Ravent Elma Marmeladı (Alman Mutfağı)

ashli

Bayan Üye
Ravent Elma Marmeladı (Almanya)

450 ml alan 3 kavanoz için yeterli MALZEME

700 g ravent,
1 yeşil kabuklu elma (Granny Smith, yaklaşık 200 g),
6 çorba kaşığı limon suyu,
200 ml elma suyu,
600 g pratik reçel şekeri.

Yapılışı

1. Raventi ayıklayın, uçlarını, kesin. Raventleri ve elmayı yıkayarak kurulayın. Raventleri kıyın. Elmadan 3 dilim kesin, gerisini kıyın. Raventi ve elmayı elma suyu ile birlikte uygun bir tencereye koyun, kapağını kapatın, kısık ateşte 5-8 dakika haşlayın (raventin yumuşamış olması gerekir).
2. Pişmiş meyveleri mikserle 5 püre haline getirin yaklaşık 500 g. 5 çorba kaşığı limon suyu katın. Püreyi soğumaya bırakın.
3. Püreyi şeker ile bir tencereye dökün ve bir taşım kaynatın, kısık ateşte devamlı karıştırarak yaklaşık 4 dakika kaynatın. Kaynama sırasında üstünde oluşan köpüğü alın. Marmeladı kaynar su ile çalkalanmış 3 kavanoza bölüştürün, 1'er elma dilimi yerleştirin. Kavanozları kapatın.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri
Üst