Rakamlarla hayvanlardaki Mucizeler

meridyen2

Kayıtlı Üye
Yaratılış Hakikatleri: Rakamlarla Yaratılış Mucizeleri

10–11 Gün

Grebe kuşunun yavruları, yumurtadan 10–11 gün gibi çok kısa bir süre sonra çıkarlar. Bu yüzden az gelişmişlerdir ve diğer su kuşlarından ayrı olarak kör ve çıplaktırlar. Yavruları korunmasız ve yardıma muhtaç olan grebe kuşları, bu küçük canlıları taşımak için kuşlar alemindeki en sıradışı metodu kullanır. Erkeğin kanatlarının altındaki derinin üstünde semer benzeri keseler bulunur, erkek kuşlar yavrularını korumak için bu keselerde taşırlar. Yavru grebe kuşları, erkeğin her iki yanındaki keselere bilinmeyen bir şekilde ulaşırlar. Erkek kuş, yavrular kanatlarının altındaki keselerde dururken bile uçabilir. Hem uçup, hem de yavrularını taşıyan başka bir kuş türü bilinmemektedir. (Kuslar.net)

10–15 Kat

Fener balığının erkeği, dişisinden 10–15 kat daha küçüktür. Denizin derinliklerinde yaşayan erkek fener balığı, daha yavru iken dişlerini kaybeder ve açlıktan ölme tehlikesiyle karşılaşır. Bu yüzden en kısa zamanda bir dişi bulmak zorundadır. Erkek, kafatasının dörtte birini kaplayan çok iri burun delikleri sayesinde dişilerin salgıladığı "feromenleri" (bir tür salgı) algılar. Bu şekilde dişi balığı bulur ve kıskaçları ile ona tutunur. Bundan sonra olağanüstü bir olay gerçekleşir; erkek ve dişinin deri ve damar sistemleri birbirleriyle kaynaşır ve erkek besini dişiden almaya başlar. Bir dişi balık, 3–4 tane erkek fener balığını sırtında taşıyabilir. (FikirYazilari.net)

15 Cm

Çıngıraklı yılanlar ısıya duyarlı özel gözleri ile zifiri karanlıkta bile fare gibi sıcakkanlı avları bulabilirler. Yılanın 15 cm. yakınında bulunan küçük bir fare, çevresindeki havada yalnızca 0.005 C gibi son derece az, hatta hissedilmeyecek bir sıcaklık değişimine neden olduğu halde, yılan tarafından kolayca fark edilir.

110 Kez

Suyun yüzeyinde hareket eden şişe burunlu yunusun nabzı dakikada 110 Kez atar, suyun altında olduğunda ise bu sayı dakikada 50'ye kadar düşer. Bu düşme, birikmiş oksijenin gerekli organlara, özellikle kalp ve beyne gitmesi için kan dolaşımının durdurulmasıyla ilgilidir. Bu sayede yunuslar, nefes almak için daha seyrek yüzeye çıkma ihtiyacı duydukları için, suyun altında daha uzun bir süre kalabilirler.

60 Defa

Sinekkuşları kanatlarını sekiz şeklinde hareket ettirirler ve “bir saniyede” kanatlarını 60 Defa sekiz şeklini yapacak şekilde çırparlar. Kanatlarının bu hızlı hareketi onların havada rahatça dolaşmalarını sağlar. Sinekkuşları çiçeklerden nektar içerken dahi, bir yandan da kolaylıkla dolaşabilirler. Ayrıca uçarken hızlı bir şekilde ters yöne doğru dönebilirler.

500–600 Volt

Yılan balığı ve vatoz gibi balıkların bazı türleri, düşmanlarından korunmak veya avlarını etkisiz hale getirmek için vücutlarında ürettikleri elektriği kullanırlar. Bu elektrik akımı 500–600 Volt volta kadar çıkabilir. (DetaySanati.net)

%10–15

Yunusun akciğer kapasitesi, bir kara hayvanının akciğer kapasitesinden % 50 daha fazladır. Ayrıca hayvan akciğerlerini havayla iyice doldurabilir. Kara hayvanları ve insanlar akciğer kapasitelerinin ancak yarısı kadarını kullanırlar ve her nefeste akciğerlerindeki havanın sadece % 10–15'ini tazelerler. Bir yunus ise soluduğu havanın % 90'lık bir bölümünü değiştirebilir. Bu sayede deniz dibinde uzun süre kalabilir.
(makale harun yahya)
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers haber
vozol puff
Geri
Üst