Rabbin ile konuşur musun??

MyRoSe

Bayan Üye
Dedim: çok yalnızım.
Dedin: ... فَإِنِّي قَرِيبٌ
Ben ki sana çok yakınım. Bakara-186

Dedim: Evet biliyorum sen bana yakınsın ama ben senden uzağım, keşke ben de sana yakın olabilseydim.
Dedin: وَاذْكُر رَّبَّكَ فِي نَفْسِكَ تَضَرُّعاً وَخِيفَةً وَ دُونَ الْجَهْرِ مِنَ الْقَوْلِ بِالْغُدُوِّ وَالآصَالِ
Rabbini sabah akşam, yüksek olmayan bir sesle, kendi kendine, ürpertiyle, yalvara yalvara ve için için zikret. Araf-205

Dedim: Buda senin yardımını ister
Dedin: أَلَا تُحِبُّونَ أَن يَغْفِرَ اللَّهُ لَكُمْ
Allah’ın sizi bağışlamasını istemez misiniz? Nur-22

Dedim: Tabii ki, beni affetmeni çok isterim.
Dedin: وَاسْتَغْفِرُواْ رَبَّكُمْ ثُمَّ تُوبُواْ إِلَيْهِ
(öyleyse)Rabbinizden bağışlanma dileyin, sonra O'na tövbe edin. Gerçekten benim rabbim, esirgeyendir, sevendir. Hud-90

Dedim: çok günahkârım, bu kadar günahla ben ne yaparım?
Dedin:أَلَمْ يَعْلَمُواْ أَنَّ اللّهَ هُوَ يَقْبَلُ التَّوْبَةَ عَنْ عِبَادِهِ
Allah'ın, kullarının tövbesini kabul edeceğini.. ve Allah'ın tövbeyi çok kabul eden ve pek esirgeyen olduğunu hâlâ bilmezler mi? Tevbe-104.

Dedim: Defalarca tövbe edip tövbemi bozdum, artık yüzüm kalmadı.
Dedin: اللَّهِ الْعَزِيزِ الْعَلِيمِ (2) غَافِرِ الذَّنبِ وَقَابِلِ التَّوْبِِ
Allah aziz ve bilendir, o günahları bağışlayan ve kullarının tövbesini kabul edendir. ğafir-2/3.

Dedim: Bunca günahım var,hangisinin tövbesini yapayım?!
Dedin: إِنَّ اللَّهَ يَغْفِرُ الذُّنُوبَ جَمِيعًا
Allah bütün günahları bağışlayandır. Zümer-53.

Dedim: Yani yine gelsem yine beni bağışlar mısın?
Dedin: وَ مَن يَغْفِرُ الذُّنُوبَ إِلاَّ اللّهُ
Allah’tan başka günahları bağışlayacak olan yoktur. Ali imran-135.

Dedim: Ne kadar güzelsin Allah’ım! Bilmiyorum bu sözlerin karşısında niçin böylesine içim içime sığmıyor ve erimeye başlıyorum, seni çok seviyorum.
Dedin: إِنَّ اللّهَ يُحِبُّ التَّوَّابِينَ وَ يُحِبُّ الْمُتَطَهِّرِينَ
şüphesiz ki Allah tövbe edenleri ve temizlenenleri sever.
Birden “ilahım ve Rabbim benim senden başka kimim var” dedim.
Sen de أَلَيْسَ اللَّهُ بِكَافٍ عَبْدَهُ
“Allah kuluna yetmez mi?” (Zümer-36) dedin.

Dedim: Sen ki beni bu kadar çok seviyorsun ve bana karşı bu kadar iyisin ben ne yapabilirim?
Dedin: يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اذْكُرُوا اللَّهَ ذِكْرًا كَثِيرًا (41) وَسَبِّحُوهُ بُكْرَةً وَأَصِيلًا (42) هُوَ الَّذِي يُصَلِّي عَلَيْكُمْ وَمَلَائِكَتُهُ لِيُخْرِجَكُم مِّنَ الظُّلُمَاتِ إِلَى النُّورِ وَكَانَ بِالْمُؤْمِنِينَ رَحِيمًا
Ey inananlar! Allah'ı çokça zikredin. Ve O'nu sabah-akşam tesbih edin. Sizi karanlıklardan aydınlığa çıkarmak için üzerinize rahmetini gönderen Odur. Melekleri de size istiğfar eder. Allah, müminlere karşı çok merhametlidir. Ahzap-41/43.

Kendi kendime dedim: Allah’ım seni çok seviyorum.

Ték soru .

Hanqi TanRı ?

Gözkméén bşie bu kadar tapmaın.

ataist olabilirsin ama bununla övünmen komik geldi bana hayatta amaçsız yaşıosun artı cahilsin çünkü tanrıya tapılmaz putlara tapılırdı ki artık öyle bir durum da yok.soyut olan hiçbirşeye inanmaman daha da komik elle tuttuguna mı inanırsın sen? neyse görüşün seni ilgilendirir sonuçta:)

arkadaşım sabırlı olan oğretendır dahasabırlı olan dınleyendir en sabırlı olan sa kazanan dır yani bole bir konuda onu yada bir başkasını dışlayarak değil anlatarak kazzanmalıyızsabırla

Ték soru .

Hanqi TanRı ?

Gözkméén bşie bu kadar tapmaın.

sen inanmıo olabilirsin....ayrıca bi yaratıcının olmadığına inanmak ataistliktir... neyi savunup neyi savunamıyacağınıda bilmiyorusn daha....
inanıp inanmamak senin sorunun...beni ilgilendirmez....ama bizim inandığımız yaratıcıyada hangi tanrı?? gözükmeen bişiye bu kadar tapmayın....diyerek, inancımıza müdahale edemezsin ;)

Baq cnm AteistLiğin tam anLamını öRén qéL oNdaN snRa TartışaLım ;)

:p :p
emin ol dinleri senden daha iii biliorumdur...dikkatini çekerim İSLAMİYETİ demiorum...dinleri diyorum.... ve dinsizleride iii bilirim ;)
ateistlik demek,,tanrının var olduğuna inanmamak demek....her ne kadar çeşitli kaynaklar,,bunu evirip çevirip farklı şekillerde açıklasada temelinde tanrının varlığını inkar vardır...
ayrıca canım lı konuşmassan sevinirim ;)
görünmeyen bişeye inanmamaktan bahsediosun???
o zaman ruh,akıl,mantık ws. bunları görebiliormusunda inanıosun????
göremediğin mikroplar,,türlü çeşit mikrop var...görmediğinn bişey nasıl bir insan vücudunu altüst ederde ölüme kadar sebep olur????
evet mikropların bazıları mikroskop ile görülüp,incelenebilio demi...yani ortada tamamen bir görüntü oluo öle yada böle.... işte tanrının varoluş kanıtınıda,,hayattaki birçok şeyden anlayabilirsin...yani mikroskopumuz,,kainatın muhteşem bir nizam içinde olması....güneşin ışınlarının tam canlılara göre ayarlanıp dünyamıza gelmesi.... OLMADIMI?? İKNA OLMADINMI???
yapılan bilimsel araştırmalarda insan yapısının karmaşıklığında,,bilim adamları hayretler içindeler.... böylesine muhteşem bir organizma,,böylesine bir sistem,,kesinlikle bir yaratıcının varolduğuna kanıttır die basbas bağrıolar...
sana tawsiyem...insan anatomi ve fizyolojisini gerçekten araştır....inanılmaz şeyler öğreneceksin....kainatın düzenini,,galaksiyi güneş sistemini ve bilimsel çalışmalarıda araştır....yine şaşırtıcı bilgiler edineceksin....hoş mantığın ve bünyen bunları kabul edebilir mi bilmem ama ;)

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
bypuff
Geri