Rammstein

Psilocybn

Kayıtlı Üye
rammstein_288108.jpg

1994 yılında gitarist Richard Kruspe o zamanki grubu "Orgasm Death Gimmicks"ten sıkılır ve aklına yeni bir fikir gelir Bol distortionlı, sert, tekdüze gitar riffleri ile müzik yapan, heyecanlı, sert, bazen hüzünlü hatta zaman zaman da sıkıcı müzikler yapmak Berlin duvarı yıkıldıktan sonra evine yani Schwerin'e dönen Richard bu fikri önce arkadaşı Christoph Schneider'le paylaşır ve daha sonra Oliver Riedel'ı da gruba dahil ederVokal için de o zamanki grubu First Arsch' ta davul çalan Till Lindemann ikna edilince Rammstein rüyası "kısmen" başlar Grup Berlin'de yapılan "Metro Beat" müzik ödülleri için bir kaç parça kaydeder ve yarışmayı kazanır Ödül olarak da daha profesyonel bir stüdyoda kayıt imkanı kazanırlar Stüdyoya girmeden önce "Feeling B" grubunun gitaristi Paul kadroya dahil edilir Hiç de melodik olmayan sert "Rammstein soundu"nun değişmesi gerektiğini düşünen topluluk, daha önce Paul'un da birlikte çalıştığı Christian "Flake" Lorenz'e teklif götürür Daha klasik bir müzik anlayışına sahip olan Flake bu teklife sıcak bakmaz Fakat grup büyük ısrarlar sonucu -tabi Paul'ün de ev arkadaşı ve de daha önce aynı grupta çalıyor olmasının avantajlarından faydalanarak- Flake'i ikna etmeyi başarırAslında Flake bugün bile yapılan müziği pek sevmez Grupta hoşuna giden şeyi bir röportajında şöyle belirtir Flake: "Onlar sevmediğim müziği yapıyolar Ben ise klavyemle onların müziğine tecavüz ediyorum Bu çok hoşuma gidiyor" Flake'in de katılımıyla bugüne kadar hiç değişmeyen Rammstein kadrosu tamamlanır Trend Renzor'ın öncülüğünde endüstriyel müzik daha yeni doğmuş kabul edilirken (hatta adı bile henüz tam konmamışken) dünya bu tarzın efsanesiyle tanışır Fakat grup, röportajlarında endüstriyel müzik yaptıklarını hiç bir zaman belirtmeyip "müziğimize istedikleri ismi verebilirler" der

Grup adını 1988 yılında Almanya'nın Ramstein kasabası yakınlarında "Ramstein" isimli Amerikan Hava Üssü'nde gerçekleşen trajik kaza için yazdığı şarkıdan alır Gösteri uçuşu yapan jetlerden ikisi birbirine çarpar ve birinin seyircilerin üzerine düşmesi sonucu 80'in üzerinde insan hayatını kaybeder Rammstein tam altı yıl sonra dizelerinde bu olayı tekrar canlandırır Albümleri çıkmadan önce verdikleri küçük konserlerde parça o kadar sevilir ki gruba bu ismi verirler Ayrıca grubun karanlık tarafını da bu şarkının iyi yansıttığını düşünürler Fakat o kaza üzerinden bir reklam izlenimi vereceği endişesini taşıyan grup, ismine bir "m" ekleyerek, kelime anlamı "kuvvetlice çarpan taş" olan -ayrıca Berlin duvarının inşası sırasında kontrol ve güvenlik için kullanılan taşların da ismi olan- "Rammstein" olarak değiştirir

994 yılında 5 parçadan oluşan (Hallo Hallo, Weisses Fleisch, Rammstein, Schwarzes Glas, Seemann) bir demo kaydı hazırlayan grup bu kayıtla yapımcıların kapılarını aşındırmaya başlar Bazı yarışmalarda da dereceler alan Rammstein bir dolu aksaklığa rağmen 1995'te Motor Music / PolyGram (Universal) ile kontrata imza atmayı başarır ve Mart 95'te ilk Rammstein albümü "Herzeleid" İsveç'li grup Clawfinger'in de prodüktörü olan "Jacob Hellner" ve "Carl-Michael Herlöffson" la birlikte, Stockholm Polar Studio'da kaydedilir 17 Ağustos 1995'te ilk single "Du Riechst so Gut" ve 24 Eylül 1995'te de albüm yayınlanır Albüm kapağındaki resimleri yüzünden grup Neo-Nazi olmakla suçlanır Tek sebep bu değildir aslında Vokalist Till Lindemann'ın "R" harflerinin üzerine basa basa söylemesi (ki bu aşırı sağcıların konuşmalarında görülürdü Adolf Hitler'de "R" harfinin üzerine basa basa konuşurdu) ve konserlerinde gösteri yapan Neo-Nazi'ler için de "kimseye konserimize gelmeyin diyemeyiz" demeleri bir anda şimşekleri grubun üzerine çeker Grup üyeleri bu soruyla her karşılaştıklarında Nazi yanlısı olmadıklarını ne kadar söyleseler de, insanları bugün bile bu konuda tam olarak ikna edememişlerdir Zamanla grup bu eleştirilere alışır ve pek de umursamamaya başlar (Müzikleri Columbine katliamını gerçekleştiren çocuğa ilham vermekle bile suçlanmıştı) 14 Ekim 1995'te Project Pitchfork ile beraber 15 konserlik bir turneye çıkan Rammstein büyük ilgi görür Daha sonra 27-29 Kasım'da Clawfinger'in alt grubu olarak Varşova ve Prag'da konser veren grup, 2 Aralık 1995'te Almanya'da tek başına 17 konserlik ilk turnesine başladı 1996 yılında konserlerini devam ettiren Rammstein 27 Mart 1996'da Londra'da "MTV Hanging Out" programına, 2 Mayıs 1996'da da Hong Kong'da Polygram Dünya Kurultayına çıkarak kendisini dünyaya tanıttı

Amerika'lı yönetmen David Lynch'in büyük hayranı olan grup bir videolarını çekmesi için Lynch'e albümlerini gönderirler Albümden çok etkilendiğini söyleyen Lynch, zamanı olmadığı için teklifi kibarca geri çevirir Ancak her filminin soundtrack albümüne girecek parçaları bizzat kendi seçen Lynch, Rammstein'ın iki parçasını (Rammstein, Heirate Mich) Lost Highway filminde ve soundtrack albümünde kullanmaya karar verir Soundtrack albümü için "Rammstein" parçasına da bir video çekilir ve Amerika dahil dünyadaki tüm müzik kanallarında dönmeye başlar David Lynch'in bu seçimi, dünyayı sarmak üzere olan Rammstein fırtınasına hız verir

Rammstein sahnede ilk ışık gösterisini Gert Hof sorumluluğunda Berlin Arena'da yıldönümü konserinde kullanır Bu konserde ayrıca "Moby" ve Bobo & Berlin Üniversite orkestrası'da yer alır Işıkla mükemmel uyum sağlayan Rammstein müziği, daha sonraki konserlerinde alev ve ışıkla inanılmaz hale gelecektir

Bir Şarkı

[GVIDEO]http://video.google.com/videoplay?docid=-4210586428496531225[/GVIDEO]

Rammstein – Ich Will

Ich will
istiyorum

Ich will dass ihr mir vertraut
bana güvenmenizi istiyorum

Ich will dass ihr mir glaubt
bana inanmanızı istiyorum

Ich will eure Blicke spuren
baskışlarınızı silmek istiyorum

Ich will jeden Herzschlag kontrollieren
bütün kalp atışlarını kontrol etmek istiyorum

Ich will eure Stimmen horen
sesinizi duymak istiyorum

Ich will die Ruhe storen
huzuru temsil etmek istiyorum

Ich will dass ihr mich gut seht
beni iyi biri olarak görmenizi istiyorum

Ich will dass ihr mich versteht
beni anlamanızı istiyorum

Ich will eure Phantasie
fantazilerinizi istiyorum

Ich will eure Energie
enerjinizi istiyorum

Ich will eure Hande sehen
ellerinizi görmek istiyorum

Ich will in Beifall untergehen
bilerek mahvolmak istiyorum

Seht ihr mich?
beni görüyorbmusunuz?

Versteht ihr mich?
beni anlıyorbmusunuz?

Fuhlt ihr mich?
beni hissediyorbmusunuz?

Hort ihr mich?
beni duyuyorbmusunuz?

Konnt ihr mich horen?
beni duyabiliyor musunuz?

Wir horen dich
seni duyuyoruz

Konnt ihr mich sehen?
beni görebiliyor musunuz?

Wir sehen dich
seni görüyoruz

Konnt ihr mich fuhlen?
beni hissedebiliyor musunuz?

Wir fuhlen dich
seni hissediyoruz

Ich versteh euch nicht
ben sizi anlamıyorum

Ich will
istiyorum

Wir wollen dass ihr uns vertraut
bize güvenmenizi istiyoruz

Wir wollen dass ihr uns alles glaubt
her şeyimize inanmanızı istiyoruz

Wir wollen eure Hande sehen
ellerinizi görmek istiyoruz

Wir wollen in Beifall untergehen - ja
bilerek mahvolmak istiyoruz-evet

Konnt ihr mich horen?
beni duyabiliyor musunuz?

Wir horen dich
seni duyuyoruz

Konnt ihr mich sehen?
beni görebiliyor musunuz?

Wir sehen dich
seni görüyoruz

Konnt ihr mich fuhlen?
beni hissedebiliyor musunuz?

Wir fuhlen dich
seni hissediyoruz

Ich versteh euch nicht
sizi anlamıyorum

Konnt ihr uns horen?
bizi duyabiliyor musunuz?

Wir horen euch
sizi duyuyoruz

Konnt ihr uns sehen?
bizi görebiliyor musunuz?

Wir sehen euch
sizi görüyoruz

Konnt ihr uns fuhlen?
bizi hissedebiliyor musunuz?

Wir fuhlen euch
sizi hissediyoruz

Wir verstehen euch nicht
sizi anlamıyoruz

Ich will
istiyorum​

Son düzenleme:
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri