Ramazan Pidesi

Hestia

Bayan Üye
1956.jpg



MALZEMELER
4 Bardak beyaz un
1¾ tatlı kaşığı instant kuru maya
1 çorba kaşığı bal
1 silme tatlı kaşığı tuz
¼ bardak yoğurt
1½ bardak su
1 çorba kaşığı tereyağı, yumuşak
üzerine sürmek için
1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı su
1 tatlı kaşığı çörekotu veya susam

HAZIRLANIŞI
Unu, tuzu ve kuru mayayı geniş bir kapta karıştırın. Oda sıcaklığındaki suyu, balı, yoğurdu ve tereyağını ilave ederek hamurunuzu 10 dakika yoğurun. Hamurunuz çok yumuşak olacaktır. Eğer mikser ile yapıyorsanız, mikserinize hamur yoğurma aparatını taktıktan sonra unu , tuzu ve kuru mayayı mikser kabına alın ve oda sıcaklığındaki suyu, balı, yoğurdu ve tereyağını ilave ederek hamurunuzu 6-7 dakika yoğurun. Hamurunuz çok yumuşak olacaktır. Hamurunuzu 1 saat oda sıcaklığında mayalanmaya bırakın. Mayaladığınız hamuru, yoğurmadan iki parçaya ayırın. Birinci parçayı iyice unlanmış bir fırın tepsisi üzerine alıp elinizi gerektikçe unlayarak 1 cm kalınlığında yayıp 30 dakika daha kabarması için bekletin. Diğer parçayı da aynı şekilde hazırlayın. Pidelerin üzerine su ile çırpılmış yumurta sarısı sürün. Çörekotu veya susam ile süsleyin. Pidelerinizi fırına vermeden önce fırına dayanıklı küçük bir kaba ½ bardak kaynar su ilave edip fırının arka köşesine yerleştirin. Pideleri önceden 250 derecede ısıtılmış fırına atıp yaklaşık 15 dakika, ya da üstü iyice kızarana kadar pişirin.
Eğer pidenin üstü erken kızarırsa aluminyum folyo ile örtüp pişirmeye devam edin.

AFİYET OLSUN
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol puff
Geri
Üst