` βэγzα '
Banned
Püreli Köfte
Malzemeler:
Köfte için:
300 gr. kıyma
2 yemek kaşığı domates salçası
2 adet orta boy domates
3 çorba kaşığı margarin
3 dilim bayat ekmek içi
1 adet orta boy kuru soğan
10–15 sap maydanoz
Karabiber ve tuz
kızartmak için sıvıyağ
Püre için:
1 kilo patates
4 bardak süt (kıvamına göre arttırılabilir veya azaltılabilir)
1 yemek kaşığı tereyağı
tuz, karabiber
Yapılışı:
Kıymanın içine rendelenmiş soğanı, ufalanmış ekmek içini, kıyılmış maydanozu, tuz ve karabiber ekleyerek
iyice yoğurun. Avucunuzda 1 parmak kalınlığına şekil verin.
Sıvıyağda köfteleri hafif kızartıp peçetenin üzerinde yağını emdirin ve fırın tepsisine dizin.
Tavada kalan yağa, kabukları soyulmuş, zar şeklinde doğranmış domatesleri veya sulandırılmış 2 yemek kaşığı
Domates salçasını koyup, 2 dakika kavurun ve 1,5–2 bardak su ilave edip kaynatın. Sosu tepsideki köftelerin üzerine dökün.180 derece fırında 15 dakika pişirin.
Püre yapmak için: Patatesleri soyun ve iri küpler halinde doğrayın, tencerede üzerini çok az geçecek şekilde su ekleyin , tuz ekleyerek patatesler yumuşayana kadar haşlayın. Patatesler yumuşayınca, üzerine süt ekleyerek blendırdan geçirilip püre haline getirilir. Damak zevkinize göre patatesler sıcakken kaşar rendesine ekleyebilirsiniz.
Servis tabağına püreyi yayın ve köfteleri pürenin üzerine dizip sosundan dökerek servis yapın.
Malzemeler:
Köfte için:
300 gr. kıyma
2 yemek kaşığı domates salçası
2 adet orta boy domates
3 çorba kaşığı margarin
3 dilim bayat ekmek içi
1 adet orta boy kuru soğan
10–15 sap maydanoz
Karabiber ve tuz
kızartmak için sıvıyağ
Püre için:
1 kilo patates
4 bardak süt (kıvamına göre arttırılabilir veya azaltılabilir)
1 yemek kaşığı tereyağı
tuz, karabiber
Yapılışı:
Kıymanın içine rendelenmiş soğanı, ufalanmış ekmek içini, kıyılmış maydanozu, tuz ve karabiber ekleyerek
iyice yoğurun. Avucunuzda 1 parmak kalınlığına şekil verin.
Sıvıyağda köfteleri hafif kızartıp peçetenin üzerinde yağını emdirin ve fırın tepsisine dizin.
Tavada kalan yağa, kabukları soyulmuş, zar şeklinde doğranmış domatesleri veya sulandırılmış 2 yemek kaşığı
Domates salçasını koyup, 2 dakika kavurun ve 1,5–2 bardak su ilave edip kaynatın. Sosu tepsideki köftelerin üzerine dökün.180 derece fırında 15 dakika pişirin.
Püre yapmak için: Patatesleri soyun ve iri küpler halinde doğrayın, tencerede üzerini çok az geçecek şekilde su ekleyin , tuz ekleyerek patatesler yumuşayana kadar haşlayın. Patatesler yumuşayınca, üzerine süt ekleyerek blendırdan geçirilip püre haline getirilir. Damak zevkinize göre patatesler sıcakken kaşar rendesine ekleyebilirsiniz.
Servis tabağına püreyi yayın ve köfteleri pürenin üzerine dizip sosundan dökerek servis yapın.