Puf Böreği
500 gr. un * 2 kaşık yağ 250 g r. peynir veya kıyma
1/4 demet maydanoz
l adet soğan
l adet yumurta
Tuz, Biber
• Önce unu eleyiniz, kenarlarına tuz, ortasına bir kaşık yağ ve bir yumurta koyup, ılık suyla kulak memesi yumuşaklığında hamur yapın.
• 1.5 ceviz büyüklüğünde parçalar ayırın ve hamuru 10 dakika dinlendirin.
• Daha sonra hamur parçalarını 10-15 cm. çapında daireler halinde açıp kalan yağı eritip üstlerine sürün.
• Açtığınız hamurun 4 tarafını üst üste koyun, aralarını yağlayın, en üsttekine yağ sürmeyin. Daha sonra üst üste konan hamurları 2 mm inceliğinde açın.
• Hazırladığınız içi dairenin üst kenarına yayıp, hamurun kalan kısmıyla kapatınız. Bardakla ya da tencere kapağıyla yarım daireler şeklinde kesin.
• Kızdırılmış sıvı yağda pembeleşene kadar kızartın. Kağıt yayılmış tepsiye alın.
değişik bi tarif denemenizi öneririm
500 gr. un * 2 kaşık yağ 250 g r. peynir veya kıyma
1/4 demet maydanoz
l adet soğan
l adet yumurta
Tuz, Biber
• Önce unu eleyiniz, kenarlarına tuz, ortasına bir kaşık yağ ve bir yumurta koyup, ılık suyla kulak memesi yumuşaklığında hamur yapın.
• 1.5 ceviz büyüklüğünde parçalar ayırın ve hamuru 10 dakika dinlendirin.
• Daha sonra hamur parçalarını 10-15 cm. çapında daireler halinde açıp kalan yağı eritip üstlerine sürün.
• Açtığınız hamurun 4 tarafını üst üste koyun, aralarını yağlayın, en üsttekine yağ sürmeyin. Daha sonra üst üste konan hamurları 2 mm inceliğinde açın.
• Hazırladığınız içi dairenin üst kenarına yayıp, hamurun kalan kısmıyla kapatınız. Bardakla ya da tencere kapağıyla yarım daireler şeklinde kesin.
• Kızdırılmış sıvı yağda pembeleşene kadar kızartın. Kağıt yayılmış tepsiye alın.
değişik bi tarif denemenizi öneririm