Ramazanda oruç tutamayanlar ne yaparlar

'Gülümse

:D
Prenses
Oruç tutmayacak kadar hasta olanlar, hastaya bakanlar, Ramazan ayinda yolculuk yapanlar,
gebe veya emzikli olanlar, asiri yaslilar ve düskünler, aybasi hali veya logusalik halinde bulunan
kadinlar Ramazan ayinda oruç tutmazlar.Bunlardan:
a. Aybasi hali veya logusalik halinde olan kadinlar ile emzikli ve gebe olan kadinlar,
bu özürleri sona erdikten sonra ve Ramazan ayi disinda oruçlarini kaza ederler.
b. Yolcular, yolculuklari bitince oruçlarina baslarlar. Ramazan ayinda tutamadiklari
oruçlarini Ramazan ayindan sonra tutarlar​

---> Ramazanda oruç tutamayanlar ne yaparlar

Önce oruçlarını yerler.Kendilerine geldiklerinde birgül hanımın dediklerini yaparlar

Oruc yemek biraz agır bir kelime olmuş, Allah tutmayabilirsin diye musade ettikten sıonra bize biraz susmak düşer Mavi bey

Merhaba.Ağır olup olmaması birazda kişinin niyetine bağlı zaten.Orucu tutmayan insanın yemeside fiziken mümkün değil.O sadece karnını doyurmak için yemeğini yer kardeşim.Deyim olarak kullanmışız zaten oruç kelimesini.:106:

Merhaba.Ağır olup olmaması birazda kişinin niyetine bağlı zaten.Orucu tutmayan insanın yemeside fiziken mümkün değil.O sadece karnını doyurmak için yemeğini yer kardeşim.Deyim olarak kullanmışız zaten oruç kelimesini.:106:

Peki efem) Kadir geceniz mubarek olsun bu arada dualarınızda yer almak isterim

Peki efem) Kadir geceniz mubarek olsun bu arada dualarınızda yer almak isterim

Ne demek!.Biz bütün gönlü güzel,ruhu güzel arkadaşlar için açıyoruz ellerimizi.Yaradan o kadar cömerttir ki, yeterki biz görebilelim.Allah istisnasız tüm insanların gönlüne göre versin.Her halde olursa olsun yardımını esirgemesin.Öncelikle,kimsesizlerin,gariplerin,hastaların,ve vatan diyenlerin dualarını kabul etsin diyorum.Bu arada insanlık için çalışan ben demeyen,biz diyebilenlerin, bilim adamlarımızın da hayellerini gerçek etsin. onların da duaları geçerli olsun.amin diyenlerinde duaları kabul olur inşallah.amin deyin arkadaşlar.:106::106::106::36:

Ne demek!.Biz bütün gönlü güzel,ruhu güzel arkadaşlar için açıyoruz ellerimizi.Yaradan o kadar cömerttir ki, yeterki biz görebilelim.Allah istisnasız tüm insanların gönlüne göre versin.Her halde olursa olsun yardımını esirgemesin.Öncelikle,kimsesizlerin,gariplerin,hastaların,ve vatan diyenlerin dualarını kabul etsin diyorum.Bu arada insanlık için çalışan ben demeyen,biz diyebilenlerin, bilim adamlarımızın da hayellerini gerçek etsin. onların da duaları geçerli olsun.amin diyenlerinde duaları kabul olur inşallah.amin deyin arkadaşlar.:106::106::106::36:

Aminnnnnnnnnnn

Aminn Aminn Aminn Allah razı olsun):2:

peki ya hic tutmayanlar ?[/QUOTE
Hesap sorulurken zamanı denk düşürsünler.yaradan zaten nasıl affedeyim bu güzel kulumu diyor.Sebep arıyor.Eh benim güzel insanım da bombos bir sepetle gidecek değil herhalde.Güzel bir kelime,güzel bir hareket çok şeyi değiştirebilir.Niyet ve yürek önemlidir.Saygılar.:155:

Merhaba.

Dinimiz insanlar için,
Çok kolaylaştırılmış yaradan tarafından.

Bilen de, bilmeyen de,
Bir baksın ,
Yaradan ne demiş bu konuda.

Yaradan'ın kolaylaştırdığını,
Bizler zorlaştırmayalım.
.

İnsanların;
Allah'a korku ile değil,
Sevgi ile bakmalarını,
Anlatalım.

Emrettiklerini Gönüllü olarak,
Yapmalarını sağlamalıyız.

Elbette
Daha önce de insan olmayı,
İnsanlığın erdemlerini,
Önermeliyiz.

Çünkü sadece insanlar,
İbadet edebilir.

Her yürüyebilen değil.

Yaradan Her kardeşime,
Gönlünce ibadet edebilme,( sadece şekilde değil, özde. özde de )
Amel edebilme fırsatı versin inşallah.

Saygılar.

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri