boyutunu azaltıp-çoğaltabilirsiniz.Yazımızı yazıp ekranda gördüğünüz OK butonuna tıklıyoruz.
gifanim38zo.jpg

Şimdi program ekranında en altta "T" şeklinde gözüken "Add Banner Text" butonuna tıklıyoruz
gifanim47vq.jpg

İşte işin en can alıcı noktasındayız ,açılan bu bölümde yazımıza dilediğimiz efekti verebiliriz,bu işlemi aşağıdaki resimde gördüğünüz "Efekt" butonuna tıklayıp açılan menüden çeşitli efekt seçeneklerinden dilediğimizi seçerek yapacağız.Yine aynı resimde gördüğünüz "Neon" butonuna tıklayıp açılan bölümdeki Neon yazısının yanındaki kutucuğu işaretli hale getirip yazımızın çevresine parlak neon efekti verebiliriz.Bu bölümde karşınıza bir yazı metni daha çıkacak bu yazının üzerine gelip mause'a basılı tutup sağa-sola ayar yaparak diğer yazıyla aynı konuma getiriyoruz.
gifanim55kc.jpg

Üst resimde gördüğünüz "Start Preview" butonuna basıp çalışmanızın önizlemesini yapabilirsiniz.Çalışmanızı tamamladıysanız aşağıdaki resimde işaretli gözüken OK butonuna bastığınız zaman hemen hemen yanında size 2 seçenek verilecek,siz resimde gördüğünüz "create as İndividual Objects" sekmesini tıklıyorsunuz.
gifanim65bo.jpg

Aşağıdaki resimde gördüğünüz,program ekranında en altta-soldaki Play butonuna basıp yine çalışmanızı izleyebilirsiniz.
gifanim70uv.jpg

Artık çalışmanızı hareketli Gif Animasyon olarak kaydedebilirsiniz.{File-Save As-Gif File}
 
---> Resimli Program Anlatım [TheTürk-ARŞİV]

Türkçe Yama Yapmak

şimdi hazırsak başlayalım Bu iş için bize gereken program .:

1) Resource Hacker Türkçe
2) Resource Edit
3) Ultra Edit
4) Restorator 2005
5) Exe Scope
ve Buton metinlerini düzenlemek için herhangi bir resim düzenleyici yada Simge düzenleyici.
Ben İconCoolEditörü tavsiye ederim .
Her türlü resim , simge ve işaretçi (cursor) uzantılarını destekliyor..

Şimdi çevireceğimiz programın klasörüne giriyoruz.Çevireceğimiz örnek program ******** isimli paylaşım programı..
öncelikle program klasöründe "language" , "lang" , "lng" , "locales" gibi dil klasörleri varmı yokmu bakıyoruz.. eğer bu klasörlerden birisi varsa hemen dalıyoruz
Bu klasörlerin içinde muhtemelen "lang" , "lng" , "xml" yada programa özel bir uzantıya sahip dil dosyası bulunur. Bu dosya hemen hemen bütün metin düzenleyicilerde açılabilir (Örnek :Not Defteri)

Ayrıca ben ingilizce bilmem diyenleride unutmadım..
Cümleleri Çevirmek için Metin Çeviri Kelimeleri çevirmek için MoonStar Sözlük kullanabilirsiniz..
Şimdi örnek programın dil dosyasını açıyoruz. Dosya yolu :
C:\Program Files\********\Skins\Languages\default-en.xml

wol_error.gif
Bu resim yeniden boyutlandırılmıştır. Orjinal boyutunu görmek için Tıklayın.786x658
wol_error.gif
Aşağıdaki resim küçültülmüştür. Buraya tıklayarak büyütebilirsiniz. Resmin orijinal boyutları 786x658.
pic23wx4zr.jpg


Bu resimde görüldüğü gibi yapılacak işlemlere numara koydum ...
Ama dikkat edilmesi gereken tek husus sadece " " Tırnak içindeki metinler çevrilecek. Diğerlerine zarar gelirse yada değişirse doğru çalışmayabilir..

1. UTF-8 : Burayı Türkçe karakterlerin doğru çalışması için Unicode olarak değiştiriyoruz..
2. Dil dosyası adı : Yani Türkçe yazıyoruz...
3. Dil dosyasının yazarı kendi adını yazabilir..
4. Dil dosyası hakkında tanımlama yapıyoruz..
5. İsteyen kendi web sitesini yazabilir..
6. Dil dosyası yazarının e-postası
7. Sürüm
8. Dosya tipi
9. Ülke simgesi
10. Dil dosyası ile ilgili açıklama

Şimdi menülere geçelim
wol_error.gif
Bu resim yeniden boyutlandırılmıştır. Orjinal boyutunu görmek için Tıklayın.800x578
wol_error.gif
Aşağıdaki resim küçültülmüştür. Buraya tıklayarak büyütebilirsiniz. Resmin orijinal boyutları 800x578.
pic30xa7xb.jpg

resimde görüldüğü gibi menüleri çevirdim (ingilizce olanları Türkçe'ye çevirdim) ve programı açıp bakıyoruz doğru çalışıyormu


wol_error.gif
Bu resim yeniden boyutlandırılmıştır. Orjinal boyutunu görmek için Tıklayın.819x614
wol_error.gif
Aşağıdaki resim küçültülmüştür. Buraya tıklayarak büyütebilirsiniz. Resmin orijinal boyutları 819x614.
333331rk.jpg


evet çeviri işlemi doğru yapılmış...
Şimdi gelelim esas konuya ;
Pekiii program klasöründe "language" , "lang" , "lng" , "locales" gibi dil klasörleri yoksa ne yapacağız..
huh.gif

O zaman yapılacak işlemm biraz daha değişik.. Bu sefer yukarıda verdiğim programlardan birini açıyoruz..(yukarıdaki programların hemen hemen hepsi aynı , sadece UltraEdit biraz usta işi . yani kodlar biraz karışık) o yüzden acemilere tavsiye etmem
Ben kolaylık olsun diye Resource Hacker isimli programı açıyorum...ve sol üstten Dosya (File) > Aç (Open) deyip ordan çevirmek istediğimiz programa ait .exe , .dll , .ocx , .cpl , .scr yada .res türü bir dosyayı seçiyoruz ve bakıyoruz aradığımız bumu diye .:

wol_error.gif
Bu resim yeniden boyutlandırılmıştır. Orjinal boyutunu görmek için Tıklayın.816x683
wol_error.gif
Aşağıdaki resim küçültülmüştür. Buraya tıklayarak büyütebilirsiniz. Resmin orijinal boyutları 816x683.
4444nx.jpg


gördüğümüz gibi seçtiğimiz .exe dosyası kaynak kodlarının bulunduğu doğru dosya çıktı ve kaynaklar sol tarafta yukarıdan aşağıya açıldı...
Şimdi gerekenleri numaralı şekilde anlatıyorum:
1. Bu açmak istediğimiz .exe uzantılı dosya...
2. Bu bölümde programda kullanılan resimler bulunur (hoşgeldin ekranı gibi). değiştirilebilir
3. 4. 11. 12. 13. buralara sakın dokunmayın karışık kodlar vardır
5. Burada programda kullanılan fare işaretçileri bulunur .değiştirilebilir
6. Bu bölümde programda kullanılan .bmp resimleri bulunur. genel olarakda üzerinde metin bulunan düğmeler vardır...çevrilmesi gerekir..
7. Burada programa ait simgeler bulunur .değiştirebilirsiniz...
8. Burası programın üst bölümündeki sekmeleri içerir. (Dosya,Düzen,Görünüm vs.vs)
9. Bu bölümde programı açtığımız zaman karşımıza çıkan pencereler bulunur.boyutu ve görünüşü değiştirilebilir..
10. Burası ise programdaki komutların açıklamaları bulunur.Meselaa bir düğmenin üzerine gelindiği zaman beliren açıklamalar yada düğmenin üzerine gelince sol alttta görünen açıklamalar gibi......

zaten temel yerler 8 9 ve 10 dur
Şimdi ise 9 numaralı diyalog sekmesini tıklıyoruz ve ilk sıradaki listeyi tıklayıp içindeki diyalog sayfasını açıyoruz..

wol_error.gif
Bu resim yeniden boyutlandırılmıştır. Orjinal boyutunu görmek için Tıklayın.823x686
wol_error.gif
Aşağıdaki resim küçültülmüştür. Buraya tıklayarak büyütebilirsiniz. Resmin orijinal boyutları 823x686.
555554gb.jpg


Diyaloğu Göster/Gizle: Bunu tıkladığınız zaman üzerinde çalıştığınız program penceresini değişiklikleri önizlemek için gösterebilirsiniz,ama fazla kalabalık olduğunu düşünürsenizde kapatabilirsiniz..
2. o an çevrilen pencerenin başlık metni..
3. Penceredeki yazıların boyutu .değiştirilebilir..
4. Penceredeki metnin yazı tipi ..değiştirilebilir..
5. Burası ise pencere komutlarının ve program metinlerin bulunduğu genel bölüm..Burda yapılması gereken iki " " tırnak arasındaki yabancı metni Türkçe'ye çevirmektir......
içinde bulunduğunuz sayfadaki çeviri işlemi bitince yukarıdaki "Yazıları Derle" düğmesine tıklayın sonra diğer sayfaya geçin.
ResHacker programını kapatmak istediğinizde Dosya > Kaydet seçeneğine tıklayın ve programın değişikliklerini kaydedin..
Program değişiklikleri kaydedilirken gerçek dosya ise dosyaadı _original.exe olarak aynı klasörde korunmaktadır....
Yani yeni dosyada bir sorun olursa eskisinin adını değiştirip ilk halinde kullanabilirsiniz...
 
---> Resimli Program Anlatım [TheTürk-ARŞİV]

Daemon Tools Kurulum ve Kullanımı Resimli Anlatımı


Sanal cd veya DVD sürücü kullanarak optik okuyucularınızın biraz ömrünü uzatacak, birazda özellikle DVD oyunu gibi büyükçe kapasiteli oyunlarda sürekli DVD okuyucunun çalışmasını ve windows’ta bellek azalması gibi durumları biraz olsun önleyecek bir program olan DAEMON TOOLS programının kurulum ve kullanımı.
Daemon Tools’u ilk kez kuracaklar için sistemlerine birkaç ekstra programı kendisi kuracak ve sisteminizi yeniden başlatmanızı isteyecektir. Bu aşama sonrasında tekrar, kurulum için indirdiğiniz dosyayı çalıştıracaksınız ve adım adım aşamaları bitirdiğinizde ekranın sağ altında kırmızı şimşek işareti gibi bir simge ile kurulumu bitireceksiniz.

Daemon Tools aynı anda 4 sanal sürücüye izin veriyor, ücretsiz olması ve bu tip bir sınırlama ile sanırım işinizi yine de görecektir. Benzer olupta paralı ve daha farklı özellikleri olan Alcohol 120′de işinizi görebilir ama bu hoşunuza gidecektir. (Ben Alcohol 120 kullanıyorum)

DAEMON TOOLS KURULUMU…

1

1wh9.jpg


2

2gq2.jpg


3 isterseniz burada searç bar seçeneyini de işaretlemeyebilirsiniz.

3vp9.jpg


4

4ag1.jpg


5

5cu0.jpg



KURULUMU BİTTİ…. ŞİMDİ GELDİ… KULLANIMINA..
İşlem aşamalarına başlamadan önce elinizde ISO (image) olması gerekiyor.
ISO formatlı image dosyasının yapılışı..

Nero ile CD veya DVD için yeni bir ISO oturumu başlatıyorsunuz, buradaki ayarları değiştirmenize gerek yok.





Bu resim yeniden boyutlandırılmıştır. Orjinal boyutunu görmek için Tıklayın.666x520


Buradaki önemli bir detay kayıt edilecek cihaz kısmından IMAGE RECORDER’ın seçilmesi gerekiyor. Normalde burada kayıt edici cihazınızın adı yazılı olacaktır..
.




Dosyalarınızı seçerek kayıt edecek hale getirdikten sonra (bu kısımları anlatmıyorum, sanırım sağ kısımdan sol’a sürükle bırak ile dosyalarınızı seçmeniz gerektiğini biliyorsunuzdur) Burn ile ISO yaratılmasına başlayacaksınız.






Buradaki ayarları da aynen bırakabilirsiniz…




Bu resim yeniden boyutlandırılmıştır. Orjinal boyutunu görmek için Tıklayın.666x520


Bir dosya adı vereceksiniz ve ISO Image Files kısmını seçerek SAVE ile kayıda başlayaraksınız.






Daemon Tools’un Kurulum bittiğinde ekranın sağ altında kırmızı şimşek işareti gibi bir simge ile program kullanılmaya hazır hale gelecektir.


a1fs1.jpg



Aşağıdaki resimde de göreceğiniz gibi “Device 0″ cihazında “No Media” yazılı bu şu anda hiçbir image dosyasının tanımlanmadığı anlamına geliyor. Buradaki “L:” tanımlaması bilgisayarınızda oluşacak yeni sanal sürücünün adını verecektir.

Buradan ISO dosyasını seçeceğiniz kısıma geçeceksiniz.






Image dosyanızı seçmeniz gereken aşama, burada 9 farklı image dosyası tipini kullanabilirsiniz. Dosyanızı seçerek Open ile tanıtacaksınız.





Eğer Image dosyası doğru tanımlanırsa aşağıdaki gibi daha önce boş olan bu kısımda sizin image’ınızın adı gözükecektir…





Daha Sonra Tekrar system traydaki programın ikonuna sağ tuşla tıklayıp “Virtual CD/DVD-ROM” seçeneğinden “Device 0:[L:] Nomedia” seçeneğine tıklıyoruz (ufak bir hatırlatma sürücü sizin bilgisayarınızda fiziksel sürücü sayısına bağlı olarak başka bir harf ile temsil edilecektir) ve karşımıza çıkan yeni menüden “Mount image” `e tıklıyoruz.
Bir sonraki aşamada da yeni sürücünüzü yeni bir drive adı ile My Computer veya Bilgisayarım bölümünden görebilirsiniz. Bu program 4 adet sürücü tanımlayabildiğinden 4 adette Drive adınız olacaktır ve bu isimler sizin ISO dosyanızı yaratırken kullanacağınız isimlerden oluşacaktır.





Son aşama, oldu ya image dosyasının işi bitti veya bunun yerine bir başkasını kullanacaksınız, işte bu durumda image dosyanızı Unmount ederek Daemon’dan ayırmanız yada bir başka tanımla boşaltmanız gerekiyor.





Buraya kadar anlattıklarımı birçok programı bağlamak için kullanabilirsiniz. Oyun oynayacaklar için ise kopya korumalı CD’leri veya DVD’lerden normalde kopyaladığınızda çalışmayacak olan kopya korumalı oyunları ise oynayabilmeniz içinde Emulation ayarlarından All Options seçeneğini aktif hale getirerek oyunlarınızı oynayabilirsiniz. Kopya koruma standartları resimdeki gibi birkaç çeşit olacaktır ve bunu bilmeniz mümkün değilse hepsini aktif hale getirebilirsiniz…






Umarım programın kullanımı hakkında bilgi sahibi olmuşsunuzdur. Birkaç kez kullanırsanız sanırım iyice alışacaksınız ve sorununuz kalmadan her türlü ortamda sanal sürücü kullanacaksınız. Herkese başarılar, kolay gelsin…
 
---> Resimli Program Anlatım [TheTürk-ARŞİV]

Anlatacağım bu konudan sonra Windows'da Klasörlerinize arka plan resimleri ekleyebileceksiniz...

anlatıma geçelim;


şimdi ilk önce masaüstüne yeni bir metin belgesi açalım ve içine şunları yazalım...


[{BE098140-A513-11D0-A3A4-00C04FD706EC}]
iconarea_image="C:\turkeyforum.jpg"
iconarea_text=0x00000000



bu aşamayı 1. resime bakarak daha iyi kavrayacaksınız...


resim1;

arka1hq9.png



Ardından Metin Belgesinde Dosya bölümünden - Farklı Kaydet sekmesine tıkladıktan sonra dosya adını desktop.ini olarak değiştiriyoruz ve Kayıt türünü tüm dosyalar olarak değiştiriyoruz ardından Kaydet diyoruz.

resim2;

arka2ua8.png



Sonrada Masaüstündeki Desktop'u kopyalıyoruz


resim3;

arka3qs9.png



Şimdi C'de denemek için açtığım "deneme" isimli klasöre yapıştır diyorum, ardından Başlat çalıştır dedikten sonra şu komutu yazıyorum Attrib +s "C:\deneme" tabi klasörümüzün konumuna göre yazıyoruz bu komutu benim açtığım klasör c'de olduğundan ve klasörümün ismi deneme olduğundan böyle yaptım.


resim4;

arka4gf4.png



deneme isimli klasörümü şimdi Tekrar açıyorum:


resim5;

arka5dc6.png



istersek klasördeki desktop dosyasına girer ve resim url'sini değiştirerek arka plan resmini değiştirebiliriz


resim6;

arka6fi4.png
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri
Üst