` GüLşah
Bayan Üye
Kullanılacak malzeme:
1250 gr. ayva,
1,5 kg tozşeker,
5 bardak su,
6 gr limontuzu.
Yapılışı:
Ayvalar kabukları soyulduktan sonra, kalın delikli rendeyle (çekirdek yataklarına dokunmayacak şekilde) rendelenir. Rendelenmiş ayvalar suya atılır, 5 dakika kadar haşlanır. Ayvalar haşlandıktan sonra tozşeker katılır ve karıştırılarak eritilir. Şeker eridikten sonra, orta ateşte koyulaşıncaya kadar kaynatılır. Reçel kıvamını alınca, 1/2 kahve fincanı suda eritilmiş 6 gr limontuzu katılır. Limon tuzunun her tarafa eşit dağılması için hafifçe karıştırılıp bir taşım kaynatılır ve ateşten indirilir. Reçel iyice soğuyunca, kavanozlara boşaltılır, serin ve kuru bir yerde saklanır.
1250 gr. ayva,
1,5 kg tozşeker,
5 bardak su,
6 gr limontuzu.
Yapılışı:
Ayvalar kabukları soyulduktan sonra, kalın delikli rendeyle (çekirdek yataklarına dokunmayacak şekilde) rendelenir. Rendelenmiş ayvalar suya atılır, 5 dakika kadar haşlanır. Ayvalar haşlandıktan sonra tozşeker katılır ve karıştırılarak eritilir. Şeker eridikten sonra, orta ateşte koyulaşıncaya kadar kaynatılır. Reçel kıvamını alınca, 1/2 kahve fincanı suda eritilmiş 6 gr limontuzu katılır. Limon tuzunun her tarafa eşit dağılması için hafifçe karıştırılıp bir taşım kaynatılır ve ateşten indirilir. Reçel iyice soğuyunca, kavanozlara boşaltılır, serin ve kuru bir yerde saklanır.