Puf böreği

İnci

1907
Prenses
Puf Böreği
500 gr. un * 2 kaşık yağ 250 g r. peynir veya kıyma
1/4 demet maydanoz
l adet soğan
l adet yumurta
Tuz, Biber

• Önce unu eleyiniz, kenarlarına tuz, ortasına bir kaşık yağ ve bir yumurta koyup, ılık suyla kulak memesi yumuşaklığında hamur yapın.

• 1.5 ceviz büyüklüğünde parçalar ayırın ve hamuru 10 dakika dinlendirin.

• Daha sonra hamur parçalarını 10-15 cm. çapında daireler halinde açıp kalan yağı eritip üstlerine sürün.

• Açtığınız hamurun 4 tarafını üst üste koyun, aralarını yağlayın, en üsttekine yağ sürmeyin. Daha sonra üst üste konan hamurları 2 mm inceliğinde açın.

• Hazırladığınız içi dairenin üst kenarına yayıp, hamurun kalan kısmıyla kapatınız. Bardakla ya da tencere kapağıyla yarım daireler şeklinde kesin.

• Kızdırılmış sıvı yağda pembeleşene kadar kızartın. Kağıt yayılmış tepsiye alın.

değişik bi tarif denemenizi öneririm
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol puff
Geri
Üst