Puzzle Yapımında Pratik Tavsiyeler

ashli

Bayan Üye
1- İlk yapacağınız puzzle 1000 lik olursa kolay bir başlangıç olabilir.
2- İlk puzzle'ın çok fazla desen ve renkli olmasından kaçının.
3- Puzzle kutularının kenarlarında ölçüleri yazar buna dikkat etmek gerekir.
4- Ölçü, bulacağınız zemin için önemli, zemin genelde mukavva kullanılır ve mukavvanın max. ölçüsü 100*80 dir. Bu ölçüden büyük bir puzzle yapıyorsanız 2 mukavvayı birleştirir ya da ince bir sunta da yapabilirsiniz.
5- Zemin tercihinden sonra zeminin kenarlarını puzzle'ın ölçüsünden 2-4 cm. büyük alın. Örn : puzzle 90*70, zemin 92-94 / 72-74 olarak ayarlayın ki kenarlardan 1-2 cm içerde yapın.
6- 1-2 cm boşluğu, kalan mukavva parçasıyla yapıştırın. Böylece puzzle'ın da çerçevesi belli olmuş olur.
7- Çerçeveden sonra puzzle parçalarından kenarı düz olanları ayırın.
8- Daha sonra da renk grupları halinde ayırın. Örn : mavi ve tonları, kahverengi ve tonları, yeşil ve tonları, karma renkler gibi.

Başlangıç olarak çerçeve yaptık, renkleri ve düz parçaları ayırdık.

9- Çerçevenin içine ilk olarak düz parçaları birleştirmeyle başlamak işi biraz daha kolaylaştırır. Böylece ikinci bir puzzle çerçevesi oluşur.
10- Daha sonra çerçeveye uygun olarak ayırdığımız renk gruplarındaki parçaları birleştirmeye başlayabiliriz. Örn: çerçevede mavi renk ağırlıklı, ayırdığımız mavi ve tonları parçalarını boş puzzle kutusuna çıkararak birleştirebiliriz.
11- Boş kutuya koyarken de bir gruplama yapabiliriz. Tonları ve şekilleri olarak. Parçalar birbirlerine benzemekle beraber, yaptıkça anlayacaksınız ki şekilleri en önemli ayırt etme araçlarıdır.
12- Aynı renk ve tonları yaparken deneme yanılma yapabilirsiniz, bu da gruplama yaptığınız için işinizi kolaylaştıracaktır.
13- Puzzle kutusundaki resimden muhakkak faydalanın, ipuçları orada yatmakta.

Puzzle bittikten sonra;

14- Puzzle yapıştırıcısı ve parlatıcısını mutlaka bittikten sonra kullanın. Aldığınız markaya göre içinde olabilir ya da ayrıca alabilirsiniz.
15- Yaptığınız puzzle'ı mutlaka mat cam kullanarak çerçevelettirin.
16- Yaptıracağınız çerçeve kenarları çok ince olmasın ve rengi de desen rengine uyumlu olsun.
17- Duvarda böyle çok daha güzel duracaktır.
18- Başlangıç olarak günde 1-2 saat uğraşın.
19- Puzzle'ı halı üstünde ya da yerde yapmayın çünkü bitince sert bir zemine taşımak zor olur ve puzzle bozulabilir.

---> Puzzle Yapımında Pratik Tavsiyeler

Zaten bu konuyu da ondan hazırlamıştım aklımdaydı xD

Ne zamandır yapmadım ama çok severim.. Teşekkürler..

Hiç beceremiyorum. Yapmaya çalışırkende sinir olup kaldırıyorum. Hele Çin işi telefonlarda bir Mona Lisa puzzle ı varki evlerden ırak. Yapabilenleride seçilmiş olarak görüyorum.

Ne zamandır yapmadım ama çok severim.. Teşekkürler..
Rica :)

Hiç beceremiyorum. Yapmaya çalışırkende sinir olup kaldırıyorum. Hele Çin işi telefonlarda bir Mona Lisa puzzle ı varki evlerden ırak. Yapabilenleride seçilmiş olarak görüyorum.
Telefonlarda bilmem de böle kutulardakiler çok güzel ama hiç yapmadım hatta evde de var duruyo öle bi köşede :)

en çok delirten oyun
:181::181::181::160:

Cok Severim Puzzel Yapmasini

Yiyenlerimin Var 10 Luk Basinda Kavga Ediyorsuz :))

Bu arada Believe to the achieve half the battle champion. :D

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri