ѕιуαнıη мαтємι
Bayan Üye
Malzemeler:
2+1/2 su bardağı basmati pirinci
8 yemek kaşığı zeytinyağı
2 baş orta boy soğan
doğranmış tavuk ya da koyun eti
tuz , karabiber, kırmızı biber
2 adet havuç
120 gr kadarçekirdeksiz siyah üzüm
2 çay kaşığı char masala
1/2 - 1 çay kaşığı safran
Yapılışı:
Basmati pirinci ılık suyla yarım saat ıslatın.
Islattığınız pirinci birkaç kere yıkayarak beyaz suyunu akıtın. Tencereye ekleyin diğer malzemelerle birlikte kavurun .
2,5 su bardağı kaynar su koyup ağzını kapatın.Kısık ateşte suyunu çektirin.
Tüm baharatlarla birlikte, safranı, tuzunu ve üzümleri ekleyin.
Et eklemek isterseniz baharatlarla birlikte eti pişirip haşlanmış pirince karıştırıp demlendirin.
2+1/2 su bardağı basmati pirinci
8 yemek kaşığı zeytinyağı
2 baş orta boy soğan
doğranmış tavuk ya da koyun eti
tuz , karabiber, kırmızı biber
2 adet havuç
120 gr kadarçekirdeksiz siyah üzüm
2 çay kaşığı char masala
1/2 - 1 çay kaşığı safran
Yapılışı:
Basmati pirinci ılık suyla yarım saat ıslatın.
Islattığınız pirinci birkaç kere yıkayarak beyaz suyunu akıtın. Tencereye ekleyin diğer malzemelerle birlikte kavurun .
2,5 su bardağı kaynar su koyup ağzını kapatın.Kısık ateşte suyunu çektirin.
Tüm baharatlarla birlikte, safranı, tuzunu ve üzümleri ekleyin.
Et eklemek isterseniz baharatlarla birlikte eti pişirip haşlanmış pirince karıştırıp demlendirin.