Tarquin
Kayıtlı Üye
Tüm canlılar biyomolekül adıyla anılan birtakım organik maddelerden oluşmaktadır. Bunlardan biri olan protein vü*cudumuzun yaklaşık %12sini oluşturmaktadır. Proteinlerin ana görevi yeni doku yapma, do*kuları onarma, günlük aşınmaları önlemedir. Proteinler yaşamamız için gereklidir, açlığımızı giderir. Vücutta sayılamayacak kadar çok gö revleri vardır. Bunladan bazıları ise enerji sağ lanmasında yardımcı hormon ve enzimleri yap mak; besinlerin sindirilmesi, vücudun asit-alkali dengesinin sağlanması; kanın pıhtılaşmasına yardım; mikrop ve hastalıklarla savaşmak için vücuda antikor getirmek olarak sıralanabilir.
Proteinler et, tavuk, balık, sakatat, süt, peynir, yer fistığı, yoğurt, yumurta, soya fasulyesi, ku ru fasulye, findik, fıstık, badem, buğday unu, ceviz, tahıl, lahana ve patateste bulunur. Yu murta ve süt en iyi protein kaynaklandır. Tahıl larda da buğday özünde protein fazladır.
Proteinler et, tavuk, balık, sakatat, süt, peynir, yer fistığı, yoğurt, yumurta, soya fasulyesi, ku ru fasulye, findik, fıstık, badem, buğday unu, ceviz, tahıl, lahana ve patateste bulunur. Yu murta ve süt en iyi protein kaynaklandır. Tahıl larda da buğday özünde protein fazladır.