Ra Bilgileri

nones

Bayan Üye
Ra nedir / kimdir?

Ra kendi anlattığı dizgeye göre 6. yoğunluk derecesinin sonlarındaki gelişmişlik seviyesinde bir varlık. Hatta bir varlık değil, bir 'varlıklar toğluluğu', kendi deyimiyle 'toplumsal bellek bileşimi'. Aynı amaç ve niyette oldukları için bellek/deneyim bankalarını birleştirmiş bir grup varlık yani.

Daha önce birkaç kez Mısır'a yardım/hizmet amacıyla gelmiş ancak çabaları saptırıldığı için geri çekilmiş.

Kitap Türkçe'de "Ra bilgileri" ismiyle 4 cilt olarak yayınlandı. Orjinali ise önce "Ra Material" (Ra bilgileri) sonra "Law of One" (Birin yasası) ismiyle 4+1 cilt olarak yayınlandı. Son 5. cilt kişisel olduğu gerekçesiyle celselerden çıkarılarak ilk 4 cilte konmayan bilgileri kapsıyor ve Türkçe'de henüz yayınlanmadı.

Bilgilerin ortaya çıkış şekli ve temasın özellikleri

Öncelikle yazdıklarımın, bilgilerden benim anlayışım ve bakışım doğrultusunda özetlenmesi olduğunu belirtmeliyim.

Benim "Ra bilgileri" ile tanışmam oldukça ilginçtir. Öncelikle bana ismi komik ve basit gelmişti. Ve bu yüzden uzunca bir süre kitapçılarda görsem de pek elime alıp bakmaya gereksinmedim. Daha sonra farklı zamanlarda 4 kez birinci cildi elime alıp şöyle bir göz gezdirdim. Ve sonunda "ya şu birinci cildi alsam ne kaybederim ki" deyip ilk cildi aldım.

Eve gidip okumaya başladığımda da şimdiye kadar karşılaştığım en net/dolaysız, en açık/sade ve en çok bilgi verici eserle karşı karşıya olduğumu birkaç saatte anladım. Ve hemen otobüse atlayıp kitapçıya diğer ciltlerini almaya gittim. Sanki ben gidene kadar da biterse diye bir korkuyla. Ama tam tersi bu ciltler hiçbirzaman bitmedi, ve hakettiği ilgiyi göremedi. Zaten Ra da "çok fazla kişiye hitap eden bir felsefemiz yok" da diyordu içinde. Birkaç defa kitapçıların pek satmayan indirimdeki kitaplar kısmında da gördüm. Belki de bu nedenle 5. cilt de yayınlanmadı Türkçe'de.

Celseleri yapanlar ise ilginç. Medyum Carla Rueckert daha önce bir kütüphaneci imiş. Olayı başlatan Don Elkins ise 4 fakülte bitirdikten sonra (ve hatta kaptan pilotluk da yapmış) Ufolara merak salmış bir bilim adamı. Elkins birçok araştırmadan sonra yaşam/anlam ve varoluş gizemini en doğrudan çözecek şeyin, daha önce bizim geçtiğimiz yoldan geçmiş olan, bizden ileri varlıklardan bilgi almak, onlarla iletişim kurmak olduğuna karar veriyor. Ve bir grup gönüllü öğrenciyle telepatik temas girişimlerine başlıyor. Bunlar temas kurma meditasyonları olarak da düşünülebilir.

Uzunca bir süre birşey olmuyor. Grup yavaş yavaş azalıyor. Ve sonra grubun başlangıçta en geride kalmış olanlarından Carla transa girerek (kendi bilincini kaybederek) bir temas kuruyor. (Bunda o sıralarda bir yakınını kaybeden bir arkadaşına yardım etmek üzere ölen yakınıyla temas kurmaya çalışırken gene transa girme deneyimleri geçirmesi de etken oluyor. Bu trans deneyimlerini sevmese de birkaç kez arkadaşı için katlanıyor.)

Bu bağlamda ortaya çıkan bilgiler medyumun bilinçli zihni tümüyle devredışı iken (ve kendisi de bedeninde değilken) alınıyor. Böylece gelen bilgiler bizim insan bilincimizin filtresinden geçerek sapmaya uğramıyor. Bu sayede diğer kanal bilgilerinde rastlanmayacak netliğe/kesinliğe/bütünlüğe sahip.

Ra temas boyunca kendi kendine bir bilgi sunmayıp sadece sorulara cevap verme şeklinde iletişim kuruyor. Bunu da bizim özgür irademize müdahale etmek istemediği için bu şekilde yaptığını söylüyor. (Henüz öğrenmek istemediğimiz veya öğrenmeye hazır olmadığımız şeyleri bize söylemiyor.) Bazan soru sorulsa bile cevabın gene özgür irademizi etkileyeceği sebebiyle cevap verilmiyor.

Ra'nın amacı, temasların nedeni

İlk temasta neden 'orada' olduğu ve neden iletişim kurmaya çalıştığı, amacının ne olduğu sorusuna Bir'in Yasası'nı bildirmek üzere orada olduğunu söyleyerek cevap veriyor Ra.

Daha sonradan gelişmek için iki yol olduğunu öğreniyoruz; 'pozitif-Başkalarına hizmet' ve 'negatif-Kendine hizmet' yolları. Ra'da pozitif olduğu için bu bilgileri bize/gelişimimize hizmet etmek amacıyla getirdiğini anlıyoruz. Yani bize hizmet etmek Ra'nın da kendi yolunda ilerlemesine vesile oluyor.

"Bir'in Yasası"

Ra tüm varoluşta sadece tek bir yasa olduğunu söylüyor; bu da "Bir'in Yasası".
Bu yasa basitçe şöyle; "Herşey birdir"

Diğer tüm yasalar, yasa gibi görünenler aslında bu yasadan birer sapma.
Örneğin özgür irade yasası, BİR'in yasasının birinci sapması.
Sevgi ikinci sapması ve ışık da üçüncü sapması.

Neden herşey sapma?
Çünkü asıl yasa tek bir şeye/varlığa/kimliğe izin veriyor.
Yani Bir'in yasasına göre aslında çokluk/sonluluğun kendisi sapma.

Zaten BİR kavramının kökeni sonsuza dayanıyor.
Sonsuz olan sınırsız olduğu için tek ve başka da bir şey yok.
Aslında evren/varlık/olay/kavram/duygu/düşünce diye ayrımsadığımız ve farklı farklı şeyler olarak gördüğümüz şeyler aynı/tek/BİR sonsuzluğun sonlu yüzleri sadece.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol puff
Geri
Üst