Ramazan ve Kurban Bayramı ABD’de de Dini Bayram Olarak Kabul Edildi

meridyen2

Kayıtlı Üye
Ramazan ve Kurban Bayramı ABD’de de Dini Bayram Olarak Kabul Edildi

islam_dunyasinda_gecen_ay__ilmi_mercek_sayi_77_tr.jpg

Üniversiteler kenti Boston’un Cambrid-ge bölgesinde ilk ve orta dereceli okulların Müslüman bayramlarında tatil edilmesi kararı alındı. Karar ABD’de ilk oldu.

Amerika’da bir ilk yaşanıyor. Ülkenin eğitim şehri olarak bilinen Boston’ın Cambridge bölgesindeki ilk ve orta dereceli okulların Kurban ve Ramazan bayramlarında tatil edilmesine karar verildi. Hristiyan ve Yahudi bayramlarında okulların tatil edildiği Amerika böylelikle ilk kez Müslü-man bayramları için tatil kararı aldı. Fakat Müslüman aleminin en önemli iki bayramı olan Kurban ve Ramazan bayramlarından ikisinin de okul dönemine denk gelmesi halinde yetkililer sadece birini seçebilecek. Cambridge Okul Birliği Yönetimi başkanı Marc McGovern “Eğer Hristiyan ve Yahudi bayramlarını kutlamak için çocuklara fırsat veriyorsak Müslüman çocuklara da aynı hakkı tanıyıp bu özel günleri aileleri ile geçirmelerine olanak tanımalıyız. Bunun terör ya da 11 Eylül saldırılarıyla alakası yok” açıklamasını yaptı. Dini tatilin olması gerektiğini savunan öğrenciler kararın açıklanmasından dolayı duydukları memnuniyeti belirtirken yetkililer bölgedeki Müslüman nüfusunun arttığına dikkat çektiler. (risalehaber.com)

Almanya’da İslamiyet’in Hızlı Yükselişi

İslamiyet son 10 yıl içinde Allah’ın izniyle dünyanın en hızlı büyüyen dini haline geldi. Bu doğrultuda bir süredir Almanya’da dikkat çekici gelişmeler yaşanıyor. İşte İslamiyet’in Almanya’daki muazzam yükselişini gözler önüne seren gelişmelerden bazıları:

Almanya Cumhurbaşkanı İslam Dersi İstedi

İki Almanya’nın birleşme günü olan 3 Ekim kutlamaları çerçevesinde Bremen kentinde resmi tören düzenlendi. Almanya Cumhurbaşkanı Christian Wulff, Bremer Dom kilisesinde düzenlenen ayinden sonra Bremen Arena salonundaki resmi törende yaptığı konuşmada, Almanya’nın günümüzde göç ile de değiştiğini, değişikliklerden endişe duyanlar olduğunu, ancak özgür ve demokratik bir ülkenin değişikliklere açık olması gerektiğini belirtti. Wulff, “Hristiyanlık ve Yahudilik Almanya’ya ait. Günümüzde artık İslamiyet de Almanya’ya ait” dedi.

Almanya’ya gelen göçmenlerin yeniden ülkelerine döneceği ve Almanya’nın bir göç ülkesi olmadığı şeklindeki yanlış inanışlardan günümüzde vazgeçilmiş olduğunu belirten Wulff, “Okullarda Almanya’da eğitim görmüş kişiler tarafından Almanca İslam dersi verilmeli” diye konuştu.

Wulff’un konuşmasını memnuniyetle karşıladıklarını dile getiren Almanya Müslümanları Merkez Konseyi Başkanı Aiman Mazyek, Alman basınına verdiği demeçte, “Cumhurbaşkanı’nın açıklamaları, Almanya’da yaşayan bütün Müslümanlar için açık, net ve önemli bir mesajdır“ diye konuştu.

“Wulff’un konuşması Müslümanların Almanya’da ikinci sınıf olmadığının bir işaretidir“ diyen Mazyek, Cumhurbaşkanı’nın farklı yaşam tarzları ve çeşitliliğin istendiğine açıklık getirdiğini kaydetti. (risalehaber.com)

“Almanya’da İslam Resmi Din Olsun” Talebi

Alman Sosyal Demokrat Parti (SPD) ve Yeşiller Partisi, Almanya’da İslam dininin tıpkı Hristiyan ve Yahudilik ile hukuksal olarak eşitlenmesi için devlet tarafından resmi din olarak tanınmasını istedi. Neue Osnabrücker Zeitung’a konu ile ilgili açıklamalarda bulunan SPD İçişleri Politikaları Sözcüsü Dieter Wiefelspütz, “İslam dininin resmi din olarak tanınması ülkede yaşayan 4 milyon Müslüman için iyi bir sinyal olur” dedi. SPD’li politikacı, İslam’ın Almanya’nın bir parçası olduğu gerçeğinin inkar edilemeyeceğini de belirtti. Yeşiller İçişleri Politikası Sözcüsü Memet Kılıç ise “İslam dininin resmi olarak tanınması ülkede yaşayan Müslümanlara hoşgeldin hissi vermesi açısından önemli” dedi.

İslamiyet, Almanya’da anayasaya girerse Müslümanlar din dersi verilmesinde söz sahibi olabilecek. Kiliselerin yaptığı gibi camiler de vergi toplayabilecek. Devletten yardım alabilecek ve RTÜK gibi kurumlar ve Alman televizyonlarında temsil hakları olacak.

Tüm Dünyada İslam Dünyasındaki Önemli Gelişmeler

Son yıllarda dünyada önemli gelişmeler yaşanıyor:

• Avrupa ve Amerikan ordularında disiplin ve düzen getirdiği için askerlere din eğitimi veriliyor.

• İngiltere, Fransa, Almanya, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri, ordularında sadece papaz ve rahip değil, Müslüman personel için imam da istihdam ediyor.

• Aynı uygulama Irak ve Afganistan’da milyonlarca insanın ölümünden sorumlu Amerika’da da var.

• Hatta tüm dünyanın kontrol edildiği merkez olarak bilinen Amerikan Savunma Bakanlığı’nda da namaz kılınabiliyor. Üstelik namaz, 11 Eylül 2001’de yapılan saldırıya hedef olan binada kılınıyor.

Pentagon’da Cemaatle Namaz

9 yıl önce Pentagon’un saldırıya uğrayan bölümünde küçük bir kilise inşa edildi. 11 Eylül saldırılarında 184 kişinin hayatını kaybettiği Pentagon’un içindeki bu kilisede Müslümanlar da namaz kılabiliyor. Pentagon’un Müslüman personeli her gün kilisenin ön bölümünde seccadelerini yere sererek cemaatle namaz kılıyor. Amerikan CBS Televizyonu’nun New York’taki İslam Kültür Merkezi’yle ilgili yaptığı belgesel kapsamında görüştüğü Pentagon’daki kiliseden sorumlu Albay Daniel Minjares, bu durumu sorun yapmadıklarını ve 11 Eylül’de saldırıya uğramış bu binada ezan okunmasından rahatsız olmadıklarını kaydetti. (risalehaber.com)

Dünya Motosiklet Şampiyonu Kenan Sofuoğlu: Tek Motivasyonum Duaydı

Dünya Supersport Şampiyonası’nda mutlu sona ulaşan milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, sezon başında bazı sıkıntılar yaşamasına rağmen inancı sayesinde bu zorlukların üstesinden geldiğini açıkladı. Önceki gün Fransa’da gerçekleştirilen sezonun son yarışını ikinci sırada bitirmesine karşılık genel klasmanda ilk sırada yer alarak dünya şampiyonluğunu kazanan Kenan Sofuoğlu, Zaman Gazetesi’ne önemli açıklamalar yaptı. Sofuoğlu hazırlıklar süresince nasıl motive olduğu sorusuna ise şöyle yanıt verdi:

“İnançlı insanın kendini motive etmesinin en güzel yolu duadır. O açıdan inancım sayesinde en güzel motivasyona sahiptim.” (risalehaber.com)

Prof. Dr. Osman Müftüoğlu: Dua ve Namaz Dertlere Şifa

İnsanın bedensel beslenmesi kadar ruhsal beslenmesinin de önemli olduğunu belirten Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, inanç sahibi olmanın, dua etmenin ve namaz kılmanın bir kişi üzerinde manevi olarak bıraktığı olumlu etkiyi şöyle vurguladı:

“Geçen yaz Mehmet Öz, ‘En önemli vitamin huzur ve ruh sağlığıdır.’ dedi. Ben bunu 10 yıldır yazıyorum. Vücudu besleyen gerçek şey domates, soğan, sarımsak değil; inançtır, aidiyettir, bir şeye bağlı olmaktır. Türkiye’de ilk detoks diyen benim ama pişman oldum. Uzun yaşamakla ilgili anti-aging sözünü kullandım. Bundan da pişmanım. Detoksu ilk bulanlardan birisi Miman Sinan’dır. Yapılarını tarif ederken ‘Taşları elime verdiler, yalın hale getirdim, içinden bu çıktı.’ demiştir. Detoks bu. Felsefede de, edebiyatta da detoks lazım. Neden insanlar dünyanın en kirli ülkesi Hindistan’a gidiyor ruhsal arınma için? İnanç dünyaları zayıf olduğu için anahtarı Hollywood’da kaybediyor artistler, Nepal’de arıyorlar. Bulamazlar. İmkanınız varsa dua edin, namaz kılın! Size ait olan değerlerle daha etkin detoks yapabilirsiniz.”(risalehaber.com)
(makale harun yahya)

Bu makale, İlmi Mercek Dergisi 77. sayı (Kasım 2010) 2. sayfada yayınlanmıştır.

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
bypuff
Geri